- Член од
- 5 јануари 2014
- Мислења
- 44
- Поени од реакции
- 78
Prvo da rascistime nekoi raboti, jas moite deca bezuslovno si gi sakam i vo nikoj slucaj ne bi gi napustila , tatko im gi napusti, jas sakav razvod bez alimentacija, sudivkata ja presudi alimentacijata so cel decata da bidat finansiski zgrizeni makar minimalno, a nivniot tatko duri i se zalese na apelacionen za da ne plakja nisto za svoite deca, ako moralo vekje za da ne plakja alimentacija kje si "odberel " edno dete da go gleda do 18 god, izvinete jas decata nitu gi napustam nitu gi delam a nitu gi odbiram, se sloziv duri parite i na kniska da im gi stava i nikoj da ne gi dopira do nivna 18 god.Megjutoa nemozes da napravis deca , da im go unistis zivotot i da si gi izbrises racete od se
Фифи, мене некои работи малку не ми се јасни, а кога веќе ја продолжуваш дискусијата и покрај добиените совети, би можела и целосно да ја откриеш причината за разводот да нема дилеми и слично, бидејќи целава работа е миризлива некако.
Си сакала развод без алиментација, ама сега си ја бараш алиментацијата, мене тоа ми звучи како инает и одмазда.
Сакал да се грижи само за едно дете, ти го претставуваш како немарен родител, а обратно протолкувано би можело да значи дека тој не е сигурен дали се двете деца негови.
Дали си сигурна дека нема отворено посебна сметка на којашто штеди пари за децата која нема намера да ја подели со тебе бидејќи не ти верува?
Зошто си сакала развод без алиментација, твоја беше грешката?
Дали ти од моментот на разводот не си инволвирана во врска со друг човек кој едноставно има можност да ве негува тебе и децата, а бившиот сопруг тоа да го гледа и да си вика оваа само сака да ме одере?
Зборот ми е, има премногу варијабили, никој од нас не ги знае сите, и може само да лупа на празно и да те упати во погрешна насока, затоа и ти реков барај си помош од правник/адвокат кој ќе го земе случајот во свои раце и евентуално ќе ти помогне, штом судот одредил алиментација, пресудата повторно ќе биде во твоја корист и ќе си ги добиеш парите. А тука се поставува и прашањето, зошто не си се обратила кај адвокат уште веднаш, туку прво одиш по форуми за да добиеш куп безначајни одговори?
Не знам, сомнително ми е, мајка со две деца, и две работни места, обврски по дома, и плус да има време да се допишува по форуми, неверодостојна приказна.
Што е најиронично, па и членовиве почнаа да се расправаат кој е во право а кој не е.
Чудно некое доба, па добро бе мајку му стара, зошто сте рекле да, зошто сте го склучиле тој брак, зошто сте стварале фамилија воопшто ако знаете дека сте нестабилни и не можете да ја одржите на куп? Влегувате во браковиве со мотото: "Ако не ми се допаѓа, постои развод" без нималку да помислите на негативните последици.