Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Минимално клацкање на касетата не е никаков проблем, на 80% од точаците се случува тоа. Дури и на нови, не возени. Еве земи провери и кај тебе, стави го на сталак или сврти го наопачки и сврти силно еден круг со педалите. Се додека не почне сам да менува брзини, не треба да се чепка ништо.
Не менува сам . Но некои брзини не ги менува, на пр. не ми префрла на првиот и последниот пренос т.е. на најјакиот и најслабиот. Се останато е во ред.
Најверојатно не ти е касета туку ти е "freewheel". Смени ја задната главина.
Tnx :)

Минимално клацкање на касетата не е никаков проблем, на 80% од точаците се случува тоа. Дури и на нови, не возени. Еве земи провери и кај тебе, стави го на сталак или сврти го наопачки и сврти силно еден круг со педалите. Се додека не почне сам да менува брзини, не треба да се чепка ништо.
А ако менува сам брзини, особено на стрмни угорници што би требало да се смени?
Извинете вака што упагам ама си го препознав дефектот на точакот.

Дали има некој искуство(позитивно или негативно) околу Рам бајкс да сподели?

Ги разгледав моделите им се одлични, ама немаат цени на речиси никој ставено на нивната страница...

Сo кoј мoдел пoтoчнo?

Мoжaм дa ти кaжaм зa RAM dhx, fr, ht 1/2/3, am, стaриoт дoбaр urban.......

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Сo кoј мoдел пoтoчнo?

Мoжaм дa ти кaжaм зa RAM dhx, fr, ht 1/2/3, am, стaриoт дoбaр urban.......

Рам HT.ONE 2 го гледав, ми се допаѓа опремата посебно тркалата, а и по добро паметам 26ки.

Ама неможам цена да најдам, а и незнам дали имаат попусти ко другите застапници за некое моделче во овај период.

мој личен став е дека не ја бива рамката а дека е рачно боена у подрум дефинитивно. не се палам на германско (се палам на америчко) но факт е дека не ни може да ги ставиме на иста листа тие (на лазе) сега што ги продава и оние што ги продавал, впрочем сите се стремат кон подобро. Односот кој го имаат со своите купувачи пробајк е исто така неспроедлив со останатите продавачи на пазарот во државава, т.е. гледаат да ти ги земат парите и после не се знаеме ;).
Малце си во заблуда имам еден тон примери да ти дадам ама нејќам да ругам вака јавно. А тоа дека у шпајз некој ги фарбаат иди у рам па увери се. А рачно се фарбаат рамките во многу фабрики и нема некоја разлика од роботско освен брзината со која се фарбаат. И да има ке е минимална што неможе ни да се примети. А друг е муабетот што можеш да си одбереш каква сакаш боја.

Рам HT.ONE 2 го гледав, ми се допаѓа опремата посебно тркалата, а и по добро паметам 26ки.

Ама неможам цена да најдам, а и незнам дали имаат попусти ко другите застапници за некое моделче во овај период.

Сипер е тoчaчетo, сaмo незнaм кoјa ценa е. Збoрни сo рaбoтилницa :)

Сипер е тoчaчетo, сaмo незнaм кoјa ценa е. Збoрни сo рaбoтилницa :)

За парите нема да најдеш подобри точаци. Ист квалитет со точаци за кои ќе дадеш многу повеќе пари. Башка можеш ти да си бираш комбинации за боја.

Тркни до Работилница на Водњанска.
https://www.facebook.com/rabotilnica?fref=ts

Ајде и јас како прозван да се изјаснам:

Имам RAM HT.Two 2.2 - 29er верзијата. Рамките се ФАРБАНИ а не анодизирани како голем дел од Кјубовите, но не се фарбани неквалитетно. Фарбани се по сите лимарофарбарски стандарди, со прајмер со подлога со мат (или сјаен, зависи каков ќе одбереш) лак, и се е тоа во ред.

Рамките подлежат на гаранција од 2 години, исто колку и сите други производители кои се продаваат во државава.

Тука го побиваме споменатиот „неквалитет“ на рамките.

Следно се деловите кои се добиваат, и кои воедно се во најдобар сооднос цена/квалитет. Директна споредба правев со Cube Analog 2015 година, и за разлика од него, менувачи и шалтери кај мене се од иста класа (Deore класа, иако јас имам SRAM X5 комплет), додека Кјубот ги има мешани од 3 класи, од кои само задниот менувач е Deore, се друго е класа/две подоле. Мораме да напоменеме дека Кјубот без молење за попуст се добиваше за 38.000, додека RAM-от го земав за 35.000.
Башка се оние пропратни делови на кои многу малку купувачи обраќаат пажња, а тоа се стем, волан и колче. Имено, мојот точак има Easton стем кој нов чини 53 евра, а не е брендирано Cube ѓубре кое ем тежи ем се витка.

Конкретно за велосипедот за кој се мислиш, Гоце Работилница не чува велосипеди на лагер (од следнава сезона тоа ќе се смени), туку идеш, возиш еден од тест точаците што ги има во дуќан, бираш комбинација на бои, величина и остали ситни деталчиња, и нарачуваш, по што за две недели треба да си го добиеш бајкчето, така да цената што ќе ти ја даде во дуќан е најдобрата што може да ти ја даде.

П.С. Сепак информирај се за продавање на тестните модели што му се во дуќан, бидејќи во декември ќе се објави RAM 2016 ергелата, и веројатно тестните модели ќе треба да ги замени со соодветни - од новите.

П.П.С. Скокни ја 26-ката. Можеби звучи помодарски, но 2015 година сме, 27.5 е правилниот извор доколку мразиш 29-ки.

Последно уредено:

Да се уфрлам и јас , ако можеш ,најисплатливо ке ти испадне да си купиш Рам од некоја бугарска продавница , цените се малце пониски отколку кај нас и плус имаш шанса да го вратиш ддв-то и точакот да ти испадне бааги поефтино :)

Дефинитивно ќе наминам во Работилница околу крајот на декември. :)

Фала за инфото дечки.

Башка се оние пропратни делови на кои многу малку купувачи обраќаат пажња, а тоа се стем, волан и колче. Имено, мојот точак има Easton стем кој нов чини 53 евра, а не е брендирано Cube ѓубре кое ем тежи ем се витка.
ова ми е мистерија како дозна дека се витка па уште и дека е ѓубре па и дека тежи ( кога двата бајка до грам тежат исто ) ... или мора да биде easton за да биде добар? ајде да хејтаме се што не возиме пошто она што го возиме е најдобро :D
додека рам тестира рамки за 2016 година во декември 2015 , кјуб и остали тестираат рамки во јуни 2015 за модели што планираат да ги продаваат 2020та ... тоа е таа разлика во развој инвестирање и технологија :)

Затоа ДХ рамката им се распаѓа дека добро тестирана е.

Затоа ДХ рамката им се распаѓа дека добро тестирана е.
Нa кoј велoсипед мислеше?

ПС aкo имaте некoј пoзнaт вo Слoвенијa, oд тaму мoжите дa си земете делoви, или цели велoсипеди пo супер цени (зa пoлoвни збoрувaм, сo дoкументи)

Треска беа за Џајант така? Како можам да ги контактирам, да им пишам негде или да им се јавам да опитам нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom