A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Се согласувам.
Еве кај мене во маало освен оптиката на Телеком и Blizoo, јас немам друг оператор.
Како што и самиот кажа, Телеком се изгор скапи, додека Blizoo ми се баш океј со цената, но секако, секогаш можат повеќе и подобро.
А да, One со boomTV, но искрено немам добро искуство со нивниот интернет, имав брзина само од 1Mbps, цели три-четири години, додека не дојде blizoo кај мене во влез :)

Исти случај и затоа никој не е заинтересиран да понуди подобра услуга (поголеми брзини) или да симне цена. Во однос на понуденото и договорите на две години плаќаме доста скап интернет.

ovie sega izgleda gi ispomesaja vlaknata vo lepejneto, sega nesto na speedtest mi dava telesmart .1ms.... a brzinata i ping e sega ok,(zatoa denes zboruvam na viber so avstralija 15min, voopsto nemase prekin)
kizne sto pravat .....

Attachments

• combine_images.jpg
    combine_images.jpg
    749,2 KB · Прегледи: 48
ovie sega izgleda gi ispomesaja vlaknata vo lepejneto, sega nesto na speedtest mi dava telesmart .1ms.... a brzinata i ping e sega ok,(zatoa denes zboruvam na viber so avstralija 15min, voopsto nemase prekin)
kizne sto pravat .....

Телесмарт е компанијата која го хостира серверот преку кој го вршиш тестирањето, а од лево каде што ти ја дава IP адресата пишува која компанија е твојот Интернет провајдер - Близо.

@ts01 да не ставиле proxy? Гледам сликава и чудно ми дојде што имаш 212.110.xxx.xxx адреса (класа C). Обично сите се под 100ка, барем домаќинства. Штом работи, терај :)

Телесмарт е компанијата која го хостира серверот преку кој го вршиш тестирањето, а од лево каде што ти ја дава IP адресата пишува која компанија е твојот Интернет провајдер - Близо.
drugar se razbiram za tolku drugo mi bese muabetot......do telesmart imam 1ms ping a do dns na blizoo,7~10ms ?nee malce cudno koristam blizoo do kaj niv pogolem ping otkolku do drug operator,[DOUBLEPOST=1451748449][/DOUBLEPOST]
@ts01 да не ставиле proxy? Гледам сликава и чудно ми дојде што имаш 212.110.xxx.xxx адреса (класа C). Обично сите се под 100ка, барем домаќинства. Штом работи, терај :)
taa mie ip adresata od pocetok

Attachments

• ip.png
    ip.png
    6,4 KB · Прегледи: 28
drugar se razbiram za tolku drugo mi bese muabetot......do telesmart imam 1ms ping a do dns na blizoo,7~10ms ?nee malce cudno koristam blizoo do kaj niv pogolem ping otkolku do drug operator,[DOUBLEPOST=1451748449][/DOUBLEPOST]
Бриши сликата, не ми требаше твоја ip :D Нема да ти роварам по компјутер :P Чудно ми беше што видов класа Ц адреса во Македонија. Класа А има толкав распон на адреси ( 16 милиони хостови на 127 мрежи - грубо кажано), што не верувам дека е потребно да се користат од другите. Штом имаш ќути си и терај си :cool:

drugar se razbiram za tolku drugo mi bese muabetot......do telesmart imam 1ms ping a do dns na blizoo,7~10ms ?nee malce cudno koristam blizoo do kaj niv pogolem ping otkolku do drug operator,

Нема врска од каде е серверот, на крајот секогаш одлучувачки фактор е одржувањето и оптеретеноста на серверот, а не дали серверот е од твојот Интернет провајдер или од друг Интернет провајдер.

И како што ти кажа @Триптико во пост #6380, ќути си и терај си.

Поздрав
Имам една Молба за совет како сте задоволни со услугите на близоо-вип сум впо план да земам комбо и некам да избрзам пред да потпишам договор 24
БИТНИ МИ СЕ СИТЕ УСЛУГИ од нет,тел,тв
ве молам за совет и ваше искуство
Сум заитересиран бидејки пред некое време пуштија во Битола

Што се утепав од гледање маратонски на серија, значи дека нема проблем :) Се` си е во ред кај мене во Чаир (lan зона) :)
Евентуално можеби јас сум причината за проблемот бидејќи ретко се нафаќам за гледање серии маратонски, па затоа нетот полудел :P :D
Колкава е максималната брзина на LAN во Чаир? Кај другар во Карпош достига и до 55 Mbps

Колкава е максималната брзина на LAN во Чаир? Кај другар во Карпош достига и до 55 Mbps
Би требало да е 60Mbps да е, независно upload или download.
Јас имам пакет со 15Mbps, така што не можам да ти дадам податок точно колку достигнува.

Макс во LAN е 60/60 Mbps, DOCSIS онолку колку што нуди операторот во најголемиот пакет (во овој случај 150/15)

Поздрав
Имам една Молба за совет како сте задоволни со услугите на близоо-вип сум впо план да земам комбо и некам да избрзам пред да потпишам договор 24
БИТНИ МИ СЕ СИТЕ УСЛУГИ од нет,тел,тв
ве молам за совет и ваше искуство
Сум заитересиран бидејки пред некое време пуштија во Битола
Не знам за комбо пакети, ама генерално, ако немаш проблем неколку дена низ цела година да вриштиш и пцуеш, земај ;)

Плива нешто конекцијата во Карпош4/Нерези. Неколку пати губи конекција на кратки интервали...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom