- Член од
- 13 април 2008
- Мислења
- 7.592
- Поени од реакции
- 6.960
Serious prequel. 70 years before Harry's story starts, to be more precise ..Не сум фан на Harry Potter (првиот ми беше ОК) ама овој ќе се гледа. Друга приказна во истиот свет е или приквел?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Serious prequel. 70 years before Harry's story starts, to be more precise ..Не сум фан на Harry Potter (првиот ми беше ОК) ама овој ќе се гледа. Друга приказна во истиот свет е или приквел?

Климата воопшто не внесува воздух од надвор, ниту пак изнесува од просторијата. За тоа служи проветрувањето на просториите.Може е глупо прашањево, а може и е веќе поставено. Ме интересира дали има заштита т.е. филтер на сиве овие инвертери за загадениот воздух, ваљда не внасаме од надвор дома ПМ10 честички??
Овие прашањава ме потсетуваат на прашања што ги поставуваат деца од 10год.Може е глупо прашањево, а може и е веќе поставено. Ме интересира дали има заштита т.е. филтер на сиве овие инвертери за загадениот воздух, ваљда не внасаме од надвор дома ПМ10 честички??
Ако е надвор потопло помалку се трошиМоже некој да ми каже колку троши (во денари) една панелка 3.0 kw дневно за соба од 9,10 квадрати?
Haier-ot e sega 22.000 denari vo SET.Здраво форумџии.
Од прочитаното на форумов сватив дека сепак тоа колку пари толку музика е ТОЧНО.
Е сега, имам ограничен буџет до 26000 и сакам да купам инвертер.
Во техномаркет ми нудат NЕО 3.5kw за 26(23к мкд).
Во Сет ми нудат Haier 3.5kw за 29 ( 21к мкд).
Vivax 3.5kw најдов за 23к, ( односно 27 со wifi? ).
Просторијата која треба да ја загревам е не поголема од 20 m2, и е со добра ( одлична ) изолација.
Ваше мислење? ( услови во кои ќе се користи уредот : локација Скопје, изолација 100%, смог 24/7, 20тина м2) .
Помош и совет за избор на правилниот уред?
Ви благодарам однапред.
Позз
Овие прашањава ме потсетуваат на прашања што ги поставуваат деца од 10год.
тебе друже не те топли воздухот од надвор низ климата, нити пак тој истиот ти влегува преку неа дома, туку те топли фреонот што го има во тој затворен систем и ...
повеќе прашај го google тој ќе ти даде најдобар одговор
Citano e, samo 9kw razlika od smetkata do koga jas sum cital-na 14.12 vecerta.Realno potrosena struja za sredina Noemvri-sredina Dekemvri x.xxx denari. Smetkata ne e seuste gotova, no pobitno mi e realno kolku sum potrosil otkolku dali evn citale mesecov ili ne.
Aj ne pisuvam sumi da ne pocnat povtorno standardnite komentari.