Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Abe to e so ke prais...Ariel ...bar mirisa ubavo !
Така е суб ариел, и тоа уште ве држи, само што за мирисот не сум сигрен дали ви мириса убаво, бидејќи како што видовме за две години 20 000 свештенослужители и мирјани убиени во името на атеизмот на крв ќе да ви мириса ариелот ваш.
189344.p.jpg

Така е суб ариел, и тоа уште ве држи, само што за мирисот не сум сигрен дали ви мириса убаво, бидејќи како што видовме за две години 20 000 свештенослужители и мирјани убиени во името на атеизмот на крв ќе да ви мириса ариелот ваш.
189344.p.jpg
Испрн мозок, критикува перење мозоци...... Ало!!!! Атеизмот не е идеологија! Во спротивно повели наброј две - три етички норми, принципи, догми што важат за сите атеисти подеднакво! Неверување во богови не е идеологија, туку став. Да правиш ваква паралела е логички фалично исто како да земеш неколку примери каде дијабетичари ограбиле банка и да тврдиш дека дијабетисот ги тера луѓето да ограбуваат банки!
Трол!

189344.p.jpg
Сите се убиени од страна на луѓе крстени во православни цркви.
Самото кршетавње, обредите молитвите и припадноста на православна црква не може да го застане злото и сатаната туку изгледа ги разгорува во срцата и душите на луѓето.

И по 9488ми пат.
Атеизмот е неверување во богови.
Repetitio est mater studiorum.
Има време 10.000 пати кога ќе ти биде кажано ќе научиш.

Ти благодарам на исцрпниот одговор.

Ај троа да ти помогнам...

Во философијата, познати се еден куп „изми„, односно философски правци и системи, како на пример:
- материјализам,
- деизам,
- (а)гностицизан,
- скептицизам,
- (нео)егзистенционализам,
- (нео)емпиризам.
- критички емпиризам
и томе слично, а во секој од тие правци, делуваат авторитети, кои зад себе имаат бааги обемни мисловни дела.

Слично е во ликовните уметности, каде имаме:
- (нео)класицизам,
- модернизам,
- дадаизам,
- импресионизам,
- поентилизам,
- експресионизам,
- конструктивизам,
- функционализам,
- формализам,

и томе слично, а по примерот од философијата, секој од наведените уметнички правци има свои автори и дела.

Напроти погоре наведените примери, го имам(е) и твојот пример, кој за себе го има редукционистичкиот одговор, кој се сведува на проста негација.

Алал да ти е....[DOUBLEPOST=1448033468][/DOUBLEPOST]
Неверување во богови и божества. Нешто кое стотина пати БУКВАЛНО е нагласено. За разлика од верувањето или идеологијата, неверувањето не е идеологија, нема принципи, догми кодекси на однесување. Атеист може да биде и комунист и капиталист и сиромашен и богат и паметен и глуп....

Види го мојот пост погоре.[DOUBLEPOST=1448033764][/DOUBLEPOST]
MIki dali moze da iskoristam dzoker....
1 Povikaj prijatel
2. 50/50
3 Prasaj ja publikata....

Jas bi odbral ....Prasaj ja publikata....Eve da receme Izgrev!

Види го мојот почетен пост.

Последно уредено:

Во философијата, познати се еден куп „изми„, односно философски правци и системи, како на пример:
- материјализам,
- деизам,
- (а)гностицизан,
- скептицизам,
- (нео)емпиризам.
- критички емпиризам
и томе слично, а во секој од тие правци, делуваат авторитети, кои зад себе имаат бааги обемни мисловни дела.

- (нео)класицизам,
- модернизам,
- дадаизам,
- импресионизам,
- поентилизам,
- експресионизам,
- конструктивизам,
- функционализам,
- формализам,

и томе слично, а по примерот од философијата, секој од наведените уметнички правци има свои автори и дела.

Напроти погоре наведените примери, го имам(е) и твојот пример, кој за себе го има редукционистичкиот одговор, кој се сведува на проста негација.

Бла бла бла.... до бесконечност. Одговор ти е по 9789 пати даден. Тоа што тебе не ти се допаѓа не е мој проблем.
Непоседувањето (немањето) на некаква лоша особина не е негација на лошата особина.

Последно уредено:
Бла бла бла.... до бесконечност. Одговор ти е по 9789 пати даден. Тоа што тебе не ти се допаѓа не е мој проблем.
Непоседувањето (немањето) на некаква лоша особина не е негација на лошата особина.
.Држ не попуштај.Ај да видиме кој прв ќе падне,ти или он.Или и утре ќе продолжите да се инатите како досега.Залудно се трудиш,не можеш да му докажеш.

.Држ не попуштај.Ај да видиме кој прв ќе падне,ти или он.Или и утре ќе продолжите да се инатите како досега.Залудно се трудиш,не можеш да му докажеш.
Абе паднал он многу пати, ама покушава на кондиција да ме фати. :D

Абе паднал он многу пати, ама покушава на кондиција да ме фати. :D

Фатен си ти у незнаење миљон пути, само тешко ти е да признаеш, оти знајиш како е: суетата тешко признава дека е поразена.

Ај да то помогнам, мо кој знае кој пут...

Атеизмот е:

1. Идеологија, која, како и секога друга (идеологија), сакат да бидит супститут (супституција=замена) за религијата. Атеизмот е заснован на нај Богоборечките празнотии, познати како „дарвинизам„ и „марксизам„, односно на „..лагите кои траат...„.

2. Религија, која за бог го има:
а/ јас,
б/ јас (пак..)
в/ јас (ше енкрат...) и
г. Мамон.

Редукционизмот кој вели дека „...атеизам е не верување во богови...„ е „до даска„ по едноставено „ништо„ односно, атеизмот е обид со „ништо„ да се пополни духовната празнотија кај човекот, откако истиот тој човек се побуни против Бога, по кој знае кој пат низ историјата.

- материјализам,
- деизам,
- (а)гностицизан,
- скептицизам,
- (нео)емпиризам.
- критички емпиризам

- (нео)класицизам,
- модернизам,
- дадаизам,
- импресионизам,
- поентилизам,
- експресионизам,
- конструктивизам,
- функционализам,
- формализам,

Фали единствено твојот - идиотизам.[DOUBLEPOST=1448042834][/DOUBLEPOST]
Фатен си ти у незнаење миљон пути, само тешко ти е да признаеш, оти знајиш како е: суетата тешко признава дека е поразена.

Атеизмот е:

1. Идеологија, која, како и секога друга (идеологија), сакат да бидит супститут (супституција=замена) за религијата. Атеизмот е заснован на нај Богоборечките празнотии, познати како „дарвинизам„ и „марксизам„, односно на „..лагите кои траат...„.

а/ јас,
б/ јас (пак..)
в/ јас (ше енкрат...) и
г. Мамон.

Редукционизмот кој вели дека „...атеизам е не верување во богови...„ е „до даска„ по едноставено „ништо„ односно, атеизмот е обид со „ништо„ да се пополни духовната празнотија кај човекот, откако истиот тој човек се побуни против Бога, по кој знае кој пат низ историјата.
Тешка глупост. Атеизмот не е никаква идеологија, нема кодекс на однесување, нема етички норми, нема догми, нема правила. Атеист може да биде и капиталист и комунист, и аристократ и анархист и богат и сиромав..... Колку што дијабетисот е идеологија, толку и атеизмот е идеологија.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Атеизмот е:

а/ јас,
б/ јас (пак..)
в/ јас (ше енкрат...) и
г. Мамон.

Хахахахаха, ти си ме фатил на незнаење. На лагата се кратки нозете Мики. Фатен си на повеќе пати и на лицемерие и на лажење и на незнаење и на што уште не.
Значи ај по 9890ти пат. Атеизмот не е идеологија, не е систем на верувања. Атеизмот е неверување во богови.
Или ај еден пример кога веќе ме влечеш за јазик. Ако аутизмот е болест, немањето аутизам не е болест.
Верувањето (во богови) е зло кое треба да се лечи. На здравиот не му треба лечење.
Iili

Фали единствено твојот - идиотизам.[DOUBLEPOST=1448042834][/DOUBLEPOST]
Тешка глупост. Атеизмот не е никаква идеологија, нема кодекс на однесување, нема етички норми, нема догми, нема правила. Атеист може да биде и капиталист и комунист, и аристократ и анархист и богат и сиромав..... Колку што дијабетисот е идеологија, толку и атеизмот е идеологија.

Ето една мала анализа на твојот врвен мисловен домет:

1. „..Вистината е онаа вистинската...„.
2. „...Фали единствено твојот - идиотизам...„.
3. „....Тешка глупост...„.[DOUBLEPOST=1448043918][/DOUBLEPOST]
Хахахахаха, ти си ме фатил на незнаење. На лагата се кратки нозете Мики. Фатен си на повеќе пати и на лицемерие и на лажење и на незнаење и на што уште не.
Значи ај по 9890ти пат. Атеизмот не е идеологија, не е систем на верувања. Атеизмот е неверување во богови.
Или ај еден пример кога веќе ме влечеш за јазик. Ако аутизмот е болест, немањето аутизам не е болест.
Верувањето (во богови) е зло кое треба да се лечи. На здравиот не му треба лечење.
Iili

Ај и за тебе една мала анализа на твојот врвен мисловен домет:

1. „...Ова не е вака...„.
2. „....Тоа не е така....„.
3. „...Не е никако...„.

Наградно прашање за тебе за вечерва: е како е де?

Ај и за тебе една мала анализа на твојот врвен мисловен домет:

1. „...Ова не е вака...„.
2. „....Тоа не е така....„.
3. „...Не е никако...„.
4. Вака е како што ти кажувам.
Наградно прашање за тебе за вечерва: Колку пати треба да ти се повтори за да разбереш?
Наградно потпрашање, така си роден или само тренираш?

Ето една мала анализа на твојот врвен мисловен домет:

1. „..Вистината е онаа вистинската...„.
2. „...Фали единствено твојот - идиотизам...„.
3. „....Тешка глупост...„.
Тој заклучок е неизбежен во твојов случај.

@Ipsissimus , @Атеист ,

ај уш‘е едно наградно прашање за вас (со мало „в„), на кое не очекувам дека ќе дајте саглам одговор, а по не одговарањето ќе ве (со мало „в„) препуштам на вашите (со мало „в„) монолози.

Прашањето е: добро бе, покрај сите врвни цивилизациски домети, кои се релативно лесно достапни, СО ЦЕЛ ПАМЕТ велите дека вистината до прва треба да биде откриена, односно дека вистината ќе си остане скриена? Кои сте вие (со мало „в„)? Поедници кои сами себе се поставуваат над еснафите и институциите?

@Ipsissimus , @Атеист ,

ај уш‘е едно наградно прашање за вас (со мало „в„), на кое не очекувам дека ќе дајте саглам одговор, а по не одговарањето ќе ве (со мало „в„) препуштам на вашите (со мало „в„) монолози.

Прашањето е: добро бе, покрај сите врвни цивилизациски домети, кои се релативно лесно достапни, СО ЦЕЛ ПАМЕТ велите дека вистината до прва треба да биде откриена, односно дека вистината ќе си остане скриена? Кои сте вие (со мало „в„)? Поедници кои сами себе се поставуваат над еснафите и институциите?
Чим е со мало в, така со твоите родители веројатно си разговараш. Кои бре еснафи и институции? Религиозните? Не бе мики (со мало м), не се тоа еснафи ни институции. Пералници за пари се. Доста ти беше за вечерва. Друга поука за утре. Капацитетот ти е толку за една вечер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom