Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
така така нека се грабат само. Зато за некоја година се џабе ќе е, без луѓе се е безвредно

Од ко си ја закопа цела почит шо ја имаше ко доктор..
Ама ако, за среќен живот потребна е краткотрајна меморија.Прочитав на интернет.

Од ко си ја закопа цела почит шо ја имаше ко доктор..
Ама ако, за среќен живот потребна е краткотрајна меморија.Прочитав на интернет.
На која страна прочита??? Јас на градскиве портали шо ги следам нигде не видов вакво нешто.

do kaj se kruznite tokovi?

Еф до кај се.То се копат, коли поминвет, ни знаци, ни бакрачи...Ќе видиме колку ќе се покажит успешно за Нова Година, за Водици, за 1-ви Мај.

На средина во калта се :D Денес таква гужва по Јане Сандански имаше цела учица за отприлика 25 минути се врвеше..
Не мојш да се приклучиш од уличињана кон Бејбунар, ни во кружноно кај болницана.И ај стигвиш некако до Охридска и налево па пак назад.Од Билјанини до Воска по Железничка преку Туристичка :vozbud:

И соопштението им е врв:
Ве молиме да не ја користите раскрсницата кај Охридска Банка во периодот од 8 до 18 часот до недела.Па кај да сакаш да појш од таму се поминвит бе интелектуалци едни:busi: Сите автобуски и такси постојки и линии се од таму, до в центар, до Битола од таму се ојт, до банка, до ЕВН, на пазар, на банкомат да не может луѓе да застанат.Све поминвит од тука.Браосс.

И врвот од Охрид 1:
Бакрачески : Охрид доживува своевидна ренесанса

Не знаев дек имало и негативна ренесанса.

Хаос бе, кој излезе денеска со кола се заеба јако, ко шо читам до недела вака аииии :facepalm: Чек сеа битушанец се чекат како кружните текој се револуција во патиштата, како секаде такви се користат, градоначалникот ни бил ѕвер и слични срања..

Добро кој курац со новине улични светилки?
Освен шо изгледаат помодерно, функционалност 0.
Улицана ми е ко во некој хорор филм, патот осветлен, на тротоарите жива темница. Дали имаат три грама памет, колку е мрачно и морбидно со новиве светилки?

Добро кој курац со новине улични светилки?
Освен шо изгледаат помодерно, функционалност 0.
Улицана ми е ко во некој хорор филм, патот осветлен, на тротоарите жива темница. Дали имаат три грама памет, колку е мрачно и морбидно со новиве светилки?
Privatna firma upravuva so ulicnoto osvetluvanje sega.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Мислев дека ова со кружниот тек кај Охридска бака ќе е добро решение за подобар проток на сообраќајот, ама ко шо ми гледа ќе се постигне она спротивното.

Не е онаков кружен тек за главна улица. Незнам зошто не направија посебни ленти со островчина за вртење десно. Така многу подобар протек би имал сообраќајот. А на овие им текна дури и да ја стеснат улица. На лето има да биде хорор. А тек и помошното кружно текче...:confused:

Пример за одличен кружен тек има Струга, преку преминот за кај Автобуската станица.

Еве еден пример на каков кружен тек мислев
Kruzen%20Tek%20Partizanska%20(dron)%20(1).jpg

Место да се чека во лентата за право, има посебна лента со островче за десно и не се прави гужва.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom