За решението за името ќе одлучуваат граѓаните на референдум

• Креатор на темата Креатор на темата глагол
  • Време на започнување Време на започнување

За решението за името ќе одлучуваат граѓаните на референдум

• Вкупно гласачи
    115
Да. Лицемерието е подобро, за да се збогатиш, да си ја вработиш фамилијата, роднините и пријателите во државните институции, да си местиш тендери..
Се на грбот на наивните будали какви што сме мнозинството од македонските граѓани.
Фала Ви. Вам лицемерието ви се исплати, а што добивме ние?
Не знам кои сте вие а кои ние. Знам дека имаше референдум излегов и гласав. Референдумот беше неуспешен. не се чувствувам изигран или искористен само ми е криво што тогаш одреден дел од луѓето немаа сенс па си ја гледаа својата работа или нешто друго пред можноста да си го кажат своето мислење. исто ми е криво што една т.н. македонска партија не смогна сили барем ако не друго да не го ограничува своето членство да излезе да си го каже мислењето.
P.S. исто горд сум што излегов да се потпишам на иницијативата за референдум уште пред ВМРО-ДПМНЕ да направи калкулации дали да влагаат со поддршка или не. Иницијативата беше на СМК а излегов после некој ден откако беше објавена. Да беше само СМК тешко да се собереа потписи за таков референдум.

Македонија е заложник од соседите и од митливите и гнасни наши политичари кои имаат тешка болест да крадат и лажат ама цели 20 и кусур години...за овие 20-сетина години си ги наполнија џебовите и како што иде време ќе се најдат во затвор.Тие се виновни за килавата политика кон соседите и општо со што го доведоа народот да се прашува за името Македонија.Разни анкети,прашалници ,утрински контактни емисии со цел да се помати здравиот разумот на македонецот а во интерес за политичарите кои си ги наполнија џебот и единствен интерес им е само парите.Време е да им паѓаат лејките а украденото да се врати на државата и народот!!!

абе ок, ама јас мислам дека нема ни да дојде до референдум, и тука голема помош ќе имаме од Грција,која што и досега ни помага, а и да дојде до референдум што не верувам, не верувам во глупости од ''типот партијата ќе го наведе членството'', партијта може кур да ми пуши, мислам премногу е, ептен ја дрвите со тоа партијата......
Дај боже да е така, и да има што повеќе такви кои не се под канџите на едноумието.

Не знам дали сме свесни, но често пати имам размислувано дека најсуштинскиот проблем во Македонија е тоа што кај народот фали сопствено убедување и размислување.
Сите на некој начин се изманипулирани и принудени да следат нечија идеологија, да бидат послушници, и никој да не смее да делува индивидуално. Ниту да помислува, ниту да делува.
Финансиска зависност, уцени, закани... и стадото овци мора да игра како што ќе свири музиката.

Ако имаме среќа да го снема едноумиево, убеден сум дека државава ќе процути. Не е све во ЕУ, НАТО и решавање на проблемот со името. Ниедна политичка партија или некаква групација нема да дозволи некој да и залепи историска етикета дека таа била таа која подклелнала и го променила името и идентитетот.
Од друга страна Грција можеби не сега, но во идина може под други околности да попушти во спорот, и да се согласи на некакви поприфатливи решенија.

Во моментов е јасно дека нашите непријатели играат - раздели па владеј тактика. И им успева. Полтичките разлики се поголеми од етникумските па дури и религиските. Тоа само кај нас го има, и сите кои не ни мислат добро го знаат тоа нешто. Додека е така, никој нас нема да ни попушти за ништо.

Е сега ако добро ме прочитавте, горниот дел е контрадикторен со долниот. Од една страна се бара да престане едноумието, а од друга да се соединат силите за во очите на светот да изгледаме сложни за нашите државни интереси.
Е затоа сме ние невозможна мисија. Фотељјите и кешот се најголем приоритет на нашите политички плејмејкери. Ни треба нешто ново, некое СОСЕМ ново уредување што никогаш (буквално никогаш) нема да дозволи да се родат јунаци, т.е. шерифи ко Бранко, Грујо, Заев, итн итн.

Не знам кои сте вие а кои ние. Знам дека имаше референдум излегов и гласав. Референдумот беше неуспешен. не се чувствувам изигран или искористен само ми е криво што тогаш одреден дел од луѓето немаа сенс па си ја гледаа својата работа или нешто друго пред можноста да си го кажат своето мислење. исто ми е криво што една т.н. македонска партија не смогна сили барем ако не друго да не го ограничува своето членство да излезе да си го каже мислењето.
P.S. исто горд сум што излегов да се потпишам на иницијативата за референдум уште пред ВМРО-ДПМНЕ да направи калкулации дали да влагаат со поддршка или не. Иницијативата беше на СМК а излегов после некој ден откако беше објавена. Да беше само СМК тешко да се собереа потписи за таков референдум.
Јас излегов и се потпишав кога се собираа гласови и гласав.
И да, се чувствувам изигран.
Можеби затоа што мозокот не ми поминал низ процесот на "омекнување" во партиската перална при обезбедувањето на лежачко работно место во државните институции.
Збориш како да постои партија која не функционира на овој начин. :D
Зборам како да не постои свест за ова меѓу стадото македонски овчички. Или таквите луѓе вешто избегнуваат да се сретнат со мене. Едно од двете ќе да е. )))

Не знам кои сте вие а кои ние.
Лошо е се додека имаме луѓе кои се двоумат кои се тоа вие а кои се ние... Овде разговараме за Македонија, а додека гледаме на наши и ваши Македонија е на некое од наредните места... За жал во сите овие 25 години во овде некој само гледал за „нашите“ а на „вашите“ гледал да им го ископа гробот. Затоа и сме тука каде што сме иако еве овие сегашниве на власт цело време трубат во времето на СДСМ никако да се сетат дека тие се еве 10 години па нигде не тргнавме, останавме исти ако не и полоши од 91та, 2001ва, 2006та... јас не гледам ништо подобро освен што сега влегуваат повеќе девизи за овие што сме тука од нашите што се во странство... а колку е тоа добро или лошо може да прерачунате сами...

Лошо е се додека имаме луѓе кои се двоумат кои се тоа вие а кои се ние... Овде разговараме за Македонија, а додека гледаме на наши и ваши Македонија е на некое од наредните места... За жал во сите овие 25 години во овде некој само гледал за „нашите“ а на „вашите“ гледал да им го ископа гробот. Затоа и сме тука каде што сме иако еве овие сегашниве на власт цело време трубат во времето на СДСМ никако да се сетат дека тие се еве 10 години па нигде не тргнавме, останавме исти ако не и полоши од 91та, 2001ва, 2006та... јас не гледам ништо подобро освен што сега влегуваат повеќе девизи за овие што сме тука од нашите што се во странство... а колку е тоа добро или лошо може да прерачунате сами...
Тоа е твоја лична перцепција и не ти се мешам.[DOUBLEPOST=1450796235][/DOUBLEPOST]
Јас излегов и се потпишав кога се собираа гласови и гласав.
И да, се чувствувам изигран.
Можеби затоа што мозокот не ми поминал низ процесот на "омекнување" во партиската перална при обезбедувањето на лежачко работно место во државните институции.

Зборам како да не постои свест за ова меѓу стадото македонски овчички. Или таквите луѓе вешто избегнуваат да се сретнат со мене. Едно од двете ќе да е. )))
Добро ајде ќе продолжиме по твое. Како ќе "укинеш" таква одлука кога за да смениш таков закон треба бадентерово мнозинство? Или треба да се укине и рамковниот и времената спогодба со грција и се. Да, вака кога збориме на форум треба да се укине но дали би го направил тоа да си во моментов на власт. Не ми се верува а и да го направиш во 9 од 10 случаи тоа ќе има полоши последици за Македонија.

Бадентерово се укинува или потврдува многу лесно. Попис и да видиме дал имаме 25%, ако нема до нареден попис не важи ништо од рамковен... И сами знаат дека во моментов се е во странство и затоа и нема ваква работа а никој како и за името не сака да преземе одговорност дека бил тој што укинал рамковен исто како како што не сака да смени име. И кај албанците не сакаат да изгубат фотеља не само кај македонците. Затоа е ова натиго дајмиго статус кво каде никој ништо од народот не добива а политичарите се богатат...

Не ми се верува а и да го направиш во 9 од 10 случаи тоа ќе има полоши последици за Македонија.
Зошто тогаш јас и ти гласавме на референдумот за кој дискутираме?
Абе Brutus, ти си целосно инфициран од вирусот на лицемерието "коешто се покажало добро".

Зошто тогаш јас и ти гласавме на референдумот за кој дискутираме?
Абе Brutus, ти си целосно инфициран од вирусот на лицемерието "коешто се покажало добро".
Затоа што со референдумот можеше да се спречи имплементирањето на законот. Нема никакви вируси или malware. Ако е така кажи ми дали ќе излезеше да гласаш ако знаеше што ќе се случува до денес? Јас би излегол, за тебе не знам. Ај сега да се вратиме на поактуелни теми. Промена на името - НЕ.

значи промена на името можен брз влез во еу и нато,а не променување на името останување на власт криминалниот груевски со братучедите..така нешто ќе му дојде?

значи промена на името можен брз влез во еу и нато,а не променување на името останување на власт криминалниот груевски со братучедите..така нешто ќе му дојде?
Applause-gif-tumblr-43_zps4e464b19.gif

Не верувам дека власта ке прашува народот за нешто битно.[DOUBLEPOST=1450799303][/DOUBLEPOST]Nekoj po upaten vo megjunarodnoto pravo i diplomatijata moze li da kaze kakov e problemot da go promenite imeto,da vlezite vo EU i NATO,i sled nekoja godina da si vratite segasnoto ime?

Последно уредено:
Ako dojde do referendum toa ke e zavrsena rabota kako 2004 NARODOT za nisto ne odlucuva taka nitu za imeto da ne dojde do toa ako dojde samo ke go natreraat NARODOT da glasa sam da si go smeni imeto!

Референдум е само маска за партиите да си го обелат образот во иднина дека не го смениле тие името туку народот сам изгласал. Да нема после овие го продале името, оние знамето, вака народот глуп/ваков/таков ќе си биде ставен на тапет и чао пријатно.

со роуд шоу-та требаше да се врши ПОТСЕТУВАЊЕ на сите 100-и кусур земји што не признаа под уставното име и правото на секој народ како и ние да се изјаснуваме онака како се чувствуваме...се разбира тие потсетувања најмногу треба на ЕУ да и се тропа и труби на уво... арно ама нашите политичари пушат во еу кој повеќе ќе накодоши кој како што работи овде,да се нема ни малку чувство за единство..а единството ни е уништено од пусти црни пари и контрола над се и нормално да се заштитат од криминалот ...
промашувања направивме и кога се ослободувавме за независност од Ју државата што не ги казнавме одма оние што беа со прашање - Дали сме за самостојна и независна Македонија во склоп со србија и итн..свирењето на Ју химната па после неа химната на Македонија и несимнувањето на сликата на тито...Ете тие и нивните потомци ги оставивме над 20-и кусур години да не водат под плаштот на лажната демократија и лажното вмро...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom