Мислам дека тоа треба да ги прашаш твоите евробирократски миленици во Брисел, бидејќи тие своевремено ги поддржуваа таканаречените опозиции во Либија и во Сирија - од кои произлегоа истите овие терористички организации.
И се разбира, да не заборавиме - токму отворените граници на ЕУ кои Ангела Меркел инсистира да останат отворени за имигрантите од Африка и од блискиот исток - па дури и им се заканува со санкции на државите кои нема да примат имигранти - придонесоа ваквите луѓе да стапнат на европско тло и да ги извршат ваквите злосторства, вклучувајќи го и тлото на твојата татковина каде што во 2012 година бомбаш самоубиец разнесе автобус со израелски туристи во Бургас.
И зашто нив? Jaс кажав овде што ке се деси....но овде от потни жили се пробаха да ми обjaснат дека ИД веке е аха аха поразена, убиват се терористите и нема страшно. Нема да доjдат во ЕУ и во Русиja.
Кажах дека ке сум овде,кога бомбите почнат да пукат, да припамтам што бев кажал. Падна ли рускиот авион? - Падна. Сега во срцето на Парис направиха ли масакар? - направиха.
Ха, сега се вратите наназад да прочитате што ви кажав преди неколко месеци и имаjте муда да признаете што промашивте.[DOUBLEPOST=1447618340][/DOUBLEPOST]
Твоите прогнози се во стилот: “зимава ќе заврне снег“ на кој не му беше јасно дека ќе има напади во Европа при секојдневен влез на илјаадници козоебачи без никаков документ... оџ твојата теза беше дека Русија е виновна така? да не бомбандираше Русија немаше да има напади во Европа? така? навистина си толку глуп?
Ха ха, дааа. А што се деси на рускиот авион?
Тезата ми беше многу чиста. ...ке ги разселат из Европа и после нема да можат да ги наjдат. Бомбардировките ке бидат само катализатор.
Сега ако сакате си го запишете некаде...ке следува сухопатна операциja.[DOUBLEPOST=1447618575][/DOUBLEPOST]
Одмори малку, не се знаат причините за падот на рускиот авион, уште помалку кој е одговорен за нападите во Париз (и дали истите дошле од Сирија).
Патем, се сомневам дека во авионот е внесена бомба. Најверојатна причина е распаѓање на структурата на авионот, имајќи предвид дека опашката била оштетена (и поправана) при некое слетување во 2001, како и фактот дека пилотите имале време да побараат помош.
Не се знае уште?
Не само што се знае ,ами се знае дека единиот поминал през Грциja-РМ-СР-ХР и така натаму...
Ти можеш да се сомневаш но се се потврдува,дека е бомба на бордот. Дори самиот директор на аjродромот во Египет беше избркан,а Русиja евакоира своите туристи оттамо. Може би ги евакуира зарад опашката на авиона...можно е.

[DOUBLEPOST=1447619452][/DOUBLEPOST]Според податоци до кои сум се добрал, ИД разполага со около 80 000 боjци (30 000 во Ирак, 50 000 во Сириja).
Около 7000 са само от бившите советски републики.
Вопреки ударите на двете коалиции - водени от една страна от САД, а от друга страна от Русиja, ИД зачува силно способности за отпор. За да ви зарадвам уште повеке, преди неколко недели ИД е направила тест со првата си ракета со домет 50 км. Тестот е бил со 4 вакви ракети от селото Хиша. Ракетите са били насочени против курдските армии.
За да ви сурпризирам уште повеке ке ви кажам,дека през Маj 2015 година во Домаскус е имало средба на представници от ИД,сириjските служби,ПКК. Средбата е била 4 дена. Темава е била - атентати во Турциja.