Плински уреди

Prestapnik

Кондураџија
Член од
10 јануари 2015
Мислења
418
Поени од реакции
342
10л на отворено е нормално за возило со габарит на вектра и атмосферски мотор од 2 литри. Тоа што свети чек енџин е веќе некаков проблем.
Не разбирам колку заштедувате што ги носите колите кај приучени "мајстори"? Во Македонија најдобар сервис и монтажа за плински уреди прави Плимонт и буквално немаат никаква конкуренција, т.е. да се соберат сите останати пак нема да им бидат конкуренција ни во инсталирани уреди, ни во стручност, ни во професионалност.

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
Ловато ќе ти препорачам

Инаку лично јас на 1.1,1.2,1.4 не би ставил плин од причина што за 20% се намалува моќноста на моторот.
Имам плин на 0.8 мотор, и не се осеќа никаква разлика во силата на моторот, тестиран и возен по угорници веќе 4 години[DOUBLEPOST=1442612141][/DOUBLEPOST]
10л на отворено е нормално за возило со габарит на вектра и атмосферски мотор од 2 литри. Тоа што свети чек енџин е веќе некаков проблем.
Не разбирам колку заштедувате што ги носите колите кај приучени "мајстори"? Во Македонија најдобар сервис и монтажа за плински уреди прави Плимонт и буквално немаат никаква конкуренција, т.е. да се соберат сите останати пак нема да им бидат конкуренција ни во инсталирани уреди, ни во стручност, ни во професионалност.
Се е ок во плимонт, освен сензорите за притисок во боцата- имаат функција како пловакот кај бензин/дизел моторите, се расипуваат после 1-2 месеци откако ќе помине гаранција, а имаше случаи и во гарантен рок по 2-3 да отидат јабана! До сега на 2 коли истото ми се случи, ставаат no name, а нови bosch коштаат по 60 еур

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Така е во право си.
Професионалноаст е да ти наплатат 10 пати поскапо за филтер за плински систем со расплињача кој во продавница е 50 денари.
Претпоставувам професионаалноста ја користат и за филтрите со плински систем дизна дизна па место 4 монтираат 2 или 3 самоволно како ќе одлучат.

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Мислиш дека НОВУС не се добри? Сакам да ставам плин затоа ме интересира :D

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На едната кола боцата е округла и во багажник,а на другата е во резервното тркало ме интересира дали ако направам ротација на боците повторно ќе треба да се прави атест?[DOUBLEPOST=1442817245][/DOUBLEPOST]
Мислиш дека НОВУС не се добри? Сакам да ставам плин затоа ме интересира :D
Мене на алфата плинот ми е местен во новус а на цитроенот во гаража и од двете сум презадоволен.
Плинот во цитроенот е монтиран 1998 година до сега имам сменето само мембрана по 200к поминати,црева и редовно сите филтри.
Алфата ја имам од скоро (2-3 месеци) со сите сервиси направени од претходниот сопственик а ја знам 5-6 години.

Последно уредено:
Член од
22 септември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво,

Некој да даде совет каков плински уред да ставам на Mazda 3 - 2004 - 2.0 - 150hp и на кое место. ФАЛА

поздрав

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Ме интересира за што служи капалката (разладни вентиљи) и дали е потребно да ставам на мотор од 1.1 кубика? Не ми мењаваат ништо 40 евра + - туку ме интересира за што служи воопшто? поздрав

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ме интересира за што служи капалката (разладни вентиљи) и дали е потребно да ставам на мотор од 1.1 кубика? Не ми мењаваат ништо 40 евра + - туку ме интересира за што служи воопшто? поздрав
да ти земат повеќе пари

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
За ладење на вентилите, наводно кај некои од јапанциве вентилите биле од помек материјал и им требало екстра ладење. Не зависи од кубикажата, туку од марката на возилото

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
За ладење на вентилите, наводно кај некои од јапанциве вентилите биле од помек материјал и им требало екстра ладење. Не зависи од кубикажата, туку од марката на возилото
Ме интересира што улога имаа вентиљите и што би се случувало доколку ги нема? Инаку се работи за фиат и тоуота.
Исто така ме интересира од кога ке ми го монтираат плинскиот уред која е процедурата за А-тест и колку време имам да го атестирам плинскиот уред?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Ме интересира што улога имаа вентиљите и што би се случувало доколку ги нема? Инаку се работи за фиат и тоуота.
Исто така ме интересира од кога ке ми го монтираат плинскиот уред која е процедурата за А-тест и колку време имам да го атестирам плинскиот уред?
Вентилите ти се за регулација на гасови..Усис и издув..На секој клип имаш по 2 вентила..Еден за усис на воздух,друг за исфрлување.Како надрвени куриња изгледаат.

Член од
5 ноември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сакам да ставам плин на рено меган 1.6 16в 2003 година. Што би ми препорачале?

Член од
2 декември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Можно ли е монтирање плин на Passat 1.6 1998 година, колку би ме коштало и каде би ми препорачале да се обратам ( од Битола сум) ?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Имам плин на 0.8 мотор, и не се осеќа никаква разлика во силата на моторот, тестиран и возен по угорници веќе 4 години[DOUBLEPOST=1442612141][/DOUBLEPOST]
Се е ок во плимонт, освен сензорите за притисок во боцата- имаат функција како пловакот кај бензин/дизел моторите, се расипуваат после 1-2 месеци откако ќе помине гаранција, а имаше случаи и во гарантен рок по 2-3 да отидат јабана! До сега на 2 коли истото ми се случи, ставаат no name, а нови bosch коштаат по 60 еур
Ако за тебе 33 km/h на угорница со плин и гаста до патос е океј брзина,тогаш во ред..

Kajgana Shop

На врв Bottom