Каков бизнис би започнале со 80 - 90 000 евра!?

• Креатор на темата Креатор на темата zlamija
  • Време на започнување Време на започнување
Каков бизнис кога ќе можеш супер да живееш од камата, просечна каматна стапка е 3% што значи на месец на 100.000 евра тоа ти се 3000, или грешка сум нешто :D

Каков бизнис кога ќе можеш супер да живееш од камата, просечна каматна стапка е 3% што значи на месец на 100.000 евра тоа ти се 3000, или грешка сум нешто :D

Грешка си, 3% е годишна камата, и сеуште паѓа. Значи 3000 евра/12 месеци = 250 евра месечно камата.

На девизно штедење е 3% а на денарско 5% на годишно ниво[DOUBLEPOST=1452421021][/DOUBLEPOST]
Грешка си, 3% е годишна камата, и сеуште паѓа. Значи 3000 евра/12 месеци = 250 евра месечно камата.
Просечна плата во МК добиена од камата и неработење.
И не те боли глава дали газдата ќе даде плата

Во МК, ако човек решил да инвестира најдобро е да вложи во недвижности на кои секогаш ке им расте вредноста или во машини на кои потешко им паѓа вредноста. Ова од причина што ако не ти оди бизнисот со нив едноставно ги продаваш и си ги добиваш назад приближно истите пари а ако си ги купил по убава цена може и да ќариш нешто.

На девизно штедење е 3% а на денарско 5% на годишно ниво[DOUBLEPOST=1452421021][/DOUBLEPOST]
Просечна плата во МК добиена од камата и неработење.
И не те боли глава дали газдата ќе даде плата
Tapco ne e taa poentata, pametna investicija vo dobar biznis moze da ti donese 200% povrat na investicija vo edna godina. Da hendikepirash tolkava suma na pari za 3% PNI godisno e SMESNO.

Прво ќе одвоиш некое време месец два три ако може и повеќе да научиш нешто што ти изгледа интересно. Јас би почнал со интернет маркетинг. Па после вложувај.

Во МК, ако човек решил да инвестира најдобро е да вложи во недвижности на кои секогаш ке им расте вредноста или во машини на кои потешко им паѓа вредноста. Ова од причина што ако не ти оди бизнисот со нив едноставно ги продаваш и си ги добиваш назад приближно истите пари а ако си ги купил по убава цена може и да ќариш нешто.
Умре инвестицијата со недвижнини и машини.

Пред 15-16 години имам купено бризгалка за пластика 25к марки,сега ни 3к евра не ми даваат за истата.

interesno e proizvodstvo na toaletna, salfetki itn...
malku e tesko da se probies na pazarot ama ne e golem vlogot kolku sto sum zapoznat

Tapco ne e taa poentata, pametna investicija vo dobar biznis moze da ti donese 200% povrat na investicija vo edna godina. Da hendikepirash tolkava suma na pari za 3% PNI godisno e SMESNO.
Каде има 200% профит веднаш ги вадам од банка да ги вложам.
Подобро хендикепирани нека бидат сепак се на моја сметка

Според мене само бизнис со услужни дејности. Угостителство или превоз на патници.
Останатото се е подложено на многу поголем ризик.
Се поврзано со земјоделство сноси ризик од фактор природа. Вложуваш и на крајот кога треба да го собереш плодот доаѓа фактор природа која со град,поплава, суша може да те уништи.
Градежни дејности обично се плаќаат позавршување на објектот. Цело време вложуваш и на крајот може да не ти плати според договореното па тоа да се развлече со години.

Во последно време се повеќе е застапено угостителство т.с поголема конкуренција од порано, но сепак тука можеш со иновативност, точност и добра организација много брзо да напредуваш.
А најбито од се парите ги добиваш 2-3 часа после вложувањето.

Превоз на патници е 2 опција. Но тука игра голем удел и играњето на тендер за добивање на линии.
Обично тие подобрите линии се држат од „Големите“.
Но во нашава држава е убава можноста што не може да се добие со пари се добива со повеќе пари.
Па и не е толку ризик земјоделството затоа си има осигурувања од непогоди башка имаат еден куп субвенции(колку им ги исплаќаат не знам)

Е сега поголем проблем е што е напорна работа плус и тоа е бизнис и не е само копај на нива како негогаш што било и поголем проблем од поплавите и непогодите е несигурниот пласман.

убаво е да ги имаш тие пари...ако не за друго барем чувствуваш голема сигурност и самодоверба.Ај да го пуштам малку мозокот што би правел со тие пари...како прво на ум ама ич нема да помислувам на никаков бизнис овде во Мк.Како подобра солуција би одбрал можеби некоја еу земја(шпанија, негде прочитав дека може да купиш стан и веднаш стануваш еу граѓанин) каде можам за ефтини пари земам помал стан,и после краток период го продавам и со тој еу пасош заминувам за УСА и купувам камион....можеби е изводливо вака?

Не треба за ова ни да се објаснуваш друже. Колку и да се обидуваш не можеш на човек никогаш што не прогледал да му опишеш што е тоа сино небо.

Инаку во врска со отварање бизнис нема конкретно да зборувам туку ќе дадам пример од искуство.
Мислам дека пред да се решиш во што да инвестираш битно е да се познаваш себе си т.е да експериментираш и да видиш што навистина ти лежи.

Ова колку и да звучи лигаво е клучна точка која треба да се запази. Стариов мој е 40 години во истиот бизнис(си ја сака работата) и се уште е инвентивен пошто си ја работи работата со мерак.

П.С Инвентивноста му носи 500% профит на одредени артикли што не е мала сума.
П.С2 Може звучи клише ама западњациве знаат што прават, убаво пакување и лепа прича и оп го шиткаш истиот производ за 3-4 поскапа цена од конкуренцијата.

Не треба за ова ни да се објаснуваш друже. Колку и да се обидуваш не можеш на човек никогаш што не прогледал да му опишеш што е тоа сино небо.

Инаку во врска со отварање бизнис нема конкретно да зборувам туку ќе дадам пример од искуство.
Мислам дека пред да се решиш во што да инвестираш битно е да се познаваш себе си т.е да експериментираш и да видиш што навистина ти лежи.

Ова колку и да звучи лигаво е клучна точка која треба да се запази. Стариов мој е 40 години во истиот бизнис(си ја сака работата) и се уште е инвентивен пошто си ја работи работата со мерак.

П.С2 Може звучи клише ама западњациве знаат што прават, убаво пакување и лепа прича и оп го шиткаш истиот производ за 3-4 поскапа цена од конкуренцијата.
Не мислев да те цитирам ама се пронајдов во човек затоа ќе ти реплицирам.
Лично јас сум прогледал далеку повеќе од blue sky и многу подобро се познавам себеси од оговарачите и сопкаџиите а сега кога ја ситнам 50та и обезбедена егзистенција за мене и децата (се разбира ако заслужат ако не како што сум почнал јас можат и тие)посигурно и поубаво ми е парите да ми седат во банка а да добивам приходи од фирмата и кирии бидејќи немам нервози и имам доволно време за шетање и уживање во животот.

Јас да ги имам тие пари би отворил кафана. Ем работиш, ем се забавуваш и плус пари се добиваат од тоа. Едноставно таков народ сме ние и во Македонија, а и на Балканов..........., колку пари и да немаш, сепак имаш доволно за да отидеш во кафана, да се најадеш, напиеш, а потоа да се фалиш на другите колку си се најал и колку си се напил за тие пари.
:)

Едно од побитните работи за да се постигне успех.

Во врска со земјоделството...
Да прва работа која мора да се направи е да се осигура проектот.
Познавам случаи кои отидоа во минус поради елементарни непогоди, добро сепак се работи за помали количини и мали вложени пари, кога се работи за големо вложување пристапот ќе е друг.

Причина поради која сум против е тоа што се чека голем временски период за да дојдеш до добивка. Барем јас немам мотивација да чекам многу и да зависам од нешто против кое не можеш.

Плус може да имаш проблеми со цената на продажбата, родот... варира добивката.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom