INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Па не сум сигурен ама мислам едно време имавме само два од типот СУ.Mislish site 4 ri
Па не сум сигурен ама мислам едно време имавме само два од типот СУ.Mislish site 4 ri
cetiri se su-25Па не сум сигурен ама мислам едно време имавме само два од типот СУ.
Така и изгледа , овие се платени за на крај да има кој да биде крив !„Монструозноста на Исламската држава служи како фетиш за покривање на сите овие борби во кои секоја страна се преправа дека се бори против ИСИС за да може да го удри својот вистински непријател.“
Славој Жижек
Путин во својот годишен говор ги прозиваше турските власти да се обидат, ако смеат, во иднина да го нарушат сирискиот воздушен простор, повторувајќи и потсетувајќи ги за S-400 системите инсталирани во Сирија. Малку веројатно е дека такво нешто би се случило, Русиве звучат многу налутено и реториката им е премногу остра.Странски медиуми шпекулираат дека денес или утре Турција ќе изврши големи воздушни напади со 120 воени авиони во Сирија и Ирак.
А од кога терористите на Хезболах станаа борци ? Тогаш и чеченските терористи за мене се борци за човекови права.Први снимки од освоена сириска воена база во близина на Дамаск (ВИДЕО)
Сириската војска ја вратила контролата врз воздухопловната база Марџ Ал Султан во околината на Дамаск по повеќе од три години. На првите снимки од областа, направени од руската телевизија Раша тудеј, можат да се видат тешко оштетени тенкови и хеликоптери и уништени згради
Во далечината може да се види чад како се крева кон небото, додека сириската војска го продолжува напредувањето против милитантите, пишува РТ.
Воената база била ослободена во понеделникот, со поддршка од борците на Хезболах.
Според Сириската арапска новинска агенција (САНА), за време на операцијата сириската војска се борела против терористи поврзани со Џаиш ал ислам, најголемата бунтовничка коалиција во регионот, како и против Ал нусра, разгранокот на Ал каеда во Сирија
Од 1985 година...А од кога терористите на Хезболах станаа борци ?
Со кој памет тоа го пишувате ? Како смеат овдешните медиуми терористите на Хезболах да ги наречат како борци ? Тоа не ми е јасно ?Од 1985 година...
Какви терористи луд ли си бе ти?? Хезболах заедно со Хамас се борци за човекови права. Време е да ја прифатиш реалноста каква што е . Тие се борци кои ги штитат своите семејства и куќи од јудео-израелскиот окупатор.Со кој памет тоа го пишувате ? Како смеат овдешните медиуми терористите на Хезболах да ги наречат како борци ? Тоа не ми е јасно ?