MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Ало!!!! Атеизмот не е идеологија!
1. Атеизмот не е идеологија.
2. Атеизмот не е религија.
Према томе, атеизмот е:
1. ...
2. ...
3. ...
Што е атеизмот?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ало!!!! Атеизмот не е идеологија!
И по 9488ми пат.1. Атеизмот не е идеологија.
Према томе, атеизмот е:
1. ...
2. ...
3. ...
Што е атеизмот?
MIki dali moze da iskoristam dzoker....1. Атеизмот не е идеологија.
Према томе, атеизмот е:
1. ...
2. ...
3. ...
Што е атеизмот?
И по 9488ми пат.
Атеизмот е неверување во богови.
Repetitio est mater studiorum.
Има време 10.000 пати кога ќе ти биде кажано ќе научиш.
А што е проблем со дефиницијата? Неверување или нема (Lack of) верување..Toгаш зошто атеизмот не е дефиниран како disbelief in gods, туку е дефиниран како a lack of belief in gods?
https://atheists.org/activism/resources/what-is-atheism
Eh ama prasanje postavi bravos! Igras gramticka gimnastika i toa so tug jazik! Stavot e eden nema bog!Toгаш зошто атеизмот не е дефиниран како disbelief in gods, туку е дефиниран како a lack of belief in gods?
https://atheists.org/activism/resources/what-is-atheism
Цело време се вртите во круг.Првин треба да дадете дефиниција на Бог/богови(тука не се алудира на христијанскиот поим за бог),па потоа врз таа основа да се извлече заклучок за верување или неверување.За атеизмот дури и поимот верување е спорен,тој највеќе соодветствува на манипулација,убедување.Бидејќи детето кога ќе се роди нема никаков поим ниту за богови,ниту за натприроден свет,се додека некој не му го всади тоа во главата.1. Атеизмот не е идеологија.
Према томе, атеизмот е:
1. ...
2. ...
3. ...
Што е атеизмот?
А што е проблем со дефиницијата? Неверување или нема (Lack of) верување..
A Јас што реков.Disbelief е неверување, а lack of e недостаток од или немање на, па така дефиницијата би била:
Aтеизмот е недостаток од верба во богови или немање верба во богови.
Плус, на сајтов уште се тврди и дека атеизмот не е неверување во богови или негирање на богови.
Atheism is not a disbelief in gods or a denial of gods; it is a lack of belief in gods.
А што е проблем со дефиницијата? Неверување или нема (Lack of) верување..
Нема поптреба од дефинирање на поимот бог. Сите богови (некои си 3000 - 4.000) се дефинирани во своите религии/митологии/легенди. Не се однесува на деистички, пантеистички, панентеистички, спинозин........ и што јас знам какви претстави за бог.Цело време се вртите во круг.Првин треба да дадете дефиниција на Бог/богови(тука не се алудира на христијанскиот поим за бог),па потоа врз таа основа да се извлече заклучок за верување или неверување.За атеизмот дури и поимот верување е спорен,тој највеќе соодветствува на манипулација,убедување.Бидејќи детето кога ќе се роди нема никаков поим ниту за богови,ниту за натприроден свет,се додека некој не му го всади тоа во главата.
Неверување во богови и божества. Нешто кое стотина пати БУКВАЛНО е нагласено. За разлика од верувањето или идеологијата, неверувањето не е идеологија, нема принципи, догми кодекси на однесување. Атеист може да биде и комунист и капиталист и сиромашен и богат и паметен и глуп....1. Атеизмот не е идеологија.
Према томе, атеизмот е:
1. ...
2. ...
3. ...
Што е атеизмот?
Примеров нема врска како и да се сврти.Не е тоа смислата.Оревот дава околу илјада примероци од својот плод секоја сезона,и макар дури само еден плод што ќе падне на земја порасне во младо дрво ќе биде успех.Природата не работи со бројки,ама опстојала милиони години.
интересно е како од ваша страна сите дискусии биваат превртени на некоја друга страна и сарказмот ви е неизоставен дел.Не ми е ни битно колку деца имаш и за твоите сексуални (или асексуални) склоности. Поентата е тоа дека сексуалното општење не го прави никој само за “оплодување“. И тебе ти е јасно тоа ама пустиот инает не ти дозволува ни да видиш ни да признаеш дека е тоа така.
Ако вакви памфлетчиња како ова на Гентри, квазинаучник и креационист е доказ, тогаш што да речам, толку ти дал твојот господ.
Не знам во кој контекст спомна некои си хипотези, веројатно ни не знаеш кои, но јасно ми е на што и на кого алудираш. Но за жал ќе те разочарам. Таквите хипотези кои ти не ги знаеш немаат ништо заедничко со неверувањето во богови. Исто како што ти не веруваш во Брама, Зевс, Сварог, Один, Ра... и три, четири илјади други божества.
Читај добро тоа што си го подвлекол. Во христијанската историја, не зборувам за онаа историја (наука) која на телевизија се гледа, на училиште се учи, и која само умови залепени за земја ја примаат.Ke moze da objasnis kako e dokazano?
Emi ok ...Eve da receme ignorirame istorija,nauka uclistia,lepaci i ostali raboti...Aj objasni sea!Примеров нема врска како и да се сврти.
интересно е како од ваша страна сите дискусии биваат превртени на некоја друга страна и сарказмот ви е неизоставен дел.
Читај добро тоа што си го подвлекол. Во христијанската историја, не зборувам за онаа историја (наука) која на телевизија се гледа, на училиште се учи, и која само умови залепени за земја ја примаат.
Можем да набројам десетици богови во чие постоење ти не верувашAтеизмот е недостаток од верба во богови или немање верба во богови.
Чуму е потребно тоа.Јас сваќам дека може да има некој недостаток од апетит,ама недостаток од верба.Disbelief е неверување, а lack of e недостаток од или немање на, па така дефиницијата би била:
Aтеизмот е недостаток од верба во богови или немање верба во богови.
Плус, на сајтов уште се тврди и дека атеизмот не е неверување во богови или негирање на богови.
Atheism is not a disbelief in gods or a denial of gods; it is a lack of belief in gods.
Нема ништо саркастично пробувам пластично да ти објаснам дека не си во право. А и самиот знаеш дека не си ама согласно твоите христијански убедувања мораш да мрчиш.интересно е како од ваша страна сите дискусии биваат превртени на некоја друга страна и сарказмот ви е неизоставен дел.
Читај добро тоа што си го подвлекол. Во христијанската историја, не зборувам за онаа историја (наука) која на телевизија се гледа, на училиште се учи, и која само умови залепени за земја ја примаат.