- Член од
- 8 септември 2008
- Мислења
- 11.889
- Поени од реакции
- 10.249
Ма кол да и закопаат меѓунозе како на Гадафи племе и е.ам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зар е битно? Ако вика дека пропагирам фашизам, нека пропагирам фашизам. Може и некој цитат од Мусолини да ставам, да му направам ќеиф. Тоа не менува ништо, ефтини обиди за дефокусирање и ставање во дефанзива.На која тоа основа он тврди дека овде некој пропагира фашизам?
Секако. Или ги правиш твоите комшии тоа, или криеш нешто што не сакаш да се дознае. На пример, дека си фашист.Oвде, Бастерд, овој вика дека ја навечер кога заклучувам врата, автоматски сите комшии ги правам арамии, убијци, силувачи. Самиот чин на заклучување врата навечер, по оваа логика, е генерализација кон моите комшии.
А ти, за твојата желба за сегрегација, ќе одговараш еден ден, дали пред сабјата на земјата или пред Алах, небитно, о агресивен Бастерд.
Абе види јас не сакам да ги има кај мене "дома". Они не сакаат мене да ме има кај мене "дома".дали исламскиот фашизам или твојот фашизам, исто гомно е. за исто се залагате, само страната е различна. они сакаат вас да ве нема, вие сакате нив да ги нема. до толку е едноставно.
дали исламскиот фашизам или твојот фашизам, исто гомно е. за исто се залагате, само страната е различна. они сакаат вас да ве нема, вие сакате нив да ги нема. до толку е едноставно.
идејата за "дома", е прилично субјективна. никој нема од бога дадено право да каже, ова е мое, и не е на никој друг. секој има право да нарекува било кој јавен простор "дома". континуирано ја правите таа аналогија како некој дома ви влегува. не, не е Европа "дома", во смисла на само твоја дома, како што во исто време било кое друго место на светот може да ти биде "дома", како што е Австралија или Америка за илјадници Македонци. постои разлика меѓу јавен и приватен простор и јавна и приватна сопственост.Абе види јас не сакам да ги има кај мене "дома". Они не сакаат мене да ме има кај мене "дома".
Знаеш што е исто,ама не е исто?
П.С.
За двата вида фашизам правам муабет.
јас имам голем број пријатели муслимани (еден од нив се вика Ахмед), од различни националности, и не сум забележал никакво духовно зло во нив. не би сакал да им се случи ништо лошо поради одмазда за извитоперените идеи на шака гадови. прогрес има, ама три генерации не се доволни за целосен пресврт, како што не биле доволни векови и векови христијанска Европа да излезе од средниот век.Не е точно. Можам само за себе да зборувам, а за себе знам дека не сакам Некој да нема. Немам јас проблем со првото лице еднина Ахмед. Ни со Едвард, ни со Ханс, ни со Ахмед. Идеологијата, тоа нематеријално, тоа духовно зло со што се полнат овие луѓе е првиот, најголем и непремостив цивилизациски проблем. Кочница на секаков напредок. Не разбирам како тука не се наоѓаме. Не разбирам и од каде оваа тврдоглавост дека има надеж за еманципација. Еден век трае тој проект, цело доба на постколонијализам е доба во кое миграцијата го увезува овој досега најмонструзоен идеолошки разврат наречен ислам и еден век одбива да го истресе од себе. Три генерации се тоа, три генерации соочени со прогресот и привилегиите што западот ги нуди. Три генерации што се разнесуваат во име на нивниот пророк, се гетоизираат, тепаат и силуваат. Индијците низ истото поминале, ама ете, не се така труени, не се така обезличени. И затоа ги нема во нашиот дефанзивен механизам. Не создаваат условна реакција.
Секако. Зошто те чуди тоа?Некој кој не ве знае читајќи ве помислува дека сте подготвени доброволно да идете кај јужната граница и да стражувате...
Којзнае што си подразбираш у глава под ислам и муслимани. Тоа само ти си знаеш. Што прави еден муслиман, муслиман? Како одделуваш муслиман од немуслиман?јас имам голем број пријатели муслимани (еден од нив се вика Ахмед), од различни националности, и не сум забележал никакво духовно зло во нив. не би сакал да им се случи ништо лошо поради одмазда за извитоперените идеи на шака гадови. прогрес има, ама три генерации не се доволни за целосен пресврт, како што не биле доволни векови и векови христијанска Европа да излезе од средниот век.
Некој кој не ве знае читајќи ве помислува дека сте подготвени доброволно да идете кај јужната граница и да стражувате...
Јас пре би да пукам, не да чувам стражаНекој кој не ве знае читајќи ве помислува дека сте подготвени доброволно да идете кај јужната граница и да стражувате...
Овде јас се осеќам повикан како твој комшија.Oвде, Бастерд, овој вика дека ја навечер кога заклучувам врата, автоматски сите комшии ги правам арамии, убијци, силувачи. Самиот чин на заклучување врата навечер, по оваа логика, е генерализација кон моите комшии.
идејата за "дома", е прилично субјективна. никој нема од бога дадено право да каже, ова е мое, и не е на никој друг. секој има право да нарекува било кој јавен простор "дома". континуирано ја правите таа аналогија како некој дома ви влегува. не, не е Европа "дома", во смисла на само твоја дома, како што во исто време било кое друго место на светот може да ти биде "дома", како што е Австралија или Америка за илјадници Македонци. постои разлика меѓу јавен и приватен простор и јавна и приватна сопственост
Тезата ти е дека на Југослав Петрушиќ му е платено за ова да го каже во нашите медиуми?
Кој би му платил и зошто?
Според што заклучи дека интервјуто е по нарачка? Може да посочиш за и ние да видиме?
Gabriela Andreevska Slobodan profilov e sozdaden isklucivo za begalcite i povrzuvanje so aktivisti (megju koi i mnogu internacionalni aktivisti) Bidejki tie zboruvaat angliski, se sto postiram ke bide na angliski. Isto taka, se sto postiram se levicarski postovi, ako slucajno sum prifatila nekoj desnicar vo prijateli - slobodno neka se brisat sami, nemam vreme da gi brisam. Jas ne sum makedonka i nemam nikakvo poznavanje od nacionalen identitet. Pozdrav.Like · 4 · November 26 at 1:11pm
Прегледај го приврзокот 133945
Не треба повеќе да говориме за оваа особа.По ова што го прочитав,исто како да излегла од калапот на Фрчковски кој не му смета да има и Премиер Албанец или како Зајо кој отворено кажува дека би бил задоволен ќерка му да учи албански јазик или оној Геро шашавиот кој јавно пишува дека посакува федерализација на Македонија.Тоа е,Македонија отсекогаш страдала од овакви изроди,гомнени фигури кои не личат на човечки суштества,кои на оваа држава и го копаат гробот,само да ги остварат своите бедни цели за власт.Да не дозволиме да дојде до крах на оваа држава,ова е смислен план за дестабилизација на Балканот со измена на демографската структура.
Не може да се молчи ако од неа во јавноста се прави пример за хуманост . Тоа што таа го прави не е хуманост, туку политика и пари. Хуманоста започнува од дома. Од своето соседство , од својата улица. 48% од децата во Македонија живеат во сиромаштија, 8% од македонските деца не може да си ги задоволат основните потреби како храна и облека, 2% од децата (претежно роми) не посетуваат никакво училиште. Сиромашните деца питачи во Гевгелија ја собираат и ја јадат храната што мигрантите ја фрлаат. Никој од т.н. наречените хуманитарци не отиде да им помогне овие луѓе. 250 000 млади луѓе се иселија од државата, никој никаде не праша како им е на тие луѓе дали се преживеани и снајдени. Повеќе од пола народ ни живее со помалку од 2 долари на ден и јаде леб и сол. Страдни се да пробаат барем малку од онаа храна што мигрантите ја фрлаат затоа што им била испод ниво да ја јадат. Халал не била, види богати.Бегалци со ајфони, таблети , кредитни картички и илјадници евра во џеб. Се додека има наш народ што копа по контињери за да јаде,питачи за парче леб и седи во ладна соба среде зима, ќе ја плукам Габриела и таквите како нејзе. Не ја видоа македонската мизерија, ама отидоа на терористи да им помагаат. Мрши! Долга и тешка болест им посакувам.
Осмогодишњак преживљава од хране коју бацају мигранти зато што је баки мала пензија
![]()
![]()
![]()
А кај ќе одите без Пуно, о каури?! Ние дома во двор не можевме да се одбраниме, па граница ќе браниме. Ама затоа искусен командант и од славомакедонци борци ќе направи.Пуно, ама и ти ќе дојдеш со нас. Ќе чуваме заедно стража, ќе пиеме скришно, ќе се сликаме на фб и ќе пишеме "комитско - балистички Абраксас - се чувствуваат константинополски"
Важи?