C
cige
Гостин
Тоа народски значи да ја прегледа жолчката?Нека направи комплетна хепатолошка лабораторија и ултразвук на абдомен да се види да не има обструкција на жолчните патишта.
Тоа народски значи да ја прегледа жолчката?Нека направи комплетна хепатолошка лабораторија и ултразвук на абдомен да се види да не има обструкција на жолчните патишта.
Баш такаТоа народски значи да ја прегледа жолчката?
А можно ли е да е алергиска реакција од некои лекови?Баш така![]()
Банани, варен ориз, двопек. Батали кафе, солено, луто, јогурти, млеко... Додека не помине.Втор пат во живот фаќам стомачен вирус. Освен нормално чај од камилици и наниња, нешто друго?
Кафе не ни пијам, јогурт ми е кажано да избегавам ради нискиот притисок, другово не ми смета да го баталам на некој денБанани, варен ориз, двопек. Батали кафе, солено, луто, јогурти, млеко... Додека не помине.
Претпоставувам имаш повраќање и дијареа...Земи си пробиотик обавезно (Диастоп ти е добар на Алкалоид, од лично искуство кажувам) или па Линекс Форте, Нормиа, Пролајф итн... и обавезно Ентерофурил капсули, за било какво воспаление или инфекција во цревата да имаш ќе ти помине за многу брзо...Втор пат во живот фаќам стомачен вирус. Освен нормално чај од камилици и наниња, нешто друго?
Што јадеш?Покачени ми се мастите во крвта, вкупниот холестерол ми е 6.17, LDL - 4.1 и триглицеридите 2.14. Претходно пиев апчиња Алитол (концентриран лук во пилула, чисто на природна база) и ми помагаа во смалувањето на холестеролот, минатото испитување ми беа вредностите во граница на нормала, но бидејќи ги пиев веќе месец дена и више реков да паузирам малце, али ми се покачи холестеролот пак а внимавам на исхрана. Немам доволно физичка активност и под стрес сум периодично. Дали да продолжам со пиењето на Алитол и микс од семиња (ленено, сончоглед, тиква и слично)? За Алитолот нема предвидено штетно дејство али ми треба ваше мислење.
Coca Cola I toa pomaga, ako pocrakjash mala lazicka soda bikarbona razredena so voda za da ti go smiri nagonotКафе не ни пијам, јогурт ми е кажано да избегавам ради нискиот притисок, другово не ми смета да го баталам на некој ден) фала
![]()