Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Како што напоменав претходно... Мојата намера е старите компоненти (графичката, процесорот и се другото што ми остана од претходниот систем) да ги вметнам во некоја друга LGA 775. Инаку буџетот ми е 5.000 денари.

p.s. Јас пак мислев дека Core 2 верзиите се подобри од Celeron. Ако сте во можност би сакал да ми објасните генерално за разликите.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Како што напоменав претходно... Мојата намера е старите компоненти (графичката, процесорот и се другото што ми остана од претходниот систем) да ги вметнам во некоја друга LGA 775. Инаку буџетот ми е 5.000 денари.
Поарно продај процесорот рамот и дособери пари и купи си понова платформа матична лга 775 веќе и нема и не се произведуваат

Ако купуваш LGA 775 барај половна не нова пошто не вредат ни 2000 денара повеќе

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Во ред. А што мислите за CPU ладилниците кои претходно ги напоменав? Гледам на официјалната интернет-страница на DeepCool дека има верзии кои се наменети и за LGA 775.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Во ред. А што мислите за CPU ладилниците кои претходно ги напоменав? Гледам на официјалната интернет-страница на DeepCool дека има верзии кои се наменети и за LGA 775.
Не се сите исти,што ке ти е кулер ке го користиш тој предходниот од процесорот ке го ичистиш и подмачкаш и ко нов ке биде

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Прилагодливи се за сите процесори. Можеш да ставиш на било која плоча ама претходно треба да провериш да не штрчи некој кондезатор па да не го собира кулерот зошто се поголеми од стандардниот кулер.
Овој го имам наместено на 775 и таман дојде ама го нема на залиха.
Гледај да се префрлиш на понова платформа.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Не се сите исти,што ке ти е кулер ке го користиш тој предходниот од процесорот ке го ичистиш и подмачкаш и ко нов ке биде

Прилагодливи се за сите процесори. Можеш да ставиш на било која плоча ама претходно треба да провериш да не штрчи некој кондезатор па да не го собира кулерот зошто се поголеми од стандардниот кулер.
Овој го имам наместено на 775 и таман дојде ама го нема на залиха.
Гледај да се префрлиш на понова платформа.
Секако дека можам да го „дотерам“ стариот и да го инсталирам повторно. Меѓутоа, проблемот е во тоа што тој, исто така, ми се расипа. Со други зборови е целосно нефункционален. Токму и затоа прашував каков друг можам да набавам и дали ќе одговара.

Овој од Анхоч ми изгледа како пристоен за моите перформанси. Но ќе се обидам да го набавам него или некој друг од оваа марка или верзија од друго место. Секако дека ќе гледам да се префрлам на нова платформа. Ова го правам бидејќи не располагам со доволно скоромен буџет со кој ќе можам да направам солиден систем согласно на моменталните потреби.

Во секој случај, Ви благодарам на укажувањата и забелешките!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Секако дека можам да го „дотерам“ стариот и да го инсталирам повторно. Меѓутоа, проблемот е во тоа што тој, исто така, ми се расипа. Со други зборови е целосно нефункционален. Токму и затоа прашував каков друг можам да набавам и дали ќе одговара.

Овој од Анхоч ми изгледа како пристоен за моите перформанси. Но ќе се обидам да го набавам него или некој друг од оваа марка или верзија од друго место. Секако дека ќе гледам да се префрлам на нова платформа. Ова го правам бидејќи не располагам со доволно скоромен буџет со кој ќе можам да направам солиден систем согласно на моменталните потреби.

Во секој случај, Ви благодарам на укажувањата и забелешките!
Со 5000 денара се купува половна конфигурација со 4 ГБ рам lga 775 па сега види колку е исплатливо да купуваш матична па и рам и кулер

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Тоа би било одлично, меѓутоа секаде каде што побарав во продавниците нема LGA775. Освен две што најдов во KONIKO Computers (мислам дека се наоѓа некаде во близина кај Соборен Храм). Ако знаете Вие слободно Ве молам предложете! Инаку што се однесува до поволна набавка некако сум скептичен, бидејќи не знам дали ќе наидам на нешто навистина солидно - секако можеби и грешам во поглед на ова.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Тоа би било одлично, меѓутоа секаде каде што побарав во продавниците нема LGA775. Освен две што најдов во KONIKO Computers (мислам дека се наоѓа некаде во близина кај Соборен Храм). Ако знаете Вие слободно Ве молам предложете! Инаку што се однесува до поволна набавка некако сум скептичен, бидејќи не знам дали ќе наидам на нешто навистина солидно - секако можеби и грешам во поглед на ова.
Бараш дел за 10 години стара конфигурација. Исто како сега да побараш некој дел за 10 години стар мобилен. Секако дека ќе бидат лимитирани понудите.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Се согласувам со Вас, тоа е неоспорен факт и нема што повеќе да се коментира на тоа. Најбитно што беше за мене е тоа што повеќе немам дилеми во врска со LGA 775-ките и CPU ладилниците. Во секој случај, сите Вие ми дадовте конкретни насоки, така што сега ќе треба да ги имплементирам истите во пракса.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Или барај половна плоча LGA775 ddr2 да поминеш поефтино и да тераш уште некое време, иако подобро е да продадеш комплет и да си земеш нова платформа.

Не ти се исплати да фрлаш 3-4000 за лга775 матична, по огласи ќе најдеш некоја комплет со процесор и кулер за 2000ки. Имаше на ит.ком.мк форумот некои што продаваа.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Или барај половна плоча LGA775 ddr2 да поминеш поефтино и да тераш уште некое време, иако подобро е да продадеш комплет и да си земеш нова платформа.

Не ти се исплати да фрлаш 3-4000 за лга775 матична, по огласи ќе најдеш некоја комплет со процесор и кулер за 2000ки. Имаше на ит.ком.мк форумот некои што продаваа.
Точно е дека вака се ставам во додатни трошоци, особено кога се работи за LGA 775-ката, а кога сето тоа можам да го решам со купување на нова. Мислам дека Ви се добри солуциите кои ги предлагате... Единствено што ми преостанува е да најдам некој сериозен продавач кој има (како што велите) 775-ка со процесор, а ако не, тогаш да ја применам и последната солуција - ориентација кон изградба на целосно нов и современ систем.

p.s. Бидејќи забележав дека имате сопствена ИТ продавница, сакам да ја искористам приликава да ми кажете нешто повеќе за Mini куќиштата, односно за нивните предности и недостатоци.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Скролов од маусов престана да функционира.

Има некое чаре? :)

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Скролов од маусов престана да функционира.

Има некое чаре? :)
Најдобро е да си набавиш нов. И онака веќе пазарот е преполн со многубројни и различни модели и различни цени.;)

Член од
16 октомври 2015
Мислења
15
Поени од реакции
2
Здраво. Ми треба помош од искусните форумџии. Што е поисплатливо за буџет од 20-22000 денари, лаптоп или обичен :D компјутер?

Kajgana Shop

На врв Bottom