Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Amen!Нелогичност во Sci-Fi Fantasy? Не дозволувајте ситници и цепидлачење да ви го уништат задоволството.
Истите ботови од Reddit и IMDB бараа грешки во Interstellar и слични Sci-Fi филмови. Јас разбирам да не им се допадне филмот, приказната, ликовите ама да идеш во кино со нотез и единствена причина што го гледаш филмот е да докажеш дека имало научно неприфатливи елементи за мене е патетично. Да сакав се да биде научно поткрепено ќе гледав Cosmos: A Spacetime Odyssey.
Интернетот го уништи гледањето филмови. Побитно е сега што критичарите ќе напишат во своите рецензии и дали има "грешки" и нелогичности а не дали филмот ја постигнал својата цел - двочасовна забава. Најинтересни ми се оние на кои првично им се допаднал филмот и сега наишле на некој форум каде некој нашол plot hole или слично и сега тоа комплетно му го менува мислењето за филмот.
Сегa се сетив, лејa и скaјвoкер беa брaт и сестрa. Уште чистaчкaтa дa им испaдне мaјкa и oчекувaј:
![]()
![]()
Not. Не се базира жанрот на научни факти & закони на физика, него ги интерпретира и манипулира/проектира, па вади наредни состојби на нивна основа.Вие штo велите делa бесмисленo е дa се бaрaaт грешки вo sci fi не гo сфaќaте пoимoт НАУЧНА ФАНТАСТИКА. Измисленa прикaзнa бaзирaнa врз зaкoните нa физикaтa сo нaучни фaкти.
Соработуваат JJ Abrams и новиот режисер, се сретнале веќе и се консултирале за новиот филм. Целта е и останатите филмови да го следат тонот на првиов и да има конзистентност во приказната и ликовите.Гардијанс оф галакси боље е.
Иначе, ЏЏ Абрамс наводно (така прочитав) жали што не потпишал договор и за останатите епизоди, откако го прочитал сценариото за 8-мата епизода. Патем кажано, рекол дека е многу добро сценариото, така да нека си јадат ушите, кој ќе чека стварно.Пошто стварно е фан на SW, претпоставувам ќе му помага на новиот режисер и се надевам ќе биде уште едно извонредно дело.
![]()
Соработуваат JJ Abrams и новиот режисер, се сретнале веќе и се консултирале за новиот филм. Целта е и останатите филмови да го следат тонот на првиов и да има конзистентност во приказната и ликовите.
Неодамна го открив каналов на Youtube, филмски вести и дискусии општо за се што излегува од Холивуд но имаат и посебно шоу Jedi Council каде се зборува за Star Wars. Добра забава се дечките, еве им ја рецензијата за The Force Awakens. Секако гледајте ги со резерва пошто се хардкор фанови и знаат да бидат малку biased со коментарите, но знаат и да критикуваат кога има основа за тоа.
https://youtu.be/OJoTyNikmZc
Не ги знам деталите но вториот филм ќе го режира друг а за третиот не знам ни дали е најден режисер сеуште. JJ Abrams е продуцент на вториот филм а ништо чудно во иднина пак да режира некоја епизода или некој од антологиските филмови.а зошто абрамс не го режира и новиот?
Во новиот Jedi Council идат во повеќе детали.Исто така збореа и за 8та епизода.Соработуваат JJ Abrams и новиот режисер, се сретнале веќе и се консултирале за новиот филм. Целта е и останатите филмови да го следат тонот на првиов и да има конзистентност во приказната и ликовите.
Неодамна го открив каналов на Youtube, филмски вести и дискусии општо за се што излегува од Холивуд но имаат и посебно шоу Jedi Council каде се зборува за Star Wars. Добра забава се дечките, еве им ја рецензијата за The Force Awakens. Секако гледајте ги со резерва пошто се хардкор фанови и знаат да бидат малку biased со коментарите, но знаат и да критикуваат кога има основа за тоа.
https://youtu.be/OJoTyNikmZc
Знам видов дека излегла нова епизода, ќе ја гледам деновиве. Го будат гикот во мене кога ги гледам.Во новиот Jedi Council идат во повеќе детали.Исто така збореа и за 8та епизода.
https://www.youtube.com/watch?v=UKV_i-QqJdc
Затоа што се слуша звукот во вселената, Стар Ворс ќе добие оценка 2/10, наместо заслужената.Вие штo велите делa бесмисленo е дa се бaрaaт грешки вo sci fi не гo сфaќaте пoимoт НАУЧНА ФАНТАСТИКА. Измисленa прикaзнa бaзирaнa врз зaкoните нa физикaтa сo нaучни фaкти.
Затоа што се слуша звукот во вселената, Стар Ворс ќе добие оценка 2/10, наместо заслужената.![]()