Мигрантите низ Македонија

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
^^
Што значи тоа?
Дека наместо милион и половина, во Македонија ќе дојдат само еден милион буљаши? Половина милион? Четвртина?
Или дозволи ми да парафразирам - колкав дел од машки полов орган може да ти влезе во дебелото црево, а да не станеш педер?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Не.
Тоа значи дека ќе има икс пречки во остварување на таа агенда.
Ќе има голем отпор кај самите бегалци. Немој само да ми кажете - кој ги прашува нив, зашто до сеа некако ми личи дека работите се одвиваат така како што би сакале они.
Ќе има мал милион пречки и "пречки" од техничка, правна и секаква друга природа, кај земјите кои ќе треба овој претпоставен повратен бран да го трпат и изведат. А тоа се многу работи кои можат да се набројат.
Ако се прави тоа ќе треба на друг начин, каков што не милува да употребува Европа, тоа да биде. А Европа до сега колку што гледам не се откажува од својата мулти културна визија, макар и на своја штета. немојте да ми цитирате изјави на политичари, затоа што тие изјави пет пари не вредат, кога во реалноста се напунија со Арапи, а тие Арапи слободно праат што кур сакаат по Европа.
Сеа готово, десницата се ојача и маме ќе им ебе - а сепак во пракса, глеаме што се случува - шеријат на улиците, терористички напади во име на Алах, сексуални насилства врз каурките и слично.

Све додека Европејците ги криват мигрантите, а не Муслиманите, ќе го пијат.
Во сите терористички напади во Европа, учествуваа домицилни Муслимани, барабар со новите мигранти.

Тоа дали на Европа ич кур нема да ѝ чуе ако може да ни ги зачука мигрантите овде, тоа е јасно како бел ден, али ја неам страв се додека народот гласа за ВМРО ДПМНЕ. Тие најдобро знаат да ги заштитат нашите национални интереси.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Работата со ваквите како тебе што живеат во сопствени светови/приказни каде се е розово, е „малиот“ проблем со реалноста која не може да биде поразлична од вашите фантазии.

Ти можеш колку сакаш да „философираш“ за ненасилство, воздржување, и некои слични нереални идеали. Се додека не ти се случи реалноста.

Јас претпочитам да се бранам, и да се одбранам кога некој ме напаѓа.
А ти, ти повели па врти го и другиот образ (или што веќе вртите вие муслиманите). Кога некој почнува да те тепа, и не се ни обидува да одговори на твоите протести и обиди за комуникација - тогаш ќе ја разбереш едноставноста на изборот.
Изборот е - да се браниш и евентуално да се одбраниш, или да примиш ќутек и да останеш на милост (и немилост) на напаѓачот. Ако толку инсистираш ти можеш да одлучиш да не се браниш, твој е изборот. Потоа што ќе ти се случува е негов избор, избор на напаѓачот кој за разлика од тебе не страда од филозофски дилеми кога се работи за егзистенција. Можеби напаѓачот ќе ти се извини за грубоста и ќе ја признае грешката, ќе го фати срам и ќе се смени како човек.
Ваљда е така во розовите приказни, но алас - во реалноста единственото розово нешто извесно ќе бидат само исекотините и делот од дебелото црево кој ќе остане да се манда надвор.
не е уопште розово, али ќе биде дабетер ако твојот пристап почне да се применува. во оваа ситуација опциите се лошо и полошо, добро/розево нема.

а тебе ако те нападне некој брани се слободно, како што и јас ќе се бранам. ама мене некој ако ме нападне тоа нема да го уништи човечкото во мене. ќе се бранам, но следниот ден идеалите и вредностите што ги имам нема да ги адаптирам поради некој што има пониско сфаќање од моето, и да почнам да го сфаќам животот како борба на кучиња (како ти што правиш), поради тоа што некој ме нападнал. сум живеел во муслимански средини долго време, и во Македонија и на запад. и сум бил нападнат еднаш. илјадници пати не сум бил нападнат. нема да правам индукција од тој еден пат.

и на крај, сигурно нема јас да нападнам рандом муслимани наредниот ден, како што прават неонаци хулиганите во Германија. за мене тоа не е бранење.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
не е уопште розово, али ќе биде дабетер ако твојот пристап почне да се применува. во оваа ситуација опциите се лошо и полошо, добро/розево нема.

а тебе ако те нападне некој брани се слободно, како што и јас ќе се бранам. ама мене некој ако ме нападне тоа нема да го уништи човечкото во мене. ќе се бранам, но следниот ден идеалите и вредностите што ги имам нема да ги адаптирам поради некој што има пониско сфаќање од моето, и да почнам да го сфаќам животот како борба на кучиња (како ти што правиш), поради тоа што некој ме нападнал. сум живеел во муслимански средини долго време, и во Македонија и на запад. и сум бил нападнат еднаш. илјадници пати не сум бил нападнат. нема да правам индукција од тој еден пат.

и на крај, сигурно нема јас да нападнам рандом муслимани наредниот ден, како што прават неонаци хулиганите во Германија. за мене тоа не е бранење.
А што ќе праиш ако некој Индус дојде и во името на Кали ти го заколе детето пред твои очи?
Утре дента гледаш сите Индуси излегле и насилно демонстрираат по улиците барајќи очигледниот убиец да се ослободи, затоа што е "невин". Тепајќи Муслимани по улиците и викајќи Смрт за Муслиманите.

Што ќе праиш тогаш?
Дали останатите десет илјади Индуси кои се паењават за атер на убиецот на твоето дете ќе ги прегрнеш?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Koj тоа на овој форум спомнал „напаѓање рандом муслимани“?
Тоа само ти си правиш бајрам на глаата (pun intended), oвде не се зборува за тоа. Овде се зборува за самоодбрана. Како на пример како кога тие копитата со саати фрлаа камења по нашите граничари - тогаш требаше со екстремна предрасуда да им се одговори со оган, и мелено месо да ги направат. А кој сака да зборува за „пропорционален одговор“, можам само да му препорачам пропорционално да се онади таму каде што не го грее сонце.

...сум живеел во муслимански средини долго време, и во Македонија и на запад. и сум бил нападнат еднаш. илјадници пати не сум бил нападнат. нема да правам индукција од тој еден пат.
Ова како папата да зборува за опасноста од живеење меѓу католици. Па добро мајку му, ти нели си муслиман? Каква смисла воопшто има оваа изјава??

Ахем... Осата без инциденти живееше меѓу другите оси, заклучок живеењето со многу оси е сосема безбедно. :cautious:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Шок: Европа ќе врати во Македонија стотина илјади бегалци?
http://tocka.com.mk/1/183178/sok-evropa-ke-vrati-vo-makedonija-stotina-iljadi-begalci

14.01.2016 | 15:11
Извор: Точка

Ангела Меркел е под жесток притисок за да ја смени политиката околу прифаќањето на мигрантите поради силувањата коишто групи од мигранти ги направија на 31-ви декември, изминатава година, токму во таа земја. А тоа би можело да доведе до нивна депортација, навел комесарот Нилс Мујжниекс.

Драматичната ситуација во Германија којашто настана после обелоденувањето на вестите дека во повеќе градови во таа земја групи од мигранти сексуално злоставувале жени на улиците, што предизвика огромно незадоволство помеѓу Германците и зголемена нетрпеливост на десничарската група кон бегалците, се јавија и стравувањата дека стотина илјади бегалци, баратели на азил, од Германија, Австрија и останатите земји членки на ЕУ ќе бидат вратени по истата рута по којашто и пристигнале таму.

Токму на тоа вчеравечер опомена комесарот за човекови права на Советот на Европа, Нилс Мујжниекс.

- Враќањето на мигрантите од Австрија во Унгарија, врз основа на Даблинскиот договор, би можело да доведе до сериозно прекршување на нивните човекови права, бидејќи во тој случај унгарските власти ќе почнат автоматски да ги депортираат тие луѓе во Србија, а понатаму и во Македонија, опомена Мујжниекс
Epten realen izvor....! Odkoga se otvori temava niedno od tvoite crni scenarija ne se ostvari! Se mi se cini deka si svesen deka celo vreme pucas u prazno ama pusta sueta ne pusta.I eve da go zeme ovoa scenario ..ke gi deportiraat tuka ...I? Po koj osnov migrantite bi ostanale tuka?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Poloshi i od niv se. (izvinjavam se za latinicata samo sho instalirav linux)
Се согласувам.
Чинителите на простачки неконтролирани дејствија надвор од законот, цивилизациските норми и здравото расудување популарно кај нас наречено "ѓупска/циганска работа" се свесни дека не се во право.
Перјаниците на исламскиот тероризам и варваризам настапуваат од позиција на супериорност и со својата неписменост и квазизнаење сакаат да го истиснат вистинското знаење.
баш затоа, за мене нема големи разлики ...
Девојче младо, ќе ти поставам едно прашање, знам дека го знаеш одговорот.

Зошто западните квазилиберали/крајно леви/идеолошки трансици секогаш се посилни и погласни во осудувањето и ограничувањето на конзервативните христијански бесмислици, а кога се работа за исламот се однесуваат како "пи*ка под кошула"?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Девојче младо, ќе ти поставам едно прашање, знам дека го знаеш одговорот.

Зошто западните квазилиберали/крајно леви/идеолошки трансици секогаш се посилни и погласни во осудувањето и ограничувањето на конзервативните христијански бесмислици, а кога се работа за исламот се однесуваат како "пи*ка под кошула"?
Детето што го прашуваш, е интелектуално предизвикано (их ама сум политички коректен, а?) - па јас ќе ти одговорам:
- Затоа што наведените не би постоеле, без издашно финансирање од истите спонзори, кои исламот го користат за исполнување на свои цели. Затоа наведените, се што работат е исполнување на целите на нивните господари.
Во врска со тоа што нивите изворни идеологии се спротиставени со било која религија, посебно со исламот - лесно со тоа. Само ги спинуваа сопствените идеологии да опфатат одбрана на исламот (или барем игнорирање на страњата од исламистите). Така имаш ситуации каде хард-кор феминистки, навиваат за исламот.

Oва беше линкано на друга тема, ама плаче и за овде:

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
[
Постои предмет Комуникации?
Зарем толку се глупави децава, па мора така да учат како да комуницираат (и ова не е македонски) на улица, дома...?
Незнам колку години си, ја коа идев у средно школо, 2008 предметот се викаше Македонски јазик и комуникации...Јбг,ама кој бил на час слушал,кој не мислел како да фати врски за да помине.[DOUBLEPOST=1452901332][/DOUBLEPOST]
Одлично го знам ова ти што ми го објаснуваш зашто баш сега читам за тоа.
Јас само повлеков паралела :
Ако денешна Германија е тогашен Рим (западно Римско Царство), тогаш денешни Словачка, Чешка,Полска и Унгарија се тогашно источно Римско Царство кое што го надживеало западното за 1000 год.
Аха, ти ја сфатив поентата,но мислам дека не само што Словачка Полска и Чешка ке ја надживeеат германија туку и ке станат движечка сила на Европа и центар на она што ке остане од Европската цивилизиција

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.680
Поени од реакции
16.885

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења