Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување

За projection of force ти треба уплашени држави и налудничав командант. Според западните медиуми и двата услови се исполнети. :D

Не ти требаат најнови технологии. Затоа што најновите технологии функционираат во определен опсег и во одредени и предефинирани услови.
Се запрашал ли некој чии авиони ќе летаат после контролиран Електро-Магнетен Пулс?
Џокер: Американските сигурно не. :icon_lol::icon_lol:

Некои работи Дарди што има пишувано за Русија се точни.

Dardan-ia, ако Русите не беа јаки зашто НАТО им се плаши. Еве ќе ти кажам зашто?

Русија поседува систем кој во случај на нуклеарен напад врз нејзината територија има сензор кој испалува повратни нуклеарни ракети кон земјата која испалува нуклерка, така што не може ниту еден систем да ги спречи. Се вика SS-18 (НАТО ја вика САТАНА), а која забрзано се унапредува со технологија и перформанси. Русија ја има најмоќната атомска бомба во светот а тоа е ЦАР бомбата и други работи од кои НАТО сере во гаќи. Прошлата година два руски авиона опремени со електромагнетни блокатори му ја исклучија електрониката на американски брод во Црно Море. авионите кои летаат низ Европа, НАТО не може да ги најде на радар. Кој знае што развиваат, не се ко Американците да се фалат преку Холивуд. Да може Русија е малку заостаната со технологија, за разлика од западните земји, ама забрзано ги престигнува.

Друга работа, не ги ставај сите Македонци како симпатизери на Русија, јас НЕ ЈА милувам многу Русија, а ако мислиш така, тоа е исто како сите 6 милиони Албанци на Балканов да ги наречеме симпатизери на ИСИС. Ама ве разбирам,

Па што ќе им се носачи кога имаат наголема и најмоќна флота на подморници дизајнирани за потопување на носачи и испалување на нуклеарки.
[DOUBLEPOST=1448992781][/DOUBLEPOST]Значи една ракета од овие што ги носи има по 6 боеви глави со силина неколку пати поснилна од тие во Хирошима и Нагасаки. Една ракета може цела Македонија да ја збрише а носат по 20 вакви ракети - не е за потценување овој факт воопшто

имат и летечки подморници и подземни тенкој а сите руски специјалци имаат Wallhack и АIM

Последно уредено:
Не мораше да напишиш, знаевме.

Крај-краева на крај секогаш доброто го победува злото, светлината кога се појавува темнината ја нема. Вие навивајте за Исис и подржувачите на Исис, само сакам и ти и Дарди барем еднаш да се сретнете со овие па да ве видиме кој ќе барате на видеото кога ќе ве обезглавуваат дали тогаш ќе сакаш да падне SU24 или ќе се молиш да помини....Мочковци едни
Стави се на местото и на Томислав Салопек или помисли некој твој роднина да е.

Нека ме банираат слободно од темава ама нека прочитаат админите а и МВР кој дава поддршка па нека преземат затоа што кој поддржува Исис, " Умерена опозиција" и слични исперени убијци кои колат деца и возрасни, тогаш и тој е пола IS.
Толку од мене на темава.

За очекување беше дека НАТО партал ќе ја направи Русија, имаат континуитет во инвестициите во воена технологија.
Ќе дојде денот кога Русија ни со атомските бомби нема да може да преставува опасност. (односно бомбите ќе бидат опасни за самата Русија).

Ете, за само една година Русија има две големи држави од соседството како свои непријатели: Украина и Турција. (позитивно за Русија е што 1 милион македонци моментално имаат поголема лубов кон Русија од што имаа пред 1 година)

Точно ли е тоа дека Русија има само еден носач на авиони? Многу се заостанати, им се собраа многу лоши работи некако одеднаш, со Украина потрошија многу пари, ги удри јака инфлација, цената на нафтата се преполови, рублата никако да ја стабилизираат, економскиот пад се зголемува, епа нормално не ќе имаат пари за нови носачи на авиони, ќе видиме на крај колку ќе ги кошта Сирија.

Frds6o4.gif

Да не е случајно Дардан оној што тврдеше дека Русија од 1990 навака нема ништо ново во воената индустрија произведена? :LOL:

Интересно е, цело време галами за наводен колапс на Русија.
Па како е можно тогаш да интервенира во Сирија ако економски крахира?
Оти нема милионски протести низ Москва, Петербург, Казан и тн ?

Какви ли само ликови има на форумов.

Pozdrav Dardi i pocni da pakuvash kuferi , kaj i da e opet che biti onog rata , a mi chemo da se zarakijamo malo :)

НАТО испрати воени бродови и дополнителни воени авиони во Турција за поддршка на натовците против Русија при евентуален конфликт во Сирија. Ништо чудо ако турски тенкови влезат во Сирија.

Последно уредено:
Inaku da ti pojasnam nekolku raboti okolu nosacite na avioni gledam si se zdrobil od guglanje da vidis vo koj domen Rusija e slaba pa gi izbra nosachite na avioni . E sea da pocnam od pocetok da ne letas mnogu : nosacite se demode vo denesno vreme koga imas raketi so golem dostrel , nosacite na avioni se premnogu skapi za oddrzuvanje , a sepak vo denesno vreme se mnogu lesna meta za bilo koja sredno sofiaricirana armija . Nosachite na avioni vo nedajboze golema vojna se najlesna meta i nosi najgolema zaguba i covecka i finansiska i voena ... zamisli sea Sharl De gol da im go potopish na francuzite so 20 bombarderi go pravish pepel ne pak nekoja ruska podmornica shto radar ne ja fakja ... zatoa prvin educiraj se za militaristikata voopsto pa posle zbori zatoa sto ovde ima nekoj koj gi razbira kolku tolku rabotite i ispagjash smeshen .[DOUBLEPOST=1449002197][/DOUBLEPOST]
НАТО испрати воени бродови и дополнителни воени авиони во Турција за поддршка на натовците против Русија,при евентуален конфликт во Сирија. Ништо чудо ако турски тенкови влезат во Сирија.

Kina kje zela uchestvo vo konfliktot vo Sirija , shu praish :)

Точно ли е тоа дека Русија има само еден носач на авиони? Многу се заостанати, им се собраа многу лоши работи некако одеднаш, со Украина потрошија многу пари, ги удри јака инфлација, цената на нафтата се преполови, рублата никако да ја стабилизираат, економскиот пад се зголемува, епа нормално не ќе имаат пари за нови носачи на авиони, ќе видиме на крај колку ќе ги кошта Сирија.
Да имат само един - адмирал Кузнецов.
Доколкото памтам даже Кузнецов треба да оди наредните години на док.

Да не ве знае некој ќе мисли дека навивате со влажни гаќички за Русија, а вие неутрални...

Да не ве знае некој ќе мисли дека навивате со влажни гаќички за Русија, а вие неутрални...
Кога може да се навива за Америка,Арабија,Исис и Туркије нормално е да има публика и за аутсајдериве :pijanco:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom