MoneyBookers (официјална тема)

Член од
30 август 2012
Мислења
3.576
Поени од реакции
6.257
Ќе ти стигнат парите не се секирај. Сум ставал сум вадел не сум имал никаков проблем. Ако имаш некаков проблем пиши ПП[DOUBLEPOST=1448677472][/DOUBLEPOST]
Многу е лесно.
Прво се регистрираш, па го активираш акаунтот преку е-маил
Потоа додаваш твоја кредитна/дебитна картица па тие ти одземаа одредена цифра на пари од таа картица од 1.01 до 2.99 евра па ти треба да се јавиш во банката да прашаш колку точно ти земале зошто таа цифра ќе ти треба да ја внесеш за да си ја верифицираш картицата. И тие пари што ќе ти ги земат ќе си ги имаш на скрил. Потоа им праќш документ за верификација. Пример лична карта сликана од двете страни. И после си тераш. Некогаш стигнуваат за 7 дена(многу ретко) некогаш за 27 дена. Во 90% од случаита ако парите каснат проблемот е во банката на која си член а не е проблемот во скрил.

Ако имаш дополнителни прашања пиши.

Поздрав[DOUBLEPOST=1448678421][/DOUBLEPOST]Ако имате било какви проблеми со скрил, не им пишувакте е-маил. Јавете се на бројот и ќе завршите работа во рок од 2 минути. Сега гледам се подобриле и во враќање на е-маил. Порано не враќаа на е-маил ни за жива глава. Во врска со ујп, не се плашете ништо не ви можат а и не се замараат до толку. Сум вадел пари сум ставал па никој до сега не ми тропнал на врата.
Ево едно искуство. На покер добив некаде 400 долари. Имав проблеми со парите, многу каснеше трансферот. Бев во просториите на тутунска и разговарав со претпоставениот за прилив од странски пари бла бла не ми текнува точно. Разговаравме што разговаравме и на крај ми рече браво како знаете да го избегнувате законот (забрането е обложување во странски обложувалници на интернет).
Имам и Skrill Master Card. Најверојатно сум првиот Македонец што има. 10 евра ти задржуваат за картичката годишно. Skrill Master Card е добра работа да ја имаш и да вадиш пари во држава каде што валутата е евро или долар. Така да кај нас да ја имаш е голем зијан бидејќи на секое конвертирање губиш пари така да не се замарајте многу околу картичката.

Ако имате некој прашања пишете.
1.Кога каснат парите 100% е проблемот во скрил а не во банките.
2.И скрил има код за гемблинг трансакциите ,така да ништо не си избегнал.

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
1.Кога каснат парите 100% е проблемот во скрил а не во банките.
2.И скрил има код за гемблинг трансакциите ,така да ништо не си избегнал.
1.Не е проблемот во скрил затоа што скрил ги праќа парите, а тука во нашите банки се книжат парите дополнителни денови. Се јавувам во скрил: -Парите пратени се? -Да. -Кога ќе стигнат. -Тоа зависи од твојата банка.
Се јавувам во тутунска: -Дали ми се пратени пари? -Да(некогаш да, некогаш не, зависи кој е вработен) -Кога ќе ги имам на сметка. -Деновиве треба да се книжат.
2. Мислиш ти дека УЈП и Министерството ќе бара некој доказ од скрил дека јас сум се обложувал и скрил ќе му рече повели? Дали си свесен која е таа процедура да ја почнат нашиве овде.
Во краен случај ако ти стигне нешто за данок, Законот гласи: Учество во играта на среќа-Обложување на спортски натпревари преку интернет, на граѓаните на Република на Македонија НЕ Е ДОЗВОЛЕНО. Па тужи ги на суд и кажи им дека законот гласи обложување на спортски натпревари а ти кажи од каде знаете дека сум се обложувал на спортски натпревари кажи пример си играл покер...

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
1.Не е проблемот во скрил затоа што скрил ги праќа парите, а тука во нашите банки се книжат парите дополнителни денови. Се јавувам во скрил: -Парите пратени се? -Да. -Кога ќе стигнат. -Тоа зависи од твојата банка.
Се јавувам во тутунска: -Дали ми се пратени пари? -Да(некогаш да, некогаш не, зависи кој е вработен) -Кога ќе ги имам на сметка. -Деновиве треба да се книжат.
2. Мислиш ти дека УЈП и Министерството ќе бара некој доказ од скрил дека јас сум се обложувал и скрил ќе му рече повели? Дали си свесен која е таа процедура да ја почнат нашиве овде.
Во краен случај ако ти стигне нешто за данок, Законот гласи: Учество во играта на среќа-Обложување на спортски натпревари преку интернет, на граѓаните на Република на Македонија НЕ Е ДОЗВОЛЕНО. Па тужи ги на суд и кажи им дека законот гласи обложување на спортски натпревари а ти кажи од каде знаете дека сум се обложувал на спортски натпревари кажи пример си играл покер...
Да ти одговорам на второто прашање... не се залажувај дека УЈП неможе да го следи потеклото на парите, само ако имаат идиција дека треба да го проверат потеклото, имаат право и можност да побара Скрил информации за потеклото на парите а Скрил 100% ке им ги достави бараните информации.
Тоа за УЈП не е никаков проблем.
И да ги тужиш, УЈП лесно ќе докаже од каде идат парите, ти си тој што ќе треба да му докажува на судот од каде се парите а не УЈП.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да ти одговорам на второто прашање... не се залажувај дека УЈП неможе да го следи потеклото на парите, само ако имаат идиција дека треба да го проверат потеклото, имаат право и можност да побара Скрил информации за потеклото на парите а Скрил 100% ке им ги достави бараните информации.
Тоа за УЈП не е никаков проблем.
И да ги тужиш, УЈП лесно ќе докаже од каде идат парите, ти си тој што ќе треба да му докажува на судот од каде се парите а не УЈП.
:pos:

In March 2015, Optimal Payments, the parent company of the Skrill's rival Neteller, announced its official proposal for acquisition of Skrill Group for €1.1 billion. The deal is to be finalized in the third quarter of 2015 according to the parties.[17]

Вредноста на Скрил во моментов се проценува на 1.1 МИЛИЈАРДИ евра. Скрил повеќе вреди од државата Македонија.

Кога ќе им се истопори УЈП Македонија на Скрил коски ќе им се стресат. :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:facepalm:
Скрил безразлика колку вреди си има меќународен договор за следење на проток на пари и 100% сум сигурен дека тој договор сериозна фирма како Скрил го почитува.
Од кој Плутон си ти паднат бе пријател?

Инаку, продажабата на Скрил е завршена работа, и сега има една многи интересна опција:

We hope you are enjoying your Skrill services.

We are pleased to announce that all Skrill wallet holders can now use NETELLER to upload funds into their Skrill wallets.

A NETELLER upload option has been added to your Skrill account meaning you can now transfer money between your Skrill and NETELLER accounts. Good news if you also hold a NETELLER Account or are interested in having one.

This additional upload feature forms part of our ongoing commitment to improving your experience with Skrill and we hope you continue to enjoy using our services in the future.

Thank you for using Skrill.

Regards
The Skrill Team

Последно уредено:
Член од
1 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали можам да верифицирам skrill акаунт со Visa Electron денарска картичка од Шпаркасе Банка?
А ако има некој верифицирано нека ми пише дали имал некакви проблеми?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Дали можам да верифицирам skrill акаунт со Visa Electron денарска картичка од Шпаркасе Банка?
А ако има некој верифицирано нека ми пише дали имал некакви проблеми?
Со Тутунска Виза Електрон денарска сигурно, а не гледам зошто не би можело со Шпаркасе.

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
:facepalm:
Скрил безразлика колку вреди си има меќународен договор за следење на проток на пари и 100% сум сигурен дека тој договор сериозна фирма како Скрил го почитува.
Прво и прво законот не е како што треба и има илјада дупки. Прво ги блокираја сите страни бет365,бетсон и да не ги наборјувам. Па видоа дека тоа им е џабе па донесоа некаков си закон ради реда. Ваков закон во нормална држава нема. Законов бил за да сме се обложувале во Македонија, а не надвор и појќе пари да имало за Грујо. Па кој си ти да ми кажуваш јас кај да се обложувам. Со мој пари што сакам ќе правам. И да ти кажам дека се е неписмено што е вработено така да ништо од законот.
Гледај колку се забегани. Закон има да не се облужуваш на интернет а државата ти отвора обложувалница на интернет. НЗС?

https://www.2win.mk/
Контакт:
Државна видеолотарија на Република Македонија
Бул. Гоце Делчев бр. 8,
(зграда на МРТ, втори кат),
пошт.фах 110, 1000 Скопје
Тел: 02/5511690; 02/5511691; 075/411137
Факс: 02/5511693
Е-маил: contact@2win.mk

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Прво и прво законот не е како што треба и има илјада дупки. Прво ги блокираја сите страни бет365,бетсон и да не ги наборјувам. Па видоа дека тоа им е џабе па донесоа некаков си закон ради реда. Ваков закон во нормална држава нема. Законов бил за да сме се обложувале во Македонија, а не надвор и појќе пари да имало за Грујо. Па кој си ти да ми кажуваш јас кај да се обложувам. Со мој пари што сакам ќе правам. И да ти кажам дека се е неписмено што е вработено така да ништо од законот.
Гледај колку се забегани. Закон има да не се облужуваш на интернет а државата ти отвора обложувалница на интернет. НЗС?

https://www.2win.mk/
Контакт:
Државна видеолотарија на Република Македонија
Бул. Гоце Делчев бр. 8,
(зграда на МРТ, втори кат),
пошт.фах 110, 1000 Скопје
Тел: 02/5511690; 02/5511691; 075/411137
Факс: 02/5511693
Е-маил: contact@2win.mk
Секако дека тој закон нема логика како и многу други (како и алкохол да не се продава после 20h :D ) но поетнтата ми беше дека на УЈП не и е проблем да следи движење на пари, и иако се неспособни (неписмени) само ако му се намерачат на некој ке го изгорат.[DOUBLEPOST=1449682313][/DOUBLEPOST]
Од кој Плутон си ти паднат бе пријател?

Инаку, продажабата на Скрил е завршена работа, и сега има една многи интересна опција:

We hope you are enjoying your Skrill services.

We are pleased to announce that all Skrill wallet holders can now use NETELLER to upload funds into their Skrill wallets.

A NETELLER upload option has been added to your Skrill account meaning you can now transfer money between your Skrill and NETELLER accounts. Good news if you also hold a NETELLER Account or are interested in having one.

This additional upload feature forms part of our ongoing commitment to improving your experience with Skrill and we hope you continue to enjoy using our services in the future.

Thank you for using Skrill.

Regards
The Skrill Team
Jaс незнам од кој плутон сум паднал ама знам дека ти си паднал од марс. ;)

Член од
30 август 2012
Мислења
3.576
Поени од реакции
6.257
1. Како тоа се книжат дополнителни денови, а пак вработениот од Тутунска знај дека ти се пратени а уште ги немат искнижено :pos:.
Значи парите не се книжат рачно како пред 30 години. Се добива фајл од Виза со порамнувањата за претходен ден и доколку во меѓубанкарското пребивање ја содржи и трансакција од скрил во фајлот ги имаш на сметка искнижени.
Значи скрил не е банка , туку тоа е виртуелен пос кој го има од некоја банка. Кога ќе напрајш повлекувања , најпрво неговата банка треба да ги симне од сметка на скрил, а после симнатите средства од сметката на скрил ги клава на располагање на сметката во твојата банка, и банката добива соодветен фајл за тоа кој со негово вчитување го имаш на располагање.Обично за да ги имаш на сметка од кога ќе напрајш повекување треба 3-4 дена поради тоа шо ти пишав погоре, а не ради некојси си книжења на банките , бидејќи банките на дневно ниво ги обработват.
2.УЈП не бара доказ од скрил,туку ќе си побара од банките да им достави листа на трансакции за коцкање. :свиркам:
А и да побара и од скрил и скрил ќе му достави без разлика на неговата вредност.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Момци сакам да питам нешто, се загрижив од што ми кажа еден другар..
јас направив Skrill акаунт, прво за верификација требаше да платам одредена сума и да ја напишам колко е точно. ми стигна преку порака на тел и добро.После за withdraw требаше пак верификација, и на тоа ми зема 2.50 евра мислам, пак го верифицирав ммислам, и ок.
Ми пуштија 200 евра, отидов withdraw со картичката што ми е преку Тутунска банка, и пишеше нешто up to 7 days, дека за 7 дена ке ми стигнат парите. Дали е 100% дека ке ми стигнат за 7 дена.. пошто другар ми ми кажа дека не си ги подигнал парите, неможело нешто , незнам баш како е најточно случката..и сега се плашам дека тие 200 евра нема да ми стигнат...
Кое е вашето мислење?
Фала и поздрав многу.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Момци сакам да питам нешто, се загрижив од што ми кажа еден другар..
јас направив Skrill акаунт, прво за верификација требаше да платам одредена сума и да ја напишам колко е точно. ми стигна преку порака на тел и добро.После за withdraw требаше пак верификација, и на тоа ми зема 2.50 евра мислам, пак го верифицирав ммислам, и ок.
Ми пуштија 200 евра, отидов withdraw со картичката што ми е преку Тутунска банка, и пишеше нешто up to 7 days, дека за 7 дена ке ми стигнат парите. Дали е 100% дека ке ми стигнат за 7 дена.. пошто другар ми ми кажа дека не си ги подигнал парите, неможело нешто , незнам баш како е најточно случката..и сега се плашам дека тие 200 евра нема да ми стигнат...
Кое е вашето мислење?
Фала и поздрав многу.
Таман ќе ги имаш за Нова Година, не му се секирај.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
На 26 направив withdraw и сеуште немам стигнато пари.. сабајле им пишам меил на Тутунска, и сега ми вратија , пишува:

Почитувани,
По извршената проверка на Вашата сметка гледаме дека сеуште немате пристигнато прилив.( епа знам дека нема затоа ве контактирам ....)

Ве молиме за проверка на Skrill дали Ви имаат пуштено средства.

и сега им пуштив меил и на Skrill да видиме што е работата.. исто така имам уште 3-4 трансакции со добри пари пуштено... страв ме фајќа нешто..
имал некој исти проблем?

Kajgana Shop

На врв Bottom