Мигрантите низ Македонија

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
умреа луѓето како порано во Ѓорче кога имало бунт, кога Бранко сакал да ги тупне бегалците на сред Ѓорче. Цело Ѓорче излезе тогаш на улица, полицијата ја фрлаа во контењери и не смееа ни А да кажат. ова денеска е педерлук

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Само луд би сакал да мигрира во Македонија! Ова со прифатниве центри е чиста уцена. Настрана вашата исламофобија, факт е дека Македонија нема капацитет за да ги згрижи овие луѓе, економски не е спремна да се грижи ни за оние кои веќе живеат во неа, не па за уште толкава бројка на народ.
taka ti si mislish , shto se mozhe ovaa drzhava! Vidi 500 godini nanazad.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.918
Поени од реакции
25.325
Знае ли оваа гуска што е фашизам? Секоја будала со тастатура во рака стана новинар...
Има потенцијал. Дај им власт па да видиш... Тргни од темава, некои поединци бараа бан за мене и лангелина затоа што ставовите не се совпаѓаат со нивните. Кога тие истите би имале власт, би елиминирале луѓе кои размислуваат поинаку од нив.
Чекај бе, тоа веќе постои денес! Модерни фашисти кои учеле од грешките во минатото, сега се кријат позади маската на демократијата.[DOUBLEPOST=1447436682][/DOUBLEPOST]
taka ti si mislish , shto se mozhe ovaa drzhava! Vidi 500 godini nanazad.
Знам. Најмоќна држава, саде рслани!

Т

Триптико

Гостин
умреа луѓето како порано во Ѓорче кога имало бунт, кога Бранко сакал да ги тупне бегалците на сред Ѓорче. Цело Ѓорче излезе тогаш на улица, полицијата ја фрлаа во контењери и не смееа ни А да кажат. ова денеска е педерлук
Да знаеш колку солзавец вдишав тогаш, коса ќе ти падне ;)

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Само луд би сакал да мигрира во Македонија! Ова со прифатниве центри е чиста уцена. Настрана вашата исламофобија, факт е дека Македонија нема капацитет за да ги згрижи овие луѓе, економски не е спремна да се грижи ни за оние кои веќе живеат во неа, не па за уште толкава бројка на народ.
Наша земја, наш живот, наше право. Ти си во друга земја, мисли и таму зборувај за колку и како да се прифатат преселници.[DOUBLEPOST=1447438208][/DOUBLEPOST]
Истото се случи и во Прилеп.

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.918
Поени од реакции
25.325
Наша земја, наш живот, наше право. Ти си во друга земја, мисли и таму зборувај за колку и како да се прифатат преселници.
Додека имам документ во рака дека сум државјанин на РМ, јас си дозволувам и го имам секое право да се мешам исто колку и тебе. Жалам! :)

@Триптико, гледаш? Не ми даваат ни да си правам муабет на форум. Фашисти! :icon_lol:

Т

Триптико

Гостин
@Agda Beata да нѝ се фатиш ти за исламофобијата :P Ништо лично! :love: Како можеш да кажеш дека некој е фашист преку навивачка група, жити се. Замисли од инает да обесам кукаст крст на врат, да излезам по цигари и "случајно" да ме сликне некој. Па цела Македонија ќе ја сметаат за фашистичка. Вакви текстови (далеку се од ставови) се улизување на Хрватска. Од кога Хрватска не е на Балкан? Од кога тие се цвеќиња? Најсмешното, Тито не бил антифашист, бил сталинист?!? Ма нека се носат! Или сега се "дружат на нивоУ", па ние сме фашисти и сл. Демек не се познаваме. А утре ќе ти дојде некое лигле од кај нив и ќе ти вика: Ја много волим Македонију. Море марш у три лепе... За камповите. Не е работата дали Македонија може или неможе да прими. Македонија НЕ СМЕЕ да прими. На почетокот, па и до пред некоја страна, прашуваа: што ти е гајле за Европа? Македонците ли ќе ја бранат? Бла бла... Колку и да не ми е, можеби повеќе и треба да ми биде. Цела Европа е на нозе. Не Европска Унија, Европа како континент. Не е само Орбан, во секоја држава се појавуваат сѐ повеќе како него. Во Норвешка веќе пружаат отпор, Франција исто. Полска од сам старт го прави тоа. Во Австрија ЖЕНИ купуваат оружје. Германците се ебана странка затоа што сѐ уште го потиснуваат "нацистичкото" во себе. Затоа што имаат баба Пољакиња (читај еврејка) на чело на државата. Имаат шпион на Штази и истата ја мрази таа Германија. Сега купуваат спреј за одбрана, затоа што законот за поседување оружје ти вика: побрзо на лото ќе добиеш, отколку дозвола за оружје. И тие "твоите", глупи плавушки. Ама, сети се на еден друг муабет, колку од нив биле поголеми фашисти дури и од Хитлер ;) Ќе гори Европа, ама Блиски исток ќе го избришат од карта. Се случило неколку пати досега. Ќе се случи и сега. Овојпат ќе биде последно. Досега што напишав, погодив. И со рути и со бројки. Нема зошто да не биде и сега така.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.918
Поени од реакции
25.325
@Agda Beata да нѝ се фатиш ти за исламофобијата :P Ништо лично! :love: Како можеш да кажеш дека некој е фашист преку навивачка група, жити се. Замисли од инает да обесам кукаст крст на врат, да излезам по цигари и "случајно" да ме сликне некој. Па цела Македонија ќе ја сметаат за фашистичка. Вакви текстови (далеку се од ставови) се улизување на Хрватска. Од кога Хрватска не е на Балкан? Од кога тие се цвеќиња? Најсмешното, Тито не бил антифашист, бил сталинист?!? Ма нека се носат! Или сега се "дружат на нивоУ", па ние сме фашисти и сл. Демек не се познаваме. А утре ќе ти дојде некое лигле од кај нив и ќе ти вика: Ја много волим Македонију. Море марш у три лепе... За камповите. Не е работата дали Македонија може или неможе да прими. Македонија НЕ СМЕЕ да прими. На почетокот, па и до пред некоја страна, прашуваа: што ти е гајле за Европа? Македонците ли ќе ја бранат? Бла бла... Колку и да не ми е, можеби повеќе и треба да ми биде. Цела Европа е на нозе. Не Европска Унија, Европа како континент. Не е само Орбан, во секоја држава се појавуваат сѐ повеќе како него. Во Норвешка веќе пружаат отпор, Франција исто. Полска од сам старт го прави тоа. Во Австрија ЖЕНИ купуваат оружје. Германците се ебана странка затоа што сѐ уште го потиснуваат "нацистичкото" во себе. Затоа што имаат баба Пољакиња (читај еврејка) на чело на државата. Имаат шпион на Штази и истата ја мрази таа Германија. Сега купуваат спреј за одбрана, затоа што законот за поседување оружје ти вика: побрзо на лото ќе добиеш, отколку дозвола за оружје. И тие "твоите", глупи плавушки. Ама, сети се на еден друг муабет, колку од нив биле поголеми фашисти дури и од Хитлер ;) Ќе гори Европа, ама Блиски исток ќе го избришат од карта. Се случило неколку пати досега. Ќе се случи и сега. Овојпат ќе биде последно. Досега што напишав, погодив. И со рути и со бројки. Нема зошто да не биде и сега така.
Не зборував конкретно за статијата, зборував за однесувањето на поединци и денешниот модерен и латентен фашизам. Или тебе ми те нанервираа Хрватите, пичка им мајчина! :D

Ќе вметнам малку оф топик, да ти кажам нешто... Пред некој ден една Хрватица ми вика(мртва озбилна!): Гледам две жени седат и просат, зборуваа на македонски или румунски, не сум баш сигурна, мене тоа ми е исто. :icon_lol:

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Додека имам документ во рака дека сум државјанин на РМ, јас си дозволувам и го имам секое право да се мешам исто колку и тебе. Жалам! :)

@Триптико, гледаш? Не ми даваат ни да си правам муабет на форум. Фашисти! :icon_lol:
Правно да, морално не. Последиците од односот кон преселничката криза во Македонија ти нема да ги поднесуваш. Верувам дека и мнозинството твои роднини во МК нема да се сложат со твоите ставови. Наспроти твојот морален простотилак истото „фашистичкото“ ќе ти го речат: бркај си работа таму каде што си се отселила.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.918
Поени од реакции
25.325
Правно да, морално не. Последиците од односот кон преселничката криза во Македонија ти нема да ги поднесуваш. Верувам дека и мнозинството твои роднини во МК нема да се сложат со твоите ставови. Наспроти твојот морален простотилак истото „фашистичкото“ ќе ти го речат: бркај си работа таму каде што си се отселила.
И правно и морално го имам секое право да „се мешам“. Освен тоа ова овде е дискусија за ситуацијата во Македонија и тука не се донесуваат никакви одлуки, затоа дај олади и не гњави со оф топици! :)

Последно уредено:
Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Каде се феминистките? Каде се борците за социјална правда? Каде се заштитниците на осиромашените, обесправените,замолчените?

Овие видеа се страшни и тажни ... :(

D

Deleted member 53418

Гостин
Каде се феминистките? Каде се борците за социјална правда? Каде се заштитниците на осиромашените, обесправените,замолчените?

Овие видеа се страшни и тажни ... :(

Поради ова мислам Брејвик го направи тој чин неговата сестра била злоупотребена од муслимани

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
И правно и морално го имам секое право да „се мешам“.
Ти дадов образложение, каде е твоето?
Освен тоа ова овде е дискусија за ситуацијата во Македонија и тука не се донесуваат никакви одлуки, затоа дај олади и не гњави со оф топици! :)
Штом е неважно тогаш немој да коментираш.
Ако на илјадници места, илјадници луѓе не им укажат и со докази не ги замолчат заблудените за штетноста на нивниот став, тогаш тој ќе им помине.
Но бидејќи ти беше убаво и културно објаснето како на личност и тогаш сфати и се подопамети. А пошто сега се враќаш пак по старо, што значи имаш намера да тролуваш наспроти сопствената совест, најдобар однос е игнорирањето.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.129
Поени од реакции
34.618
Агда, па СЕТО тоа се факти. Освен исламофобијата, тоа јас го нарекувам разумна желба за преживување и задржување на моите традиционални вредности. Какви и да се тие вредности, мои се. Ниту сакам ниту имам намера да ги менувам заради нечии империјалистички агенди, или заради неповредување на чуствата, на нежните уникатни снегулки кои мора да се негуваат - нивните екселенции имигрантите од исламска вероисповест.

Македонија ме само што нема капацитет за да ги згрижи овие луѓе, и не само што економски не е спремна за тоа... Туку ние и немаме никаква обврска, ниту желба да го правиме тоа. Прво не се бегалци, туку имигранти. Второ, САД им ги направија војните, САД нека ги товарат на танкери и нека си ги земат кај нив во ’мурика (ене им ги на стотини танкери паркирани во Галвестон, џабе им стојат).
Сигурен сум дека на демократите добро ќе им дојдат нови гласачи (Мексиканци почнува да снемува во Мексико).

ОК, тоа на страна (а имав потреба да го расчистам). Се согласувам дека имигрантите не сакаат да се населат во Македонија. Тоа ни е јасно на сите.
Но тоа не значи дека хиените од ЕУ нема да ги населат овде, кога кај нив ќе снема место (а веќе снемува). „Привремено“ ќе ги сместат овде, се разбира. Исто како косовците кои привремено останаа. Еве 14та година тераат. Привремено де, најпосле сите сме привремено на овој свет.
Цензусот од 20% на Албанците никогаш не им го преброивме, ама наводно со косовците таман биле. Нема потреба да ги преброиме, дури и да им фали малку - ќе поработат на случајот.

Новиве Вахабисти, колку % ќе им треба да влезат за да фатат и тие Рамковен цензус? Или ќе се приклучат на домашниве Вахабисти? Како рамковни и ним им „следуваат“ државни вработувања (и како што вели Пуно, „негување на специјалните потреби)?
Не знаеш ли дека сега и Ромите почнаа да стануваат Вахабисти? Собрале неколку милиончиња, и ќе прават џамија. Не, не е чудно тоа што до вчера собираа пластични флаши и крадеа метални шахти. Извезно профитабилен бизнис тоа. Шише по шише, шахта по шахта и оп... Џамија.

Исламофобија? Или разумна желба за преживување и задржување на нашите традиционални вредности... Остај се, семантика. :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom