Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
мојот одговор е уште поедноставен... владата ги увезува овие луѓе не по своја желба, да ги увезува по своја желба онда е проблем голем...и друга работа не станува збор за 10-20 луѓе па да можеш да ги држиш под надзор и да ги набљудуваш нивните активности.. факт е дека во Франција безбедносните структури ја имаат оплескано ептен... дали намерно, дали ненамерно тоа никој не го знае... ама според мене вакви работи не можат да се случат без АМИН од некои големи играчи од безбедносните органи дали домашни или странски :)

Е па тогаш останува на семејствата и блиските на загинатите да бараат правда за нив и да бараат депортација на ваквите имигранти за да се спречат идни вакви масакри.

7340ec4f90056119b2b6f04e89760e1e.jpg

E, eve sto ima na MTV
Ова гарант е снимка пуштена, колку да се врти нешто :sramezliv:

Шпекулации дека нападот на стадионот не бил успешен како што планирале терористите, веројатно тоа било планирано да биде врвот, тогаш можело да има иљадници жртви.

Ова со конценртната сала ме постеќа на театарот во Москва пред неколку години, во таква ситуација нема излез без многу жртви, особено со фанатици кои не држат заложници за да преговараат туку само заради убивање. Колку имаше во московскиот театар, 100-200 жртви?
https://mk.wikipedia.org/wiki/Московска_театарска_заложничка_криза

Русите тогаш чинам беа обвинети дека и сами си убиле заложници, за да спречат поголемо зло.

Последно уредено:
Не, ќе имаше многу повеќе жртви, нешто слично како во Париз сега. Но еј, од поведрата страна - можеби некои од нив можеби ќе беа преститутки од невладините на Сорос.

Сериозен си, или јас не ти го препознавам сарказмот ?

Nasive televisii si furaat nokna programa gajle nemaat
Не претерувај сега ти. Да не сакаш да работат 24 часа?! Ова време има снимки од вчерашните утрински емисии, јанко дувачот, снимки од вести колку да се врти нешто.
Треба да се одморат сега, а има дежурни кои треба да им спремат за утре што да иде на вести и каде и што има пуштено во употреба лопатарот.

На Телма имаше вонредни вести прееска. На Сител исто известија во вестите во 11 саат што се. За другите не знам.

https://mk.wikipedia.org/wiki/Московска_театарска_заложничка_криза

Русите тогаш и сами си убијаа заложници, за да спречат поголемо зло.

Во салава во Париз имало околу 1000 луѓе, со закаснување интервениралале безбедносните сили, но барем спречиле уште поголема трагедија.

Шпекулации дека нападот на стадионот не бил успешен како што планирале терористите, веројатно тоа било планирано да биде врвот, тогаш можело да има иљадници жртви.

Ова со конценртната сала ме постеќа на театарот во Москва пред неколку години, во таква ситуација нема излез без многу жртви, особено со фанатици кои не држат заложници за да преговараат туку само заради убивање. Колку имаше во московскиот театар, 100-200 жртви?

Нападот над театарот Дубравка.

Сличен само поради местото на злосторот.
Инаку таму беа 50ете Чеченци кои држеа околу 900 заложници.
Се на се имаше 170 погинати од кои сите 50 Чеченци беа ликвидирани.

Мала утеха што не им успеал нападот над Стад, не дека сега е за радување со бројов на жртви.

Мада не ми е јасно, како бе ваков гигантен пропуст. За Париз се работи...

Мада не ми е јасно, како бе ваков гигантен пропуст. За Париз се работи...

Едно време се работеше и за Њујорк, па и за Мадрид, па за Лондон, па за Бостон и за бројни други "недопирливи".

Лажното чувство на безбедност е еден од најголемите непријатели на нација која е под странска закана за уништување и/или истребување.

Не, ќе имаше многу повеќе жртви, нешто слично како во Париз сега. Но еј, од поведрата страна - можеби некои од нив можеби ќе беа преститутки од невладините на Сорос.

Ти си мрднат у мозок

Еве едно новинарско видео направено во еден од бегалските кампови во Франција.

Мислам дека овој е тој што запален ноќва.

Жалам што нема превод, за руски новинар се работи.

Меѓу бегалците има луѓе дури од Судан.
На видеово, ниту еден не се изјасни дека од Сирија.
Исто така околу 2 минута може да видите, како дел од нив се фалат со своите достигнувања во трупите на ИСИС, кои што ги сочувале на своите мобилни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom