Инвестициски БУМ во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Опа односи со странки, наместо да ги услужуваш, ти пишуваш на кајгана. :vozbud: Сврти и еден пасијанс за мене. :cool:

Инаку агенцијата за вработување им бара работа на апликантите. Знам случаи кога одат вработени од агенцијата да посетат некоја фирма.
Немам време за пасијанс.
Знам и јас за тоа, но агенцијата не нуди работни места, само е мост меѓу работодавачите и невработените.
Има ли нешто околу тоа дали ќе плаќа неговата компанија во Македонија пенали шо не ги исполни работите врз кои и го доби земјиштето.
Вака може секој шалабајзер белосветски да дојде и каже “Дајте ми ја Пелагонија на 10 години и ја ќе дојсам 10.000 слонови, 2000 кралски пингвини и еден чудновати кљунаш и ќе вработам 50.000 души“
Колку што знам, Субрата остави банкарска гаранција која ја губи ако не ги исполни обврските. И Ставрески мислам дека изјави дека гаранцијата ќе ја наплатат. Не знам што се случи.

Немам време за пасијанс.
Знам и јас за тоа, но агенцијата не нуди работни места, само е мост меѓу работодавачите и невработените.

Колку што знам, Субрата остави банкарска гаранција која ја губи ако не ги исполни обврските. И Ставрески мислам дека изјави дека гаранцијата ќе ја наплатат. Не знам што се случи.
Сите банкарски сметки на Субрата се блокирани и замрзнати. Тој е во затвор ради финансиски криминал, не ми се верува дека постои некоја било каква банкарска гаранција која некој може да ја наплати од Субрата

Сите банкарски сметки на Субрата се блокирани и замрзнати. Тој е во затвор ради финансиски криминал, не ми се верува дека постои некоја било каква банкарска гаранција која некој може да ја наплати од Субрата
Е па тогаш ништо. Можеби ќе чекаме ред како побарувачи од фирма под стечај.

Tri kompanije iz Njemačke, koje se bave proizvodnjom autodijelova, odbile su da investiraju u Srbiju. Poslovanje su započele u susjednoj Makedoniji. U Vladi Srbije kažu da je riječ o investitorima koji nisu željeli dugoročno ostati u zemlji.
Posljednja tri ulagača iz Njemačke su napustili Srbiju zbog, kako tvrdi, nerealnih uvjeta poslovanja. Otišli su u Makedoniju.

"Što se tiče ove dvije ili tri investicije jasno nam je bilo da su oni tu samo kratkoročno i da traže subvencije, zbog toga meni lično nije žao. Mi tražimo investicije koje ostaju duže, koje zapošljavaju inžinjere, obrazovane ljude, a ne traže samo jeftinu radnu snagu", tvrdi Jorg Heeskens, savjetnik premijera.

U privrednoj komori Srbije kažu da je to poslovna utakmica, a ne razlog za brigu. Makedonci su dali ono što su te kompanije tražile.

Џумајлија одамна зборевме дека се физички и стручно невозможни такви приказни од индијците. Така и испадна, притоа овој и криминалец...4 години само жито се негде над 2 милиони евра, без крави, долгогодишни насади и други посеви кои се и поскапи од житото. И тоа не е се. Го заборавивме Свидмилк. Го заборавивме и мистер Рајт од Тексас, Македонија требаше да стане Тексас во Европа...требаше 2007 да почнат со производство на говеда.

Последно уредено:
Да не се тресат многу глупости за ист стандард
web.jpg

Свежо јунешко месо 55 куни ( = 440 МК денари )
1 литар млеко 3,5 куни ( = 28 МК денари )
Просечна плата во Хрватска = 750 евра
Исто е , ама не е исто

Грешна ти е математиката.

Свежо јунешко месо 55 куни ( = 484 МК денари )
1 литар млеко 3,5 куни ( = 31 МК денари )
А платата во Македонија е 400-500 евра

Хрватите имаат поголеми плати ама затоа и цените се повисоки[DOUBLEPOST=1447713342][/DOUBLEPOST]
Џумајлија одамна зборевме дека се физички и стручно невозможни такви приказни од индијците. Така и испадна, притоа овој и криминалец...4 години само жито се негде над 2 милиони евра, без крави, долгогодишни насади и други посеви кои се и поскапи од житото. И тоа не е се. Го заборавивме Свидмилк. Го заборавивме и мистер Рајт од Тексас, Македонија требаше да стане Тексас во Европа...требаше 2007 да почнат со производство на говеда.
А свидмилк го еба велија и во затвор е

Грешна ти е математиката.

Свежо јунешко месо 55 куни ( = 484 МК денари )
1 литар млеко 3,5 куни ( = 31 МК денари )
А платата во Македонија е 400-500 евра

Хрватите имаат поголеми плати ама затоа и цените се повисоки[DOUBLEPOST=1447713342][/DOUBLEPOST]
А свидмилк го еба велија и во затвор е
Можеби еден... Овие информации и цената од 1 евро говорат нешто друго
"Фармерите се задоволни, имаат повисока цена, имаат сигурен пласман, склучивме 5 годишен договор, колку ќе произведат во тој период СВЕДМИЛК ќе мора да им го купи. Имаат други видови поддршка од самата млекара понатаму, имаат голема поддршка од државата, ќе имаат уште поголема согласно програмата што е најавена. .....

Последно уредено:
Ни премиеро не верува дека “платата во Македонија е 400-500 евра“
Добро де не ескивирај од одговор на поставено праашање

Во Егејска Македонија е толку

И тоа е долна граница. Во Солуна града кај 1300+ се движи.
Нека се преселат малку од Евзони нагоре, после има на раце да трчаат назад во Солунско поле и нема да им текне уште еднаш да го спомнат зборот "криза".

Почитувани членови не да е инвестициски бум ептен е бум во Македонија се градт 3 автопати истовремено никогаш не се градело толку многу во македонија.Е сега дилемата на оваа дискусија е од кои пари се гради,дали од буџетот или од кредити,па господа членови од буџетот се гради но сакам едно да ви кажам дека во Македонија ке имаме автопат Миладиновци-Штип-Радовиш,потоа Кичево-Охрид,Градско-Битола,се градат и локални патишта како што се Струмица-Ново Село Бугарск граница,Старо Коњарево-Ново Коњарево,изграден е патот Куклиш-Банско,изграден е патот Струмица -Радовиш (кои 30 години беше коцка),изградени се мостовите на автопатот Скопје-Велес,па сега има постабилни мостови и уште многу многу други патишта,но вас тоа ви звучи како прикзна,ама всушност тоа е реалност во нашата земја.Toa ce дел од изградените патишта од оваа гаритура,затоа ја даваат граѓните поддршката веке 10 години.

,

Почитувани членови не да е инвестициски бум ептен е бум во Македонија се градт 3 автопати истовремено никогаш не се градело толку многу во македонија.Е сега дилемата на оваа дискусија е од кои пари се гради,дали од буџетот или од кредити,па господа членови од буџетот се гради но сакам едно да ви кажам дека во Македонија ке имаме автопат Миладиновци-Штип-Радовиш,потоа Кичево-Охрид,Градско-Битола,се градат и локални патишта како што се Струмица-Ново Село Бугарск граница,Старо Коњарево-Ново Коњарево,изграден е патот Куклиш-Банско,изграден е патот Струмица -Радовиш (кои 30 години беше коцка),изградени се мостовите на автопатот Скопје-Велес,па сега има постабилни мостови и уште многу многу други патишта,но вас тоа ви звучи како прикзна,ама всушност тоа е реалност во нашата земја.Toa ce дел од изградените патишта од оваа гаритура,затоа ја даваат граѓните поддршката веке 10 години.,

Мифко, уште не си банирана?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom