Мали, врати се во забавиште, да научиш основни работи.Гоблине, напусти село!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мали, врати се во забавиште, да научиш основни работи.Гоблине, напусти село!
Не треба да се пишуваат вредности кога луѓето кои живеат тука немаат меморија на златна рипка. Многу добро знаат сите како се дишеше пред 10-15 години, а како сега. Можеби порано не бил воздухот како во алпските шуми, меѓутоа јасно е дека сега со секој ден се достигнува се' повисок врв во загадувањето. Правењето слепи и префрлањето на топката од ваму - таму нема да смени ништо. Воздухот пак останува загаден, пак ништо не се презема. Не е поентата да си правиме „ММЕ кој прв почна“ туку да се активира некој, било кој, од која и да е партија, вера, пол, сексуална определба да направи нешто да се среди оваа ситуација. Секој ден се труеме и никој ништо не прави освен префрлање на вината.Би те замолил да напишеш колку биле вредностите пред 5, 10, 15, 20.. г. Јас не знам, ништо не тврдам, ама некако не ми се верува дека проблемот настанал баш сега, последниве 2-3 години (пред тоа немаше некои поголеми бранувања). Настрана Скопје... зошто има загадување во Кичево и Велес? Во Велес топилницата не работи долго време, други слични фирми нема, нема градежна експанзија. Во Кичево, РЕК Осломеј слабо работи, ама тој постои 40 г., ако бил проблем, ќе бил и порано. Таму па ич нема индустрија, градежна експанзија ич... Останува мисла дека или отсекогаш имало проблем, ама не било актуелизирано, или нешто друго...
Читав нешто вчера. Ако го најдам, ќе го напишам и ќе ти стане јасно од каде е тоа загадување. Батали "социјалистички" објаснувања од типот: само фабрики, само домаќинства, само возила се виновни. Сите се! Од прв до последен. Некои повеќе, некои помалку.Ама сериозно, никако не ми е јасно од каде загадувањето на Кичево, а и на Велес? Ако некој знае, нека напише. Јас не велам дека нема загадување, но што е таму ново за да има загадување, а немало до пред неколку години, или било помало. Навистина е небулозно тоа.
Вчеравечер ова ми го дадоа, не знаев дека вакво нешто се печати. Написите се реални, колку и да се лути некој или да брани некој некого (не ми е јасно ниту зошто). Уште 2008-2009 предвидувавме дека со прекуноќ носените ДУП-ови, доселбата на административци, новите згради и ред други нешта ќе го уништат градот, така и бидна.Читав нешто вчера. Ако го најдам, ќе го напишам и ќе ти стане јасно од каде е тоа загадување. Батали "социјалистички" објаснувања од типот: само фабрики, само домаќинства, само возила се виновни. Сите се! Од прв до последен. Некои повеќе, некои помалку.
Кој читал, добро. Кој не, еве го:
http://gragjanite.mk/wp-content/uploads/2015/11/Весник-Скопје.pdf
Без муабети опозиција, ти реков ми рече. Не сум член ни на партија, ни на ова здружение (или што и да е). Го споделувам линкот, затоа што еден куп овде глумат идиоти, слепи, глуви...