Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Пред една недела гледав на фејс некои врв колачиња. Имаше и новогодишни еленчиња, дедомразовци абе се! Е сега појма немам како се викаше жената шо ги праеше. Единствено знам дека беше потпишана со Охрид на пример Сара Охрид. Ако ја имат некој на фејс многу ќе ми поможит.

1490d4fc57bcab7bfae79fbe1fa52af93cab01baa0147e39b83ffdaa0839a5ee.jpg

Овие не го попрајле, го доусрале.

Мислев дека ова со кружниот тек кај Охридска бака ќе е добро решение за подобар проток на сообраќајот, ама ко шо ми гледа ќе се постигне она спротивното.

Не е онаков кружен тек за главна улица. Незнам зошто не направија посебни ленти со островчина за вртење десно. Така многу подобар протек би имал сообраќајот. А на овие им текна дури и да ја стеснат улица. На лето има да биде хорор. А тек и помошното кружно текче...:confused:

Пример за одличен кружен тек има Струга, преку преминот за кај Автобуската станица.

Еве еден пример на каков кружен тек мислев
Kruzen%20Tek%20Partizanska%20(dron)%20(1).jpg

Место да се чека во лентата за право, има посебна лента со островче за десно и не се прави гужва.

Па и овие другиве, еве со Стив Наумов кај Пентекс.Извор е идиотскиот охридски медиум, сликиве чисто онака да видиме колкави се кружниве.Само кај нас кружниот во дијаметар е помал од ширина на улицата.Шо викет, едно гз место.Или 5-6 гзој.

ФОТО: ЗА ОХРИД ДА СЕ ГРАДИ МОРА ДА СЕ ЈАДИ !!!
ОХРИД 1
8 HOURS AGO
12355330_647284915412313_1826992649_n.jpg

Всушност ова се луѓето кои во буквална смисла го градат Охрид. Нека им е на здравје и алал да им е !!!

12335938_647284905412314_442228521_n.jpg

уште ти остана во Охрид, а и што ти фали, два три поста, дневницата во џеб и дреми по цел ден со Климета.
Мене кај ми се дневниците ?:'(

Sent from my D2403 using Tapatalk

Мене кај ми се дневниците ?:'(

Sent from my D2403 using Tapatalk
не знам, прашај го тој погоре да ти даде инструкции и полсе може заедно да фаќате риби после заслужената дневница.

Не се сакалдисвите, дневиците ќе ви бидат исплатени на трансакциска за поќе детали пишете пп.
Поздрав
шифра:#ДолгаРака

Апсолутно во право си за ова.

Мислев дека ова со кружниот тек кај Охридска бака ќе е добро решение за подобар проток на сообраќајот, ама ко шо ми гледа ќе се постигне она спротивното.

Не е онаков кружен тек за главна улица. Незнам зошто не направија посебни ленти со островчина за вртење десно. Така многу подобар протек би имал сообраќајот. А на овие им текна дури и да ја стеснат улица. На лето има да биде хорор. А тек и помошното кружно текче...:confused:

Пример за одличен кружен тек има Струга, преку преминот за кај Автобуската станица.

Еве еден пример на каков кружен тек мислев
Kruzen%20Tek%20Partizanska%20(dron)%20(1).jpg

Место да се чека во лентата за право, има посебна лента со островче за десно и не се прави гужва.

баш пред некој ден бев Охрид и кога го видов кружниот тек во изградба си реков овде нема шанси во лето да не настани некое срање. Со сите кружни токови ја уткаат работата ... кругот на средина преголем направен, па уште и место оставиле за тротоар и најверојатно осветлување околу кругот...

Требаше дефинитивно 2 ленти таму.... а кога ќе помине некој автобус или поголем камион можам да замислам што ќе се дешава.

Ова на сликата е генијално решение за кружен тек.

Колку беше убаво порано во Охрид кога ништо не се градеше, со дупки на улицине и тротоарите, со хаотични неплански раскрсници БЕЗ СЕМАФОРи.

Колку беше убаво порано во Охрид кога ништо не се градеше, со дупки на улицине и тротоарите, со хаотични неплански раскрсници БЕЗ СЕМАФОРи.

Порано бев убав и млад, сега сум само убав.....

Му благодарам на сите градоначалници до сега, посебно на Бакрачески шо ги среди сите дупки во градов, за надвор од градов не зборвам, цутит секаде како пролет да идат а не зима, да купиш кола поскапа од 1000 евра грев е да ја возиш во градов, да си слеп од потресите шо ќе ги доживиш дур да стигниш од „минимаркет“ до кружниот кај билјанини ќе осетиш колку дупки има, не одам подалеку доволно е, но добро е, тука работат на заедничкиот проект со министерството за здравство за отстранување камен во бубрег.

Порано бев убав и млад, сега сум само убав.....

Му благодарам на сите градоначалници до сега, посебно на Бакрачески шо ги среди сите дупки во градов, за надвор од градов не зборвам, цутит секаде како пролет да идат а не зима, да купиш кола поскапа од 1000 евра грев е да ја возиш во градов, да си слеп од потресите шо ќе ги доживиш дур да стигниш од „минимаркет“ до кружниот кај билјанини ќе осетиш колку дупки има, не одам подалеку доволно е, но добро е, тука работат на заедничкиот проект со министерството за здравство за отстранување камен во бубрег.

Аман бре, улицана од Минимаркетон до Биљанини е оставена како како најздрава делница во Охрид и потсетник за работењето на претходните градоначалници :)

Шо печурки рендаш?

Абе Охрид е запоставен последниве 20 години и ќе биде следните 20.

Аман бре, улицана од Минимаркетон до Биљанини е оставена како како најздрава делница во Охрид и потсетник за работењето на претходните градоначалници :)
Да, да зато упатив поздрави до нив и еден посебен до сегашниов Бакрачески, исто ќе останит потсетник и за работата негова :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom