Претплата на втор интернет провајдер

• Креатор на темата Креатор на темата Rubin Bucin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 декември 2015
Мислења
13
Поени од реакции
0
Zdr dali moze nekoj da mi kaze kako mozam da povrzam vtor operator za internet posto sum pretplatnik na telekom ali slaba e linijata pa mi nudat samo 30 gb zaradi linijata a sakam da se pretplatam za neogranicen kaj ONE dali bi mozele po vase mislenje da pustat nova linija posebno za niv

:)[DOUBLEPOST=1450000562][/DOUBLEPOST]One mozi nema da bide pojaka ali ke ima neogranicen internet a telekom nema sansi za neogranicen ili telekom i one ima pokrienost nemame nikakva kabloska samo ne se znaj dali ke moze ONE da pusti linija i pokraj ovaa od telekom

Последно уредено:
Да не грешно си разбрал, ај појди пак во телеком и прашај си повторно. Тие немаат проблем со лимитот ако платиш имаат проблем со брзината, старите кабли се слаби за брзина а пакет може да си земеш и неограничен ако ти се плаќа.

http://www.telekom.mk/maxadsl-paketi.nspx

http://www.telekom.mk/call-surf-paketi.nspx

Да не грешно си разбрал, ај појди пак во телеком и прашај си повторно. Тие немаат проблем со лимитот ако платиш имаат проблем со брзината, старите кабли се слаби за брзина а пакет може да си земеш и неограничен ако ти се плаќа.

http://www.telekom.mk/maxadsl-paketi.nspx

http://www.telekom.mk/call-surf-paketi.nspx
Drugar 5 meseci se raspravam so niv badijala samo paketot sto sodrzi 30 gb sum mozel dago koristam posto za neogranicen pogolema e brzinata linijata ne dozvoluvala mu rekov za kabel mi rekoja ne bilo dokabelot se obrativ vo ONE mi rekoja podnesi baranje ako moze nivni kabel da pustat i pokraj ovaj od telekom

Знам, не е до кабелот до централата е, таа таму подрачната кај вас. Значи тие можат да ти пуштат поголем пакет ама ти нема да имаш поголема брзина туку со слаба брзина ќе имаш поголем лимит.

До кога ти е договорот, крај краева почекај да ти заврши и раскини го... тогаш побарај си од друг оператор и види таму што и како нудат.

Знам, не е до кабелот до централата е, таа таму подрачната кај вас. Значи тие можат да ти пуштат поголем пакет ама ти нема да имаш поголема брзина туку со слаба брзина ќе имаш поголем лимит.

До кога ти е договорот, крај краева почекај да ти заврши и раскини го... тогаш побарај си од друг оператор и види таму што и како нудат.
Dogovorot ima uste mnogu posto imam zemeno uredi preku fakturata gi plakam

на тешки маки си тогаш, види со оне ако можат да помогнат да им станиш и нивни претплатник па ќе комбинираш некако пола месец на едните пола на другите троши го интернетот да не плаќаш џабе. Инаку стварно не разбирам како не сакаат да ти уклучат поголем пакет и да ти земат повеќе пари кога не би се жалел за брзината туку само лимитот те интересира.

;
на тешки маки си тогаш, види со оне ако можат да помогнат да им станиш и нивни претплатник па ќе комбинираш некако пола месец на едните пола на другите троши го интернетот да не плаќаш џабе. Инаку стварно не разбирам како не сакаат да ти уклучат поголем пакет и да ти земат повеќе пари кога не би се жалел за брзината туку само лимитот те интересира.
podnesov baranje vo ONE ako mozi ke pustat linija uste edna a za telekom mu rekov barem limitot brzinata taa sto ke podrzuva linijata ali ne mozelo toa bilo pajet ne se oddeluvalo

Zdr dali moze nekoj da mi kaze kako mozam da povrzam vtor operator za internet posto sum pretplatnik na telekom ali slaba e linijata pa mi nudat samo 30 gb zaradi linijata a sakam da se pretplatam za neogranicen kaj ONE dali bi mozele po vase mislenje da pustat nova linija posebno za niv

Не, истата линија си останува. Барај си кабловски оператор ако имаш проблем со линијата џабе нема да ја средат.

vo mojot kraj nema kabloski od naseleno mesto sum podnesov baranje od one mi rekoja ke se proveri

Сега читам уште еднаш што си пишал, како тоа ти нудат 30 гига? Што има врската со лимитот не сваќам што ти викаат?

jas pa zaglaviv so 30 gb vo telekom zaradi slaba linija[DOUBLEPOST=1450025765][/DOUBLEPOST]
pketot sto ima

paketot vo telekom sto ima neogranicen internet e so pogolema brzina i so pokvalitetna linija a kaj mene dostignuva samo do 4 brzinata[DOUBLEPOST=1450026519][/DOUBLEPOST]
e primer vo kukava ima 2 familii ednite se pretplateni na telekom a drugite saka da bidat na one kako ke pravat
Како што и самиот кажа Оне ќе проверат ако има можност ќе ти пуштат друга линија односно нов кабел до твојата куќа,ако има можност ќе дојде екипа од телеком и ќе средат а Оне ќе ти ја пушти линијата,

Ako znaj nekoj da mi kazi vo kukava zivejme dve familii ednite se pretplateni na telekom a jas sakam da se pretplatam na ONE kako ke pravime a ima pusteno samo edna linija a kako sto mi napomena ONE teska rabota za vtora linija a inace podnesov baranje za od kaj ONE

Ако отвориш уште една тема или пишеш за истото на уште некоја, јас ќе те претплатам на фемина.мк. Одмори малку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom