Благоев
The Spartan General
- Член од
- 8 јануари 2014
- Мислења
- 1.357
- Поени од реакции
- 2.087
За нив немало место на производните ленти.И некои околу 1600 шо не работеа ќе земат .
За нив немало место на производните ленти.И некои околу 1600 шо не работеа ќе земат .
Бидејќи начинот на кој се создаваат пари не е онаков како што ти го замислуваш. Оние edgy видеата на ЈуТуп не се баш најдобри извори за информирање.[DOUBLEPOST=1448879773][/DOUBLEPOST]Ако фалат 100 милиони евра зошто едноставно не ги создадат од ништо, само се вметнува во програмата 100 милиони евра и на картичките се додаваат виртуелни бројки. НБМ дава налог до печатницата да печати пари, банкоматите се полнат, поштарите носат пензии, социјална помош, инвалиднина итн. Нема потреба од позајмување, од камати, вета и глупости.
Така прави ФЕД исто и ЕЦБ зошто да не и НБМ?
Домашна задача имале тие, оставете тоа лентиЗа нив немало место на производните ленти.
Интересно е што не си пензионер и се декларираш дека не работиш во јавна администрација, а си за државни задолжувања за плати и пензии. Нешто не ми штима.
Не штимаат популистички одлуки од министри кои не се изгласани на избори. А инаку сите ќе бидеме пензионери еден ден а исто така не мислам дека админстрацијата треба да остане без плата (за кратење на бројот на работни места треба да се разговара).Интересно е што не си пензионер и се декларираш дека не работиш во јавна администрација, а си за државни задолжувања за плати и пензии. Нешто не ми штима.
И текстилната работничка и јас не чекаме државата да се задолжи за да земеме плата. А очигледно ти чекаш. Хмммм.И мене не ми штима тоа што ти рече дека земаш 1500 2000 евра месечна плата а една текстилна работничка зима 9050 денари, ама така функционира светот. Да се вратиме на темата.
Глупости. Мало дете во бразил знае дека непотребно се задолжуваме. Со секој ден министерување Кире Наумов ги ослободува моите деца од давачки. Чудо како ваков генијалец успеал да биде само советник на БЦ и директор на агенција за разузнавање. Ај од Април ќе го земат во Грција советник.И текстилната работничка и јас не чекаме државата да се задолжи за да земеме плата. А очигледно ти чекаш. Хмммм.
Јок, море. Сѐ се тоа капитални инвестиции во форна на бронза, мермер, стиропор, врби,огради, тркала и инфраструктурни проекти како ревизија на рамковниот договор.Глупости. Мало дете во бразил знае дека непотребно се задолжуваме. Со секој ден министерување Кире Наумов ги ослободува моите деца од давачки. Чудо како ваков генијалец успеал да биде само советник на БЦ и директор на агенција за разузнавање. Ај од Април ќе го земат во Грција советник.
За тоа беа тие пари? Океј тогаш.[DOUBLEPOST=1448882351][/DOUBLEPOST]Јок, море. Сѐ се тоа капитални инвестиции во форна на бронза, мермер, стиропор, врби,огради, тркала и инфраструктурни проекти како ревизија на рамковниот договор.
Нека го изберат на избори па нека секнува што сака. Нека вети што и како ќе прави нека направи анализа нека каже луѓе нема денар дај да се стегнеме зголемуваме даноци отпуштам админстрација намалувам пензии затварам фабрики што загадуваат не зимаме веќе кредити од никаде кратиме буџет на култура спорт и тн. бркаме странски робовладетели издржете 20-30 години и после ќе биде супер. Фино лепо луѓе ќе си гласаат и сите задоволни. не знам што е проблемот. Не може да издржи до март кога ќе почне кампањата? овие 3-4 месеци се клучни?Што има популистичко во тоа да се соочиш со реалноста и да го секнеш задолжувањето на нашите правнуци а при тоа да трпат пензионерите и администратиците (ако стварно трпат)? Популизам е покачување пензии со пари што ги немаме, ама некој паметот му работи од сега до фебруар 2016та. За понатака нема воља.
Не е работата дали ќе сме пропаднеле (според експертите од СДСМ за 3 месеци пред неколку години) или нашите деца ќе биле задолжени, туку работата е кој ќе има кар од ситуацијата (гласови), а тоа сигурно нема да биде СДСМ![DOUBLEPOST=1448883808][/DOUBLEPOST]Што има популистичко во тоа да се соочиш со реалноста и да го секнеш задолжувањето на нашите правнуци а при тоа да трпат пензионерите и администратиците (ако стварно трпат)? Популизам е покачување пензии со пари што ги немаме, ама некој паметот му работи од сега до фебруар 2016та. За понатака нема воља.
Пишав погоре дека оваа се игри за добивање гласови, а СДСМ сам се намести во приказната, а ако сакаат да дадат плати ќе сопрат некој проект и ќе има плати и пензии, ама како што кажав дали некоја улица ќе донесе повеќе гласови или оваа.Реална закана за платите и пензиите или сеење страв?
Оправдан или не спорот околу домаќинлукот во работењето со државната каса веќе предизвикува страв кај граѓаните но и отвора сериозни дилеми околу тоа како е можно буџетот така лесно да крахира. (? )
„