Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
До вчера муабетите беа, леле дај нека се олесни процедурата, да може сите да аплицираат..... Сега не ви одговара што толку се чекало..... А во моментов да се смени влада и да се закочи се од почеток ? Нема никакво правило во процедурава...... се до некаде етајминг како ќе ти се погоди и среќа..... Еве јас излегов рекордер во чекање на происход од 1 год-зошто ми го заташкале некаде документот во ДАБЧ ама сепак е ок зошто можеше се од почеток да треба да трчам. Откако ќе го поминете интевјуто заборавете на пасошот 1.5 година и мирна глава !

Мислам дека за 2014 беа околу 12.000...само рачунај ај до септ 2015 е најчиста селекција затоа што просход мн тешко се вадеше, верувам дека тие бројчиња најбрзо ќе одат.
Трпение спасение, важно се откочи процедурата, па сега колку треба ќе чекаме, не е работава дека многу се чекало 2-3-4 год, туку работава е дека немаме трпение веќе, кој невработен чека од неговите, кој работи за 150-200-300 евра, и пак зависен од родители, па триста проблеми у државава ни ги подуваат главиве со глупости, и ради тоа знам како е тешко чекањето, мене секој ден ми е пекол и едвај чекам да го земам пасошот, да се тргнам од тука да си работам и да си бидам свој човек, порано дур сум учела брзо ми минувало времето а сега секој ден се будам со таа мисла, КОГА? ајде пасошов кога ќе биде,............ марфиево правило, кога чекаш нешто, времето ти се гледа мнооооогу долго, иако релативно кратко е.

Последно уредено:
дечки ми треба совет прекратен сум пред месец дена и сега да поцнам од ново со ваденје дупли происхот дали треба да вадам повторно потврда за неосудуван и други документи или ке останат документите од старата процедура само со нов происход ако некој е по упатен нека пише како иде понатака

Дали е валиден доказ и од помош од втор братучед кој има подолго време бг пасош ? Дали да започнуваѓ процедура или залудно дадени пари поздрав

Gledam deneska prepiskata mi e prekratena..Inaku brojceto mi e od 2013-ta godina..Koja e procedurata ponatamu za ako sakam da vlozam zalba ili nesto slicno da me vratat vo povtorna procedura ? Dali povtorno od pocetok bi trebalo da ja pocnuvam procedurata ? Ako moze nekoj da me upati, Fala.

Dali odnese licno dopolnitelni dokumenti ili mu gi dade na posrednik da gi odnese i kakvi dokumenti odnese?
Da licno dostaveni dokumenti. Sveditelstvo od dedo bugarin, gledam i drugi slucaevi na forumov sto imaat dostaveno a nemaat promena od 2013. Inaku stasani se so proverka redno do 6963, a gi proveruvaat tie so se vrateni na dopolnitelna od 08.08.2014 pa natamu.[DOUBLEPOST=1448561911][/DOUBLEPOST]
Gledam deneska prepiskata mi e prekratena..Inaku brojceto mi e od 2013-ta godina..Koja e procedurata ponatamu za ako sakam da vlozam zalba ili nesto slicno da me vratat vo povtorna procedura ? Dali povtorno od pocetok bi trebalo da ja pocnuvam procedurata ? Ako moze nekoj da me upati, Fala.
Koe brojce si? Inaku mislam deka so povtorna molba i ako imas dopol dok da dostavis ke mozat da te vratat vo procedura.

Ако не си нашол посредник, најискрено ти го препорачувам Камен Стоименов од Ќустендил. Ако си заинтересиран во ПП може да ти пуштам негов скајп и моб.број
jas bi sakal da mi go pustis brojot ili skajpot, na davidovskiot@gmail.com fala ti mnogu pozz

Трпение спасение, важно се откочи процедурата, па сега колку треба ќе чекаме, не е работава дека многу се чекало 2-3-4 год, туку работава е дека немаме трпение веќе, кој невработен чека од неговите, кој работи за 150-200-300 евра, и пак зависен од родители, па триста проблеми у државава ни ги подуваат главиве со глупости, и ради тоа знам како е тешко чекањето, мене секој ден ми е пекол и едвај чекам да го земам пасошот, да се тргнам од тука да си работам и да си бидам свој човек, порано дур сум учела брзо ми минувало времето а сега секој ден се будам со таа мисла, КОГА? ајде пасошов кога ќе биде,............ марфиево правило, кога чекаш нешто, времето ти се гледа мнооооогу долго, иако релативно кратко е.

Џабе сме учеле факултети, магистрирања за да сега држава ти врти грб и си го бараш парчето леб некаде далеку од родното огниште . . . :unsure:

Moze ke gi povarzis so izvodi[DOUBLEPOST=1448545562][/DOUBLEPOST]
Bese na dopolnitelna.
A dali odnese dopolnitelen dokument i koj ? ako moze da pishes !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom