Pat Bateman
Oh Africa, brave Africa
мислиш 2015?? и јас сум во 1800-тите!Jas sum 180x/2014 i ke si pocekam po se izgleda dosta vreme.. .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
мислиш 2015?? и јас сум во 1800-тите!Jas sum 180x/2014 i ke si pocekam po se izgleda dosta vreme.. .
Mojot broj 187x/2014 i godinava sum vraten na dop. Proverkaмислиш 2015?? и јас сум во 1800-тите!
Трпение спасение, важно се откочи процедурата, па сега колку треба ќе чекаме, не е работава дека многу се чекало 2-3-4 год, туку работава е дека немаме трпение веќе, кој невработен чека од неговите, кој работи за 150-200-300 евра, и пак зависен од родители, па триста проблеми у државава ни ги подуваат главиве со глупости, и ради тоа знам како е тешко чекањето, мене секој ден ми е пекол и едвај чекам да го земам пасошот, да се тргнам од тука да си работам и да си бидам свој човек, порано дур сум учела брзо ми минувало времето а сега секој ден се будам со таа мисла, КОГА? ајде пасошов кога ќе биде,............ марфиево правило, кога чекаш нешто, времето ти се гледа мнооооогу долго, иако релативно кратко е.До вчера муабетите беа, леле дај нека се олесни процедурата, да може сите да аплицираат..... Сега не ви одговара што толку се чекало..... А во моментов да се смени влада и да се закочи се од почеток ? Нема никакво правило во процедурава...... се до некаде етајминг како ќе ти се погоди и среќа..... Еве јас излегов рекордер во чекање на происход од 1 год-зошто ми го заташкале некаде документот во ДАБЧ ама сепак е ок зошто можеше се од почеток да треба да трчам. Откако ќе го поминете интевјуто заборавете на пасошот 1.5 година и мирна глава !
Мислам дека за 2014 беа околу 12.000...само рачунај ај до септ 2015 е најчиста селекција затоа што просход мн тешко се вадеше, верувам дека тие бројчиња најбрзо ќе одат.
IMA li nekoj od 2013 na dopolnitelna prov a odnel dokum za poteklo.i za kolku vreme mu se smenil statusot neka pise blagodaram.
Pred 20 dena a broj 125**[DOUBLEPOST=1448552836][/DOUBLEPOST]Kaj mene odneseni dopol dok vo januari i seuste nema promena na status, brojce od 2013.
Kaj tebe kako e situacijata koga odnese dopol ?
A podnese li i nova molba za razgleduvanjePred
Pred 20 dena a broj 125**
Dali odnese licno dopolnitelni dokumenti ili mu gi dade na posrednik da gi odnese i kakvi dokumenti odnese?Kaj mene odneseni dopol dok vo januari i seuste nema promena na status, brojce od 2013.
Kaj tebe kako e situacijata koga odnese dopol ?
Da licno dostaveni dokumenti. Sveditelstvo od dedo bugarin, gledam i drugi slucaevi na forumov sto imaat dostaveno a nemaat promena od 2013. Inaku stasani se so proverka redno do 6963, a gi proveruvaat tie so se vrateni na dopolnitelna od 08.08.2014 pa natamu.[DOUBLEPOST=1448561911][/DOUBLEPOST]Dali odnese licno dopolnitelni dokumenti ili mu gi dade na posrednik da gi odnese i kakvi dokumenti odnese?
Koe brojce si? Inaku mislam deka so povtorna molba i ako imas dopol dok da dostavis ke mozat da te vratat vo procedura.Gledam deneska prepiskata mi e prekratena..Inaku brojceto mi e od 2013-ta godina..Koja e procedurata ponatamu za ako sakam da vlozam zalba ili nesto slicno da me vratat vo povtorna procedura ? Dali povtorno od pocetok bi trebalo da ja pocnuvam procedurata ? Ako moze nekoj da me upati, Fala.
jas bi sakal da mi go pustis brojot ili skajpot, na davidovskiot@gmail.com fala ti mnogu pozzАко не си нашол посредник, најискрено ти го препорачувам Камен Стоименов од Ќустендил. Ако си заинтересиран во ПП може да ти пуштам негов скајп и моб.број
Трпение спасение, важно се откочи процедурата, па сега колку треба ќе чекаме, не е работава дека многу се чекало 2-3-4 год, туку работава е дека немаме трпение веќе, кој невработен чека од неговите, кој работи за 150-200-300 евра, и пак зависен од родители, па триста проблеми у државава ни ги подуваат главиве со глупости, и ради тоа знам како е тешко чекањето, мене секој ден ми е пекол и едвај чекам да го земам пасошот, да се тргнам од тука да си работам и да си бидам свој човек, порано дур сум учела брзо ми минувало времето а сега секој ден се будам со таа мисла, КОГА? ајде пасошов кога ќе биде,............ марфиево правило, кога чекаш нешто, времето ти се гледа мнооооогу долго, иако релативно кратко е.
Moze ke gi povarzis so izvodi[DOUBLEPOST=1448545562][/DOUBLEPOST]
Bese na dopolnitelna.
A dali odnese dopolnitelen dokument i koj ? ako moze da pishes !Gledam deneska prepiskata mi e prekratena..Inaku brojceto mi e od 2013-ta godina..Koja e procedurata ponatamu za ako sakam da vlozam zalba ili nesto slicno da me vratat vo povtorna procedura ? Dali povtorno od pocetok bi trebalo da ja pocnuvam procedurata ? Ako moze nekoj da me upati, Fala.
KE BIDE BE BRAT SAMO CAKAIS SI TI?Bev vraten vo maj na dop.proverka vo juni podnesov voena kniska jugoslovenska vo koja pisuva deka sluzel bug.vojnik pa eve cekam.....