За пуштање „бомби“ 4 години затвор

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
@Ireal не, не, не. Прво ти и @bitushanec да се договорите колкава била платата во 2005, па после ќе збориме колку се надвор од државава и колку се дојдени во Скопје :D

Првите барем ќе го завиткаат во целофан и ќе бидеш пресреќен да го земеш.
Проблемот (за нив) е што народот си најде нова занимација. Веќе не е пресреќен да го земе гомното завиткано во целофан. Многу посреќен е да им го набие целофанот во шупак и да ги шутира додека офкаат. :)

Проблемот (за нив) е што народот си најде нова занимација... Многу посреќен е да им го набие целофанот во шупак и да ги шутира додека офкаат. :)

"Сањам те сањам, скоро сваке ночи..."

Овој народ не се опаметува. А, нема ни власта. И така нема потреба со ваков народ.

Последно уредено од модератор:
знаеш во 2005 колко вредеше денарот а колку сега, памаетам тогаш почнав да излегувам и одев во чаршија со 200 денари во џеб и ми беа доволни, сега едно излегување како што треба под 1000 денари неможеш да пројдеш, друго ако тераш муабети вмро-сдсм овие другиве веќе 10 години не се на власт и неможат тие да бидат криви за се што направила власта, друго од тоа сдсм има нешто ситно останато како Шекеринска другите се мање више нови фаци, така да неможеш да ги гледаш така работите...
Има еден дечко, што најдобро ја опишува, со 100 денари во времето на Љупчо одеше на кафе, јадеше и си идеше со такси.Сега 100 тие едно пиво.А од тогаш до сега платите дали имат мрднано 1000 денари повеќе само.

Има еден дечко, што најдобро ја опишува, со 100 денари во времето на Љупчо одеше на кафе, јадеше и си идеше со такси.Сега 100 тие едно пиво.А од тогаш до сега платите дали имат мрднано 1000 денари повеќе само.
Е да бе да,така е!
2х50 ден такси
1х40 ден макијато мало
1х30 ден мал тост
Вкупно 170 денари
Кој кого ебе у здрав мозок

Ко мало дете да читаш. И јас бев еднаш во Струмица и на главна улица имаше пола метар вода. Да се смее човек или да те жали? Во Струмица имало вода по улици, а? А во Скопје знаеш какви езера има кога врне? Знаеш колкави дупки има по населби? Кој е крив за тоа, СДСМ? Оди еби се, будало една! До кога ќе трае споредбата ВМРО-СДСМ? СДСМ ГИ НЕМА НА ВЛАСТ ЦЕЛИ 10 ГОДИНИ!!! Уште колку ќе бидат оправдување за неспособноста и криминалот на оваа власт? Исти курац сте како нив. Само облеката и начинот е различен. Обични лопови, од прв до последен. Ако имало чесни, или сте ги избркале од партија и позиции, или сами си заминале. Колку те плаќаат да се смееш додека те ебат во здрав разум? Колку?!

Ау, што толку си изнервиран, нели беше ти неутрален ? :D Јас ниту сум од некоја партија, ниту некој може некој да ме купи. Во Струмица се знае кој е локалната власт и кој треба да го уредува градот.
А заврне, центарО и нискиот дел на градот се полни со реки вода, зошто нема колекторски систем за собирање на водата која доаѓа од ридот над градот. Еднаш се затеков во Струмица на летен дожд и за 15 минути центарот беше под вода, а булеварО Маршал Тито беше можеби пола метар под вода и јас така заглавен со други луѓе чекавме во еден локал можеби повеќе од саат за водата да се повлече од тротоарот на главниот струмички булевар. Лошо искуство.
Башка, во Струмица нема здрава споредна улица, само дупки или лоши крпеници, а хигиената е на најниско можно ниво, хартии и отпадоци дури и на централниот плоштад. Додуша и Скопје беше такво до пред 10 години.[DOUBLEPOST=1452290399][/DOUBLEPOST]
Следува програма што може да ја вознемири интелигентната публика

Дај, договорете се во партија, па дојдете на муабет :pos:

Знаеш дека не сме од никаква партија, ама боли кога народот не ве поддржува, нели??

Просечната нето плата во 2005 беше 12.413 денари, а работничките 4000-7000 денари.

Последно уредено:
Дали ова ќе важи и за оние што ја разоткрија фабриката за афери / лаги ????[DOUBLEPOST=1452262549][/DOUBLEPOST]

И во 2005 и сега со 1000 денари се купуваше исто. Само тогаш многу ни се чинеа, зошто платите беа мизерни од 4000 до 7000 денари. Не знам од каде податокот дека Македонија е поиселена, кога многумина од оние што се иселија по 2002 година од источна Македонија во Италија и Словенија, по кризата 2008/2009 се вратија. Оние што се во Швајцарија не се враќаат зошто таму финансиската состојба е многу добра. Струмица е добар град, поради тоа што многу инвестираат оние што се вратија од печалба и земјоделците од селата кои добиваат државни субвенции и масовно градат куќи во Струмица. За жал, градот е толку инфраструктурно уназаден, ништо се нема инвестирано во инфраструктурата последниве години и толку е прљав дури и центарот, еден мал дожд и цел центар е поплавен и дури и мене еднаш ме фати дожд во Струмица и на главната улица имаше пола метар вода.
кога видов дека си ми реплицирав не ни очекувам да е нешто интелигентно, тој бил еднаш во струмица го фатило дожд, претпоставувам си бил еднаш и во Ранковце и Куманово и таму ти се има некоја незгода десено благодарејќи на неспособноста на локалната власт, ако почнаам да ти набројувам се што сум видел во Скопје, а еднаш до два пати неделно одам и тогаш најверојатно ке ми реплицираш дека тоа е пропуст на претходната власт која пред десет години оставила несогледливи штети, а Грујо и компанија сега тоа го решаваат но неможат се...мизерија :tapp::tapp::tapp:

@bitushanec воопшто не сум нервозен и ниту сум, ниту пак ќе бидам во некоја партија. Барем во наредни 10 - 20 години. Само не можам да смислам муабети ние вака, тие така... А тие ги нема 10 години. Звучите како некоја што се омажила, а го пцуе првиот што ја скинал пред 20 години. Не може "тие" да се виновни баш за сѐ. Или, ако може, дајте рок, да знаеме до кога ќе ги слушаме споредбите. 20, 30, 50 год доволни се?

Пу, мајката, никој не е во партија. Па од каде им се тие членови?

@Триптико Рокот е кога ќе заборавиш дека тие поубаво ебеле, тогаш ќе може да почнеме да размислуваме дали да ги пуштиме на власт. :pos:

Е да бе да,така е!
2х50 ден такси
1х40 ден макијато мало
1х30 ден мал тост
Вкупно 170 денари
Кој кого ебе у здрав мозок
Да бе ме ебат.Од Струмица сум баче, и у тоа време у СР е такси 30, кафето беше 30, хамбургерот 40.Па сега види, и направи ја математиката.И просто за таксито одиш со другар/и, што значи го делиш.Е твојата математика е за Скопје, мојава си е за Струмица, затоа можеби ти изледа чудно.

Пу, мајката, никој не е во партија. Па од каде им се тие членови?

@Триптико Рокот е кога ќе заборавиш дека тие поубаво ебеле, тогаш ќе може да почнеме да размислуваме дали да ги пуштиме на власт. [emoji14]os:
Никогаш да не се вратат на власт! Зборував кога ќе престане споредбата?

Никогаш да не се вратат на власт! Зборував кога ќе престане споредбата?

Па ако некој сака да ги собори овие, треба да гледаме кој ќе дојде место нив, нели? Тоа е понудата, а ја оценуваме така што правиме споредба.

Одамна го следам форумов и темите на него а сега и решив да се приклучам активно.
Не сум неутрален, ниту пак активен во политиката.
Јас сум симпатизер на владата.

Мислам дека Заев треба да биде осуден и да лежи затворска казна без можност за помилување како што бил помилуван минатиот пат.
Една шанса му е дадена ама очигледно дека е хазардер.
Овој пат се коцка и пазари со Македонија.
Сорос сигурно не им ги дава парите на СДСМ за ништо.
Што мислите кој е дилот?

Одамна го следам форумов и темите на него а сега и решив да се приклучам активно.
Не сум неутрален, ниту пак активен во политиката.
Јас сум симпатизер на владата.

Мислам дека Заев треба да биде осуден и да лежи затворска казна без можност за помилување како што бил помилуван минатиот пат.
Една шанса му е дадена ама очигледно дека е хазардер.
Овој пат се коцка и пазари со Македонија.
Сорос сигурно не им ги дава парите на СДСМ за ништо.
Што мислите кој е дилот?

Мислиме дека е најубо да се одлогираш од форумов

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom