Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
dynastybutt.jpg

За шо марка на нож се работит знајт некој?

И дали имат некој овде искуство со нарачка на bladeplay?

Последно уредено:
dynastybutt.jpg

Јас имав еден панаѓурски од 100тче со истиот симбол на ,,храброст'' (btw сите мислат дека е нацистички симбол, ама не е битно), и ,,фирмата'' беше Golden Elephat (без N), значи не го бидува.

dynastybutt.jpg

Обично фабричките ножеви имаат ознаки и печати, на овој на сликава такво нешто не се гледа.

Како и да е, еве уште една Мора, овој е со карбонски сечиво:

И една групна:
.

Обично фабричките ножеви имаат ознаки и печати, на овој на сликава такво нешто не се гледа.

Како и да е, еве уште една Мора, овој е со карбонски сечиво:

Изработка за 5+ како и обично. Него кажи дрвото за рачката го увезуваш или има каде да се купи и тука?
Би сакал да пробам да модифицирам еден фолдер...

Повеќето од дрвата се увезени, а за овие три е користена Евла од Маврово:). Колкаво парче дрво ти треба за фолдерот?

Јас имав еден панаѓурски од 100тче со истиот симбол на ,,храброст'' (btw сите мислат дека е нацистички симбол, ама не е битно), и ,,фирмата'' беше Golden Elephat (без N), значи не го бидува.

.

Не се работит за овој нож, другар имат сличен со ваков знак на сечилото затоа прашвев

Направив си мал подарок од еден млад мајстор кој уште нема лого, како измисли дизајн -обешта да ми го обележува:) -челик 1.2379 , 60-62 HRC, рачка црвена микарта ,фултанг.
036391861-big.jpg
036391863-big.jpg
036391865-big.jpg
036391859-big.jpg
036391864-big.jpg

станува и за огледало:)

Последно уредено:
Benchmade 556 open pillar mod. Лично од мене, да нема забуни...

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Продава некој карамбит или flip knife?
Прв пат слушам за флип кајф, па парав на гугл и најдов дека многу си играл кантар страјк, вистина ли е? Инаку не продавам карамбит, имам еден Cold Steel FGX (пластичен) карамбит, ама не го продавам.

Веројатно мисли на фолдер со flipper механизам на отворање, такви друже на нет имаш колку сакаш.
Карамбит е нешто многу поинакво од флипер фолдер.
Туку, луѓе што ви е со тие карамбити? За каква намена ви се?

Веројатно мисли на фолдер со flipper механизам на отворање, такви друже на нет имаш колку сакаш.
карамбит има само една намена.....проблемот е холивуд....и мислата дека се што лета се јаде[DOUBLEPOST=1451081965][/DOUBLEPOST]
карамбит има само една намена.....проблемот е холивуд....и мислата дека се што лета се јаде

Од еден пријател го добив овој коминиран нож-алат, незнам која фирма е(има некои букви на средината...) ама е супер како ``алат за све типове на проблеме``

Се става во футролата и можи да се стави на ременот од панталоните.

23345316373_3c9bc055b1_b.jpg

23343890084_caf95c9f3b_b.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom