Con Artist
the man with the key
- Член од
- 1 мај 2012
- Мислења
- 5.344
- Поени од реакции
- 21.720
Не проблем, ќе го сервираме законот без СОС.http://www.sos.org.mk/
И така 100тина деца ќе останат без дом, односно ќе живеат во полоши услови...
Не проблем, ќе го сервираме законот без СОС.http://www.sos.org.mk/
И така 100тина деца ќе останат без дом, односно ќе живеат во полоши услови...
Мислев дека се прави сериозен мубет на темава, нема везе.Македонија ќе се погрижи за македонските граѓани.
И не само тоа туку најголемит дел од невладините се прав пример за корупција, и повеќето откако ќе ги лапнат парите од нво-то одат во државна администрација. А се случува и обратен процес.А чисто онака без задни намери ме интересира која е тежината на некоја невладина организација. Ја гласал некој, кој стои позади неа, која е нејзината одговорност.
Ај да речат опозициона организација како противтежа на легално избраните влади па и некако да проголтаме, ама невладина? Кој претставува таа, за чии интереси се бори и залага? Ама ако се наречат така и башка се финансираат од надвор тогаш многу лесно ( и со право ) можат да бидат квалификувани како организации кои работат против интересите на државата , а сите знаеме како таквите врват и во најголемите демократии. Вака НВО и крцкај си.
Граѓаните на државата, политичките партии, други општествени фактори.Кои се тоа сите за тебе?
А донациите од http://www.theglobalfund.org/en/ ?Не проблем, ќе го сервираме законот без СОС.
Нека склопат закон каде што секој влез на странски пари треба претходно да биде одобрен од Влада и готовоА донациите од http://www.theglobalfund.org/en/ ?
Имаше информација за помош од 500.000 долари од Јапонија за Македонија и Србија, за мигрантитеИ јас предложив дека треба да и се укинат донациите на државата од странство, затоа што никој не дава џабе.
Ама некој паметен модератор ми го избришал мислењето.
Човек, не заебавај. Верувај ми, некој друг е.Со оглед дека ми го имаш пријавено моето мислење на темава кај модераторите за да го избришат, а тие биле доволно интелегентни да го избришат сега да ти објаснам ЗОШТО ОВОЈ ЗАКОН НЕМА ДА ГО ПОСТИГНИ ПОСАКУВАНИОТ ЕФЕКТ.
А што би рекол на пример за донација за изградба на верски објекти од странска држава , посебно ке нагласам за верски објекти на муслимани во држава со претежно христијанско населени која покрај другото е и секуларна по устав. И за тоа не би имал против кога реалноста кажува дека ситуацијата е толку експлозивна на таа тема што му доаѓа како долевање на масло на оган? Не мислиш дека треба да има некаков филтер кој, како и што смее да се финансира од странски извори било тоа да се влади или фондации?Мислев дека се прави сериозен мубет на темава, нема везе.
Искрено јас зедов да дискутирам овде сериозно, а ти зеде да лупаш дека државата ќе се погрижела за децата. Или биди сериозен или ај да се заебаваме.Гледам има доста наивни форумџии што мислат дека некој дава донација туку-така, без да очекува нешто за возврат.
Ви се чудам на паметот, навистина ви се чудам.
Тука најчесто станува збор (претпоставувам) за донации од физички лица, но настрана тоа, во крајна истанца, бидејќи се работи за изградба на објект, кој ја дава дозволата за градба? Тука треба да го бараш одговорот... Понатаму, служнбите за државна безбедност секако треба да бидат во тек за изворите на финансирање (што се пријавуваат), намената на финансирањето итн... Многу убаво прашање, штета што го бараш одговорот од мене, наместо од оние кои се одговорни и лесно можат да го контролираат ова...А што би рекол на пример за донација за изградба на верски објекти од странска држава , посебно ке нагласам за верски објекти на муслимани во држава со претежно христијанско населени која покрај другото е и секуларна по устав. И за тоа не би имал против кога реалноста кажува дека ситуацијата е толку експлозивна на таа тема што му доаѓа како долевање на масло на оган? Не мислиш дека треба да има некаков филтер кој, како и што смее да се финансира од странски извори било тоа да се влади или фондации?