- Член од
- 23 октомври 2011
- Мислења
- 887
- Поени од реакции
- 2.207
На балканот веќе има отворено еден православен коридор за транзит на мигрантите составен од Грција-Македонија-Србија. Географски ако гледаш на нив најкраток пат до ЕУ им е преку Албанија во Италија. Но сепак тие го одбираат подолгиот преку православните земји. Намерно ги одбегнуваат муслиманските земји како Албанија-Косово-Босна затоа што тие земји се веќе колонизирани.Насочувањето на главната преселничка струја кон Албанија исто така не е добро за нас погледнато на среден временски рок. Радикалните сили доселени и внатрешни за неколку месеци или година ќе соберат доволно сила за да ја дестабилизираат Албанија, а потоа ќе се насочат кон надвор. Косово, Македонија, Црна Гора, Босна и Србија. Затоа што се работи за неколку слаби и онака нестабилни држави со потенцијал за развивање на силна исламска заднинска поткрепа.
Нешто подобра иако не многу подобра патека на колонизаторската струја на Балканот би била Бугарија-Романија. Затоа што се работи за поголеми претежно христијански држави кои може полесно да го поднесат напливот. Но некој тоа го проценил и планирал затоа и им дал совреме упатства на бугарските политичари. Бугарија најрано од сите се затвори на границите и тоа какво добро затворање.
Штом се виде можноста за освојување на Европа, штом се виде слабоста на современата распедерена и поженчена (феминизирана) Европа, дури и Турција да не ги праќа преселниците, дури и да заврши војната во Сирија, не сум сигурен дека населувачките (колонизаторските) бранови ќе престанат.
Како сакаш речи ние сме зафркнати. Геостратешката положба ни е таква. И порано ни била голема слабост и причина при разни пошироки бранувања ние да бидеме меѓу најпогодените.
Јас не сум за отварање на втор православен коридор Бугарија-Романија. Затоа што со законот за реадмисија што се спрема во Германија, бегалците ќе бидат враќани од таму каде што тргнал транзитот. Па така бегалците покрај во Македонија и Србија, ќе бидат вратени во Романија и Бугарија. Тоа е речиси половина православен свет во кој ќе се донесат техтонски демографски пореметувања.
Се согласувам со тебе, дека ние како и да е сме зафркнати. Како и да се свртиме задникот ќе ни биде одпозади. Но веќе ако мора мигрантите да транзитираат или да се примат, нека биде тоа во веќе колонизираните муслимански земји. Тие бегалци каде и да ги населиш ќе се радикализираат. Меѓутоа подобро да ги радикализираат дополнително Косово и Албанија отколку Македонија, Србија или Романија.
Јас сум за ова прикажано на видеото. Доколку државата и институциите потфрлат граѓаните ќе мора да се самоорганизираат во паравоени милиции за да се заштитат себе и своите семејства.Beric Dondarrion, Ligar, Ireal, Fringe, Mr.X, Raynor, Vanlok, Ska Maniac
Кога армијата и граничната полиција не може доволно да се справи со илегалните мигранти тогаш се самоорганизираат граѓаните во вид на МИЛИЦИИ. Од свои пари си купуваат од арми шоповите и продавниците за оружје лично оружје и муниција, маскирни униформи, чизми, панцирни елеци, радиостаници, двогледи, холографски нишани и друга воена опрема и самоиницијативно патролираат по граница. Само тоа е Америка, ние да би организирале вакво нешто има да не прогласат за терористи.
Вакво нешто одамна се прави во Западна Европа и Америка
GERMANS FORM MILITIAS TO COPE WITH MIGRANT INFLUX