За решението за името ќе одлучуваат граѓаните на референдум

• Креатор на темата Креатор на темата глагол
  • Време на започнување Време на започнување

За решението за името ќе одлучуваат граѓаните на референдум

• Вкупно гласачи
    115
Никола, Бранко, Ахмети, Амди... сите би потпишале и би го наведувале народот да гласа ЗА промена на името ако со тоа „утре“ би можеле да влеземе во ЕУ. Какви патриоти какви бакрачи, сите ќе глесаат ЗА што попрво ја слушат партијата од колку својата свест. Може да претпоставите што се даваат за да останат на власт или дојдат на власт, името е најмал проблем... И не, нема да има местен референдум, самиот македонски народ, онај што остана тука, ќе гласа ЗА за да по неколку недели/месеци им се придружи на своите роднини во странство и избега од оваа глупа земја...

Ако притиснат странците, името ќе се смени, без разлика на тоа што сака и што ќе каже народот. Избори се местат, нема проблем и референдум да се намести.
Дискутабилно е тоа веќе. Проблемот за странците е што се симна проблемот од ниво на земји до ниво на секој поединец. Можеби до пред 10 години и возможно беше тоа, но денес имаме технологија која помага матните зделки да се откријат многу брзо.
Претпоставувам дека сеуште е можно, но многу помалку веројатно.
П.С Според мене на странците(читај УСА) им одговара оваа статус кво ситуација бидејќи вака е многу полесно да не контролираат и нас и јужниве соседи.

На предлог на тие што се мешаат во внатрешни работи на една суверена држава некој јавач на буре избран од народот по никоја цена нема право да организира референдум за името
Тој јавач на буре има право само сопственото име да си го смени без да организзира референдум.

Не е лошо да се поднесе инијацијатива тоа ВМРО да не се злоупотребува и да се ограничи со закон неговата употреба.[DOUBLEPOST=1450778547][/DOUBLEPOST]И зошто има опција само со да и не да се глаа?

Gledam ve obrabotile po stabovite ... Vi objasnile deka sakale ili ne , ke mora da go smenite imeto , vo zamena za progleduvanje niz prsti za kriminalnoto vladeenje .... I sega se obiduvate da se izborite barem za referendum , koj se razbira ke go falsifikuvate , i ke tvrdite deka volja na graganite e da se promeni imeto i identitetot ...

Gledam ve obrabotile po stabovite ... Vi objasnile deka sakale ili ne , ke mora da go smenite imeto , vo zamena za progleduvanje niz prsti za kriminalnoto vladeenje .... I sega se obiduvate da se izborite barem za referendum , koj se razbira ke go falsifikuvate , i ke tvrdite deka volja na graganite e da se promeni imeto i identitetot ...
лепиxhoni глеј си ја булата.[DOUBLEPOST=1450779900][/DOUBLEPOST]
Никола, Бранко, Ахмети, Амди... сите би потпишале и би го наведувале народот да гласа ЗА промена на името ако со тоа „утре“ би можеле да влеземе во ЕУ. Какви патриоти какви бакрачи, сите ќе глесаат ЗА што попрво ја слушат партијата од колку својата свест. Може да претпоставите што се даваат за да останат на власт или дојдат на власт, името е најмал проблем... И не, нема да има местен референдум, самиот македонски народ, онај што остана тука, ќе гласа ЗА за да по неколку недели/месеци им се придружи на своите роднини во странство и избега од оваа глупа земја...
Значи ти ќе гласаш ЗА?

Најголемата опозициска партија + албанскиот фактор за подршка на референдумот = политички договор. Толку е просто.

Нешто слично ќе биде и за името, ако дојде до референдум.
Мислиш дека сите членови на СДСМ би гласале за промена на името(половина)?

П.С Ако за една работа ВМРО-овци и СДСМ-овци се сложуваат тоа е името.

Остави ги настрана штабовите. Прашањето е јасно. Ти одговор не даде.

Комбинаторики има милион. Референдумот би бил про-форма затоа што по некоја логика, сите викаат "доколку дојде предлог за некакво решение кое има каков таков консензус помеѓу одредени структури, тогаш ќе има референдум". Со други зборови ако има предлог за кој опозицијата и власта ќе речат па добро можда е ова океј е дури тогаш ќе се организира референдум. Такво нешто не верувам да се случи.

Дискутабилно е тоа веќе. ..
П.С Според мене на странците(читај УСА) им одговара оваа статус кво ситуација бидејќи вака е многу полесно да не контролираат и нас и јужниве соседи.
Баш така.. ако Ципрас се обиде нешто да мати со бачушка, веднаш вујче ќе му отвори и малцински права, ако треба и старите геноциди врз егејците, чамите и турците на Кипар (генерал Гривас)
..промена на името им е побитна на ЕУ...

Мислиш дека сите членови на СДСМ би гласале за промена на името(половина)?

П.С Ако за една работа ВМРО-овци и СДСМ-овци се сложуваат тоа е името.
Не знам како би гласале СДСМ и дали сите нивни членови би гласале. Партијата сеуште нема официјален став за референдум. Не мора да гласаат за промена на името, може и да бојкотираат. Се зависи од нивната стратегија која не ја знаеме.

Што да пече бре волу? Што се мешаш кај што не ти е место? Ете гледаш вас ве апсолвиравме - ќе гласате ЗА со две раце.
Pa da, toa normalno, otkako ke go falsifikuvate refenredumot ke lazete posle deka pola i povise od narodot vo drzavata se sorosoidi i plateni od stranski sluzbi...
Dobro poznata taktika, jasno e se kako den.

Не знам како би гласале СДСМ и дали сите нивни членови би гласале. Партијата сеуште нема официјален став за референдум. Не мора да гласаат за промена на името, може и да бојкотираат. Се зависи од нивната стратегија која сеуште не ја знаеме.
Па и на ВМРО не ја знаеме ако бидеме реални се е тоа рекла казала. Во МК како и за се друго 20 години немало ниедна јавна дебата за било што, а партиите како по обичај едно зборат пред, а друго позади камери.

Pa da, toa normalno, otkako ke go falsifikuvate refenredumot ke lazete posle deka pola i povise od narodot vo drzavata se sorosoidi i plateni od stranski sluzbi...
Dobro poznata taktika, jasno e se kako den.
Можат другите да коментираат како луѓе само ти неможиш. Како што гледам ти прв ќе гласаш за промена, и ДА ми личиш на соросоид :sekc:

Па и на ВМРО не ја знаеме ако бидеме реални се е тоа рекла казала. Во МК како и за се друго 20 години немало ниедна јавна дебата за било што, а партиите како по обичај едно зборат пред, а друго позади камери.

Последна дебата ако добро се сеќавам беше Хорхе - Фрчко. Сите најкрупни прашања во државава се решавет зад затворени врати.

Ево сега и ова со Анкетнава.... Јес да сведоците имаат право зад затворени врати да одговараат, ама.. факт е дека ние пак ќе си останите подзинати, и никогаш точно нема да знаеме што се случува на политичкава сцена.

Ама аку. Убо ни прает. Ко немаме мозок и муда за да ги воспитаме овие шо седат во фотељи...

Им се восхитувам на тие што сеуште мислат дека некаде и некогаш во светот крупни политички прашања се решавале транспарентно. И зошто би се решавале? Еве ти форум 10 луѓе 10 различни мислења и тие мислења после ќе се обликуваат според тоа како ќе почнат медиумите и партиите да свират. Секогаш е така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom