Мигрантите низ Македонија

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
Оттука секој нормален би си помислил дека обвинувањата за состојбите во Македонија на сметка на Сорос се исклучиво во служба на затскривање на неспособноста и криминалот на оние кои ја имаат моќта на ова парче територија.
Не ја негирам логиката во ова што си го напишал. Но проблемот е што ти имаш тунелска визија и само тој аспект го гледаш, „доле влада“.

Ова со мигрантиве не може да биде направено од српски служби, бугарски и грчки служби. Мислам, ај реално види ја димензијата на сето ова - милиони луѓе се во движење. Размисли кој воопшто е способен да направи ваква работа и ќе ти останат само неколку можни кандидати.
Епа ајде по ред. Од каде доаѓа голем дел од мигрантите? Сирија, Авганистан, Ирак? Епа кој направи војни таму?
Само еден одогвор има - САД!

Сето овае американско масло, само ним им одговара слабеење на ЕУ. Иако ЕУ е нивни сателит кој тие целосно го контролираат, почнуваат да се нишаат некои работи, Виктор Орбан во Унгарија е целосно анти-ЕУ, Словачка и Чешка не се многу подалеку, во Грција има левичарска власт чиј премиер прва официјална посета направи во Русија, со Путин,
Затоа САД знаат дела подобро ќе контролираат ослабена ЕУ, преполнета со хорда неуки имигранти со муслиманска вероисповест, кои ќе предизвикаат многу проблеми во земјите каде ќе завршат.

САД користат агенти како Џорџ Сорос за споведување на логистиката во трети држави. Секаде има негови невладини организации, секаде освен во Русија каде со закон забранија надворешно финансирање на НВО.

Ние во Македонија сме попатна станица, не влегуваме подлабоко во нивните планови од транзитот на имигрантите, и сместување на сите тие што во ЕУ нема да сакаат, или нема да можат, да ги примат.
Можеме барем да се обидеме да влијаеме на тоа да не се градата кампови кај нас, но ете ја бутнаа владата за да се нема отпор на тоа прашање. И било кој сега да дојде на власт, ќе биде условен со примање на бегалци и градење на населби за нив.
Но ако се има голем отпор од народот, како што е тоа во Словенија, Унгарија, нема да им биде сеедно на партииве - посебно не сега пред избори.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.242
Се праиш на удрен Vanlok а?
Не ни мислев дека ќе биде поинаку.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
САД користат агенти како Џорџ Сорос за споведување на логистиката во трети држави.
Знаеш што е проблемот? Ти ова го претставуваш како заговор. Воопшто не е заговор, Сорос сам си ги признава мотивите.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-30/orban-accuses-soros-of-stoking-refugee-wave-to-weaken-europe
“His plan treats the protection of national borders as the objective and the refugees as an obstacle,” he said in the statement. “Our plan treats the protection of refugees as the objective and national borders as the obstacle.”

Значи, нема тука завери, туку судир на различни политики и светогледи. Ако јас лично се прашувам, Џорџ Сорос треба да биде прогласен за личност со посебни заслуги во сите источноевропски држави. Десницата сама да си креираше противник, нема да можеше да креира нешто толку неефикасно а полезно, како Сорос и неговите фондации.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Само еден одогвор има - САД!
Сето овае американско масло, само ним им одговара слабеење на ЕУ. Иако ЕУ е нивни сателит кој тие целосно го контролираат, почнуваат да се нишаат некои работи, Виктор Орбан во Унгарија е целосно анти-ЕУ, Словачка и Чешка не се многу подалеку, во Грција има левичарска власт чиј премиер прва официјална посета направи во Русија, со Путин,
Затоа САД знаат дела подобро ќе контролираат ослабена ЕУ, преполнета со хорда неуки имигранти со муслиманска вероисповест, кои ќе предизвикаат многу проблеми во земјите каде ќе завршат.
Znaci celta na Amerikancite so ovoj nevideno intlingenten poteg e da ja oslabat EU koja sto veke ja kontroliraat za da podobro da ja kontroliraat...pritoa predizvukuvajki haos i nemiri za uste podobra kontrola! :facepalm:
Abe Sungerot podobra teorija ke izmisleshe! Kaj gi kopas zaklucocive ziti se?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Znaci celta na Amerikancite so ovoj nevideno intlingenten poteg e da ja oslabat EU koja sto veke ja kontroliraat za da podobro da ja kontroliraat...pritoa predizvukuvajki haos i nemiri za uste podobra kontrola! :facepalm:
Abe Sungerot podobra teorija ke izmisleshe! Kaj gi kopas zaklucocive ziti se?
Не само тоа, туку го продава како генијален заклучок за кој сите други се слепи, ама нему ништо не му бега. :icon_lol:

Сите други се слепи, и ја пикаат главата во песок.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
Последно уредено од модератор:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Ne ti ja razbiram poenta na muabetov..pravime muabet za imigranti
Јасно е дека неразбираш затоа морам да ти објснувам. Прво не ти беше јасно за сликите, а сега текстот значи текстот беше реплика на членот stipsburg кој пиша дека мигрантите ќе ги уништат традиционалните европски вредности, а јас му реплицирав дека веќе и без тоа се уништени, за потоа ти ко паднат од Марс почна да прашуваш,провоцираш и плачеш по модератори.
Aha...Spored koi toa moralni nacela si zemas za pravo da sudis sto e pogresno sto ne?
Според истите морални начела со кои и ти си земаш право да кажуваш што е правилно што не, кое модерно кое затуцано.
Te sudi li nekoj tebe sto si zakoraven vernik so otupeni srednovekovni svakanja...?
Оксиморон на годината.
Во една иста реченица прашуваш дали некој ме суди, за веднаш потоа(без запирка),да отсудиш ’’закоравен’’,’’отупени сваќања’’.:tapp:
off topik sme i onaka!
А за оф топик пријавуваше и плачеше.:zver:
Невоспитан.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Во Македонија има разни типови кои по разни основи фураат нечии агенди, во спротивност со македонските интерси. Има платеници на српски служби, уште од кој знае кога. Има исти такви кои работат со бугарски и грчки служби. Има еден тон кои зимаат пари од Саудиска арабија, има платени луѓе да шират пропаганда на разни верски организации и слично.

За среќа никој од овие гореспоменати ја нема апсолутната власт и моќ да одлучува во Македонија, нешто што дефинитивно видовме дека го има во рака една група на луѓе, кои се на власт.

Оттука секој нормален би си помислил дека обвинувањата за состојбите во Македонија на сметка на Сорос се исклучиво во служба на затскривање на неспособноста и криминалот на оние кои ја имаат моќта на ова парче територија.
шуќур, цело време се обидувам тоа да го објаснам. Некој не си ја извршил задачата, криви се сите.
Има еден тон кои зимаат пари од Саудиска арабија, има платени луѓе да шират пропаганда на разни верски организации и слично.
има, не сме ни свесни колку. Ако живееш меѓу нив можеш само да насетиш дека е премногу. Ниту започнал кај нас исламскиот фундаментализам со миграцииве, ниту ќе заврши. Одамна имаме вакви инсталации и луѓе меѓу нас. Затоа и ме чуди толкава паника. нели и убијците кај Смилковско беа т.н. екстремни или не се сеќавам какви исламисти.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.327
Поени од реакции
16.490
Знаеш што е проблемот? Ти ова го претставуваш како заговор. Воопшто не е заговор, Сорос сам си ги признава мотивите.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-30/orban-accuses-soros-of-stoking-refugee-wave-to-weaken-europe
“His plan treats the protection of national borders as the objective and the refugees as an obstacle,” he said in the statement. “Our plan treats the protection of refugees as the objective and national borders as the obstacle.”

Значи, нема тука завери, туку судир на различни политики и светогледи. Ако јас лично се прашувам, Џорџ Сорос треба да биде прогласен за личност со посебни заслуги во сите источноевропски држави. Десницата сама да си креираше противник, нема да можеше да креира нешто толку неефикасно а полезно, како Сорос и неговите фондации.
http://www.24sata.hr/svijet/svrgnimo-merkel-5000-ljudi-prosvjedovalo-protiv-izbjeglica-445886
ништо чудно баба Меркелка, ( а које е на власт од 2005) поради мигрантите да не дочека да ги свргне орбан, пастирот и други што и се наводно на заб

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
http://www.24sata.hr/svijet/svrgnimo-merkel-5000-ljudi-prosvjedovalo-protiv-izbjeglica-445886
ништо чудно баба Меркелка, ( а које е на власт од 2005) поради мигрантите да не дочека да ги свргне орбан, пастирот и други што и се наводно на заб
Ангела не губи рејтинг, колку што губи внатрепартиска поддршка заради мигрантите. А тоа е уште поопасно. Се доведе во ситуација ЦСУ, која веќе сите ја сметаат за баварско крило на ЦДУ, да кажува дека размислува за раскинување на децениската коалиција. Ако тоа се случи, Меркел ќе си самонанесе непоправливи штети.

Ама, уште од Украина наваму, кога нејзиниот фаворит Тимошенко заврши како што заврши и тоа fuck the EU од Њуланд, Меркел не води автономна политика. Дека сака да го смени Орбан и сличните на Орбан, нека остане само на наводно. Да сакаше, ќе ги сменеше.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
^^
Ја активираат НВО машинеријата. Се јави и Левичарско Движење Солидарност, имале герила акции и лепење плакати низ повеќе градови.

Забележете како синхронизирано и оркестрираносе активира цел невладин сектор. Очекувајте наредниов период од корисните идиоти собири и протести. Ќе се обвинува државата и мнозинското население за "ксенофобија,, и ,,расизам".
Втор Њутнов Закон:

До каде може да отиде левичарската изопаченост и заблуда?

Во месеците кои изминаа бевме сведоци на безброј инциденти предизвикани од таканаречените бегалци или азиланти (исламисти) кои во паниката после руската интервенција во Сирија се позачестено ги фрлаат униформите и оружјето и се претставуваат како луѓе кои бегаат од војна. Досега безброј пати бевме сведоци на запалени прифатни центри на нивно дрско и крајно нечовечко однесување на безброј силувања и инциденти кои ги прават во земјите каде се сместени, на судири со полицијата и локалното население на уништување приватен и државен имот на непочитување на границите и граничната политика, безброј кражби и слично. Згора на тоа, врв на сето ова беше начинот на кој овие „кутри луѓе“ се однесуваа кон нашата полиција која без никаква причина беше каменувана, а исто така и дрското одбивање на хуманитарната помош на која се наоѓаше логото на црвениот крст која подоцна им беше доставена и што уште не.​

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503

Банде избеглица масовно силују жене у Шведској, Великој Британији и Немачкој
Европа 8. новембар 2015.

Брисел – Група миграната из северне Африке која живи у кампу у Стокхолму је окривљена за брутално силовање двадесеттрогодишње девојке.

Напад који се догодио пре два месеца на острву Седермалм, почео је тако што су мигранти пришли младој девојци која је плакала, покушавајући да је утеше.

Они су је одвели на једно место с којег се види цео град и све је деловало сасвим нормално док је један од њих није „ухватио за врат, поцепао јој одећу и почео да је силује“, како су пренеле локалне новине.

Затим су стигли још неки момци и почели да се смењују све до тренутка када је девојка успела да побегне и да се укрца на ноћни аутобус у 3 ујутру.

Двојица момака из групе, сви су били старости између 15 и 18 година, осуђена су на 6 месеци у казнено-поправном дому, док је трећи добио 9 месеци. Они ће сви поново бити на улици идућег лета.

Жртва је запрепашћена што су силоватељи добили тако благе казне.

„Сви тинејџери су пореклом из северне Африке и живе у шаторском кампу у Стокхолму“, наводи се у извештају, а сматра се да су дошли са последњим таласом миграната у Европу.

У међувремену у Великој Британији, осамнаестогодишња девојка је навела да ју је 5 сати силовала група миграната из Сирије.

Жртва се налазила у дому за незбринуте у Гилингему у Кенту заједно са младим мигрантима који су тамо смештени по правној обавези локалне власти.

„Они су дошли у државу без докумената, тврдећи да имају испод 18 година и да су из Сирије“, навео је један од извора, додајући да су починиоци вероватно старији.

У Шведској је почела епидемија силовања када су седамдесетих година отворене границе за имигранте. Међутим, стопа силовања је значајно порасла у прошлој години када је пријављено чак 6.620 сексуалних напада у односу на 420 напада у 1975. години.

„Око 77,6% силоватеља у држави су „странци“ (а под „странцима“ се у Шведској мисли на муслиманске имигранте)“, наводи Селвин Дјук.

Ово су само неки од последњих примера сексуалних напада на младе жене од стране миграната.

Прошле недеље се писало о причи у којој су три афричка имигранта брутално силовала четрнаестогодишњу девојчицу до те мере да је хтела да се убије. Силоватељи су добили веома благе казне у Норвешкој, при чему један чак није ни завршио у затвору већ је добио казну у виду друштвено-корисног рада.

Уз све већи број пристиглих миграната у Европу, расте и број силовања у и око мигрантских кампова у Немачкој, а немачка полиција прикрива неке од скандала како се не би критиковала даља имиграција.

Вебтрибуне.рс

http://www.vaseljenska.com/vesti/bande-izbeglica-masovno-siluju-zene-u-svedskoj-velikoj-britaniji-i-nemackoj/

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.241
Ангела не губи рејтинг, колку што губи внатрепартиска поддршка заради мигрантите. А тоа е уште поопасно. Се доведе во ситуација ЦСУ, која веќе сите ја сметаат за баварско крило на ЦДУ, да кажува дека размислува за раскинување на децениската коалиција. Ако тоа се случи, Меркел ќе си самонанесе непоправливи штети.

Ама, уште од Украина наваму, кога нејзиниот фаворит Тимошенко заврши како што заврши и тоа fuck the EU од Њуланд, Меркел не води автономна политика. Дека сака да го смени Орбан и сличните на Орбан, нека остане само на наводно. Да сакаше, ќе ги сменеше.
Во 2015 Меркел од 75% рејтинг од кога почна кризава дојде до 49% според вчерашната редовна анкета. Нејзината партија изгуби 6% во последниве 3-4 седмици. Поддршката во партијата ја губи поради страшното темпо на губење гласови. Овие гласови не се неопределени, одат на контото на АфД и ФДП. АфД е најдесната партија со исклучок на НПД (нео-нацистите), постојано под напади од медиумите. И покрај тоа, од 3.5% за месец дена дојдоа до 10%. Од лично искуство, огромно мнозинство од Германците се против бегалскава фарса. Проблемот е тоа чувство на вина што кога истава криза почна ги спречи да ги искажат овие стравови, додека ментално хендикипираните феминисти, т.н. либерали, зелени и незнам какви беа најгласни и аплаудираа на станица. Сега кога бајката се претвора во хорор ниту чувството на вина не ги спречува Германците да бидат отворено против и да гласаат десничари. Кој знае Германски нека отвори било која статија поврзана со бегалциве на мејнстрим медиум како welt.de и нека чита коментари, вријат Германците.

Kajgana Shop

На врв Bottom