- Член од
- 31 март 2008
- Мислења
- 2.622
- Поени од реакции
- 1.957
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со два збора после атентатите во Парис. До този момент што правеха?РУСИЈА: УНИШТЕНИ ПОВЕЌЕ ОД 15 НАФТЕНИ ИНСТАЛАЦИИ И 525 ЦИСТЕРНИ
21/11/2015
![]()
Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу вели дека руската војка во воздушните напади уништила повеќе нафтени инсталации и цистерни кој ги контролираше Исламска држава.
Според најновите информации со стоа се намалени приходите на терористите од нафта.
Шојгу на прецедателот Владимир Путин му пренесол дека руските авиони овие недели уништиле 15 нафтени инсталации и 525 цистерни, со што на исламската држава им го намалиле приходот за 1,5 милиони долари на дневно ниво од нафта.
Во нападите покрај уништувањето на нафтени инсталации и цистерни се убиени голем број на терористи, исто така додаде дека во само еден напад се униени повеќе од 600 екстремисти.
Шојгу вели дека руски авиони во последните четири дена во 522 летови уништиле повеќе од 800 цели. Бомбардери со голем долет и бродови кој испукале 101 ракета.
Golemi naogjalista na priroden gas otkrieni 2009ta godinaСо два збора после атентатите во Парис. До този момент што правеха?
Да припамтим, Сириja побара помошт от Русиja некаде 16-17 Септември.
Со два збора после атентатите во Парис. До този момент што правеха?
Да припамтим, Сириja побара помошт от Русиja некаде 16-17 Септември.
Ти дали читаш на што сум реплицирал? И кога започна да бомбардира рафинерии, нафтоводи,цистерни и се што носи пари на ИД?Русија почна многу порано со помош на Сирија а не после терористичките напади во Париз.
Ова што ти го напиша важи за вашите другарчиња од ЕУ, Франција кои дури и ја критикуваа Русија кога почна со бомбадирањето на позициите на ИСИС.
Ти дали читаш на што сум реплицирал? И кога започна да бомбардира рафинерии, нафтоводи,цистерни и се што носи пари на ИД?
Ти дали читаш на што сум реплицирал? И кога започна да бомбардира рафинерии, нафтоводи,цистерни и се што носи пари на ИД?
Zabegani kozoebaci
Десетици турски националисти денеска протестираа против руската воздушна кампања во Сирија, извикувајќи антируски пароли и фрлајќи јајца кон конзулатот. Арно ама, оној за кој тие мислеа дека е рускиот, всушност беше Конзулатот на Холандија.
Зошто? Наша претпоставка е дека покрај тоа што двете претставништа се наоѓаат во центарот на Истанбул и се одалечени само неколку метри, има улога и сличноста на знамињата на Холандија (лево) и Русија (десно).
„Често лутите турски демонстранти не заменуваат со нашите соседи. Како и вечерва, фрлајќи јајца“, напиша холандскиот генерален конзул Роберт Шудебом на Твитер.![]()
Този е спинер мајстор.Многу бргу откога почна со акцијата во Сирија и откога го тргнаа најопасниот обрач околу владините сили кои не е од ИС туку од Ал Нусра/Ал Каеда.
Демонстрација на моќ, дека можат да стигнат до било кого и било каде. И дека ’мурика е далеку, предалеку да може реално да ги одбрани НАТО вазалите - ако работите отидат доку*ца.Не ми е јасно, која е причината поради која руските стратешки бомбардери се изложуваат на лет околу цела Европа за да би конечно стигнале на својата крајна дестинација од каде ги испалуваат ракетите, нешто поради кое губат можеби и неколку часа. Дали се работи за протокол, стандардна процедура, желба за провокација на Англичаните или нешто сосема пето?
Не ми е јасно, која е причината поради која руските стратешки бомбардери се изложуваат на лет околу цела Европа за да би конечно стигнале на својата крајна дестинација од каде ги испалуваат ракетите, нешто поради кое губат можеби и неколку часа. Дали се работи за протокол, стандардна процедура, желба за провокација на Англичаните или нешто сосема пето?