До и Од модераторот на подфорум Религија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.944
Поени од реакции
23.369
Ок, ќе ја отвориме повторно, но да намалите со лични препукувања и уште еднаш накратко образложи што е всушност темата. Едно кратко од 2 реченици. Ако се сложуваш темата ќе биде отворена. Бива така?
Бива (y)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.046
Поени од реакции
83.486
Некако ми личи, во светло на новите услови, дека не е баш најјасно која вест може а која не, да биде дел од темата верски вести.
Оваа може?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Некако ми личи, во светло на новите услови, дека не е баш најјасно која вест може а која не, да биде дел од темата верски вести.
Условите не се ништо сменети. Истите се и сега, само што претходно некој дозволувал да се кршат правилата. Јас нема да дозволам.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.046
Поени од реакции
83.486
Условите не се ништо сменети. Истите се и сега, само што претходно некој дозволувал да се кршат правилата. Јас нема да дозволам.
Многу добро од твоја страна што си се држиш до правилата.
Јас само сакам да бидат по јасни.

Веста што ја посочив во ред е?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Многу добро од твоја страна што си се држиш до правилата.
Јас само сакам да бидат по јасни.

Веста што ја посочив во ред е?
Не е.Дадов и образложение за истата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.046
Поени од реакции
83.486
Тоа е така, најверојатно затоа што иде у контрадикција со болдов:
П. С. Последниот пост на “Верски вести“ ти е избришан затоа што нема врска со никакви вести уште пак помалку со верски. Прочитајте си ги правилата на религија. Не знам како претходните модератори толерирале такво нешто, јас нема да толерирам. За злодела на одредена верска заедница ниту пак за политички ставови нема место на верски вести. Ќе те замолам вакво нешто да не се повторува за да не делиме казнени поени.

.
Нешто не ми се чини дека предходно имало некаде правило кое го содржело болдираниов услов. Но, во ред. Еве од сега нека нема верски вести за злодела на одредена верска заедница.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тоа е така, најверојатно затоа што иде у контрадикција со болдов:

Нешто не ми се чини дека предходно имало некаде правило кое го содржело болдираниов услов. Но, во ред. Еве од сега нека нема верски вести за злодела на одредена верска заедница.
Жалам што не ти се допаѓа. Правилата се тие.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.046
Поени од реакции
83.486
Жалам што не ти се допаѓа. Правилата се тие.
Не реков никаде дека не ми се допаѓа. Што не значи дека не е вистина тоа.
Она што го сакам е да бидат утврдени правилата, за да нема забуни.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не реков никаде дека не ми се допаѓа. Што не значи дека не е вистина тоа.
Она што го сакам е да бидат утврдени правилата, за да нема забуни.
Берик, да не се правиме наивни. Претходниот модератор јасно си ги кажал правилата.
http://forum.kajgana.com/threads/Правилник-за-подфорум-„Религија“.75082/
Дополнувањето од 15.04.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.046
Поени од реакции
83.486
Нигде нема у тоа неговото обраќање дека нема вести за извршени злодела од верски побуди.

Ти си додал - нема негативни вести.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нигде нема у тоа неговото обраќање дека нема вести за извршени злодела од верски побуди.

Ти си додал - нема негативни вести.
Ок, не си мало дете да не знеш што е верска вест.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.046
Поени од реакции
83.486
Ок, не си мало дете да не знеш што е верска вест.
оh shut up,
Си ги напраи бесмислени правилата за постување во верски вести за да не може никој да постува ништо
Воведе новини: да не смее да се постува вести за злодела извршени во име на верата и плус изјави на верски великодостојници. Така ги елиминира едно 60 посто од верските вести. Ма какви 60 посто, поише е. Пошто денес во светов едно 90% од делата извршени од верска омраза се во сопствеништво на Муслиманите, добра работа си им завршил, нема што. Некој (не јас, туку некој) би си помислил дека кркаш и ти по нешто од некоја "хуманитарна" организација од типот на Ел Хилал? Зашто иначе би им помагал?

А смеам во верски вести да постувам научни достигања? Ваљда да.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
оh shut up,
Си ги напраи бесмислени правилата за постување во верски вести за да не може никој да постува ништо
Воведе новини: да не смее да се постува вести за злодела извршени во име на верата и плус изјави на верски великодостојници. Така ги елиминира едно 60 посто од верските вести. Ма какви 60 посто, поише е. Пошто денес во светов едно 90% од делата извршени од верска омраза се во сопствеништво на Муслиманите, добра работа си им завршил, нема што. Некој (не јас, туку некој) би си помислил дека кркаш и ти по нешто од некоја "хуманитарна" организација од типот на Ел Хилал? Зашто иначе би им помагал?
Што не е јасно? ИСИЛ не е верска организација.
А да инаку член сум на 7 такви организации и пун сум со пари.
А смеам во верски вести да постувам научни достигања? Ваљда да.
НЕ.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.046
Поени од реакции
83.486
Сироти, стаиле модератор што везе нема што е, а што не е поврзано со религија.
Не си ти крив, ти си супер, ја на високите Кајгана кругови им се обраќам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сироти, стаиле модератор што везе нема што е, а што не е поврзано со религија.
Не си ти крив, ти си супер, ја на високите Кајгана кругови им се обраќам.
Јок, но ти имаш везе. Правилата се тие ако не ти се допаѓаат жали се на уставен (администрација) или не биди присутен. Слободна воља. ;)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom