Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Колку за к*р не ни ги бива новинарите, тоа е чудо. Читам по некој од дневниве весници, вечерва на Синдејс, грчкиот претставник за Оскар и еден од фаворитите за освојување на Оскарот - Јастог, а грчкиот претставник од пред подолго време е најавен некој си Xenia - Ксенија, Зина или како и да се чита. :pos:
п.с. wot кој дел од Мејз ранер ти беше подобар? :P

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
п.с. wot кој дел од Мејз ранер ти беше подобар? :P
Prviot. Poso go mislis avantura, akcija neso... I koga ke se pojavi horror elementot e epten prijatno iznenaduvanje.
Baska si izguben I vrska nemas so se desava, pa si zaintrigiran.

Vtoriot e poise style-over-substance, efekti I pukanje.. ali mi e dobar poso e dobar seting za ponatamu.

Nesto slicno napravija so Mockingjay.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Madeo на еден од најдобрите корејски режисери, Joon Ho Bong.

Јазикот нека не ви биде пречка, ѕирнете го. За мене беше пријатно изненадување.

G

grande-juve

Гостин
@grande-juve @MyloXyloto denes ste go gledale I dvajcata Love, da ne iskoci prevod?
Кино... го глеав само зашо ми испадна ко бесплатен, не очекуев нешто посебно, али зажалив за изгубеното време... поентата и она шо сака да го престави со филмов е точно кажано у самиот филм со зборови, али за мене испадна жива досада...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Гаспар има направено едни од највпечатливите филмови евер али Love му е ако не и најлош. Да прикаже “сентиментален секс“ баш и не му испадна најуспешно. Очекувано филмов ги имаше тие гаспар-контраверзни сцени ама сепак ... приказната not so much

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
334.Spectre- 6,5 (просечен Бонд... а за Белучи толку се збореше, а само 2-3 минути има..)
349.Love- 3 (абе ај не ме заебавај Гаспар Ное... инаку прв негов филм шо глеам)
Koga sme kaj Belluci izgledaj go barem Irreversible od Noe.
I Enter the Void. Dva filma, ne moes mnogu vreme da izgubis, a moze mnogu da smenis mislenje za covekov. :D

--

Inaku sto se blokbasterite tice, Ant-Man :roker:

Mnogu mnogu zabava, Paul Rudd e harizmaticen do nemajkade, konecno nesto novo I osvezitelno vo superheroite, mislev samo dark od sega natamu ako gi pravat ke mi se svigat ama ovoj bese predobar. Se iznasmeav, efekti fenomenalni epten te vnesuvaat vo svetot.. ne znam, epten mi se dopadna.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
@grande-juve @MyloXyloto denes ste go gledale I dvajcata Love, da ne iskoci prevod?
Се сложувам за сценариото, имаше недостатоци и дијалозите не беа нешто посебно, ама мене што ме привлече дефинитивно беше таа хемија меѓу тројката главни актерки, секс сцените ми беа океј направени како за еден арт филм. Ме возеше филмот два часа без да трепнам, сакам вакви стварчиња, послаб е од Enter the void во секој случај, а за останатите на Гаспар планирам деновиве. Инаку без превод го гледав, се разбира скоро се` :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
G

grande-juve

Гостин
Вечер кој не гледа фудбал, од 20 часот во Кинотека, Man with a Movie Camera
ремек дело од кадри и монтажа... најдобриот документарец што сум го гледал.

Koga sme kaj Belluci izgledaj go barem Irreversible od Noe.
I Enter the Void. Dva filma, ne moes mnogu vreme da izgubis, a moze mnogu da smenis mislenje za covekov. :D
Enter the Void симнат е од дамна, сигурно ќе се глеа... а и не дека отпишуем режисери после еден глеан филм :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom