Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Gree Cozy
nadvoresnata edinica premnogu vibrira , trese kako masina za perenje alista
RESHENIE ???

Денес првпат Ломото капакот сам се затвори и дуваше така, тоа му смета нешто или ?

Belja rabota, me zamisli sea poso mislev da ja namontiram i nea kao da pomaga nakaj spalnive, istata li ja imame? 9ka SH09ZS8x e mojata nadvoresna

Nadvoresnata e sh12zwhd. Kondesatorot vizuelno izgleda OK ama ne mozem da go vadam zasto treba da visam na balkonskata ograda i da go rasrafam a da ti kazem iskreno mi e strav dan nasobral struja vo nego i da me tresne dodeka jas taka visam na ograda.

Nadvoresnata e sh12zwhd. Kondesatorot vizuelno izgleda OK ama ne mozem da go vadam zasto treba da visam na balkonskata ograda i da go rasrafam a da ti kazem iskreno mi e strav dan nasobral struja vo nego i da me tresne dodeka jas taka visam na ograda.
абе батали ја купи нова :P

A na vnatresnata imas li nekoja indikacija/trepkanje na sijalickite ili sve e normalno....ova tuka si go cital li?...a verovatno si go videl, i servisno ima so kodovite..[DOUBLEPOST=1448232354][/DOUBLEPOST]
Денес првпат Ломото капакот сам се затвори и дуваше така, тоа му смета нешто или ?
Nemoze da duva a kapakot da e zatvoren, tebe izgleda ti napravila nekoj vid difrost klimata od premnogu rabota na niska frekvencija zaradi ova toplo vreme od+15 sto ne e strasno.Na dispejot sekako ke ti pokaze dali e vo defrost ili ima greska .[DOUBLEPOST=1448232444][/DOUBLEPOST]
Gree Cozy
nadvoresnata edinica premnogu vibrira , trese kako masina za perenje alista
RESHENIE ???
Probaj pomrdni ja polecka so butkanje, ako se mrda vikaj gi monterite da si gi dostegnat strafovite..
Gumici imaat li staveno ?

Последно уредено:
@Strelec sum go videl a nema nikakvo trepkanje ili error kod. Na hrvatski forum denes naletav na slicni moi simptomi i mislenjata bea na kondezatorot 30mf 450v [DOUBLEPOST=14482h34246][/DOUBLEPOST]
абе батали ја купи нова :P

Ako e do kondezatorot ce ja sredam za eftini pari a prilicno e mocna taka da planiram ovaa vo ducan a inverterot gree change vo spalna koja sega ja sreduvam

Последно уредено:
Gumici nemaa staveno . jas sam staviv no isto e , moze da se kaze deka e i poloso.
Џабе обични гумици, само сајлент блок гуми ефикасно одклонуваат вибрации. Но вибрациите се симптом, а болеста не се лечи преку заебавање со симптомите. Не би требало да имаш големи вибрации.
Постави неколку фотографии од надворешната единица (од повеќе агли), може и некој клип да ставиш на јутјуб да слушнеме аудио (со твое нормално зборување, за репер).

Да не сакаш и уметничка слика да ти нацрта :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Објасни како „уметничка слика“ ќе ни помогне, да му помогнеме?
(или ако тролаш, тролај подобро - немој да се срамиш овака) ;)

Џабе обични гумици, само сајлент блок гуми ефикасно одклонуваат вибрации. Но вибрациите се симптом, а болеста не се лечи преку заебавање со симптомите. Не би требало да имаш големи вибрации.
Постави неколку фотографии од надворешната единица (од повеќе агли), може и некој клип да ставиш на јутјуб да слушнеме аудио (со твое нормално зборување, за репер).
Vikaj gi monterite za reklamacija na montaza.ili ako ne e do niv,togas e fabricka maana

Sent from my Redmi Note 2

Kaj se prodavaat u skopje ovie druze?

Простете ми, не видов баш за што е темава, нити пак што е постувано. За што и да станува овде збор, само сакам да потенцирам да не се жалите многу пошто у Хрватска за оваа работа е многу посрање.

Kaj se prodavaat u skopje ovie druze?
Никаде, на жалост. Се утепав од барање. Само во Енергија има нешто, ама тие биле за големи топлински пумпи и неупотребливи за класичните клими. Не ги видов лично, па ако поминуваш до Шити Мол, Енергија ти се блиску, отспротива Партизанска, накај топланата/студентскиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom