zocc
911
- Член од
- 9 мај 2011
- Мислења
- 2.912
- Поени од реакции
- 1.678
Ако сакаш вакви видеа, гледај го најдобриот, Danny Macaskill.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако сакаш вакви видеа, гледај го најдобриот, Danny Macaskill.
Уживам додека ги гледамАко сакаш вакви видеа, гледај го најдобриот, Danny Macaskill.
Втората патика, Шимано МТ34 е фантазија. Јас ја користам активно скоро неполни 2 месеци и дефинтивно не е зимска патика како шо бараше @Acohipmk во претходниот пост. Но со мала стратегија и комбинација од добар чорап и камашни со сигурност ќе има поудобна вожња. Така да со ваква комбинација ќе истерат и зимно време, пошо зимава кај нас не е баш во ептен екстремни услови. Додатен трик од мене е користење на foot warmers, малецки лепенки кои можит да се најдат низ нет, кај нас немам сретнато (лесни се ко пердув, мојш да ги стајш во било кој џеб, да ги ставиш директно на стапалото или на надворешната страна од чорапот и терај@Acohipmk
Ако те носи патот накај БГ, можеш да видиш во декатлон.
http://www.decathlon.bg/obuvki-za-planinsko-koloezdene-300-cherno-byalo-id_8283630.html
http://www.decathlon.bg/obuvki-shimano-mt34-id_8299758.html
Баш на средина си. И јас сум тука некаде со висината на граница. За 29' инчни тркала таман ми е М големина но за 27.5' тркала мислам дека може и L големина да помине. Пробував 27.5 и М и L големина и повеќе ми одговара L.Еден совет околу големина на рамка (scott aspect 27.5) за висина од 175см дали е правилен избор М?
Прегледај го приврзокот 132438
Најдобро да одам на лице место да пробам,проблемот е што немат Л големина само М имат на лагер.А околу тркалата сепак сум одлучен на 27.5.Баш на средина си. И јас сум тука некаде со висината на граница. За 29' инчни тркала таман ми е М големина но за 27.5' тркала мислам дека може и L големина да помине. Пробував 27.5 и М и L големина и повеќе ми одговара L.
Ако сакаш подобра управливост на технички стази, обавезно 27,5 инчи.А околу тркалата сепак сум одлучен на 27.5.
Благодарам за советот.
Немам дилема таму 27.5 дефинитивно. Проблемот е околу големината на рамката М или Л.Ако сакаш подобра управливост на технички стази, обавезно 27,5 инчи.
Тоа само да пробаш на лице место.Немам дилема таму 27.5 дефинитивно. Проблемот е околу големината на рамката М или Л.
Еден совет околу големина на рамка (scott aspect 27.5) за висина од 175см дали е правилен избор М?
Прегледај го приврзокот 132438
MEASURING YOUR INSEAM
The most important measurement when sizing a bike is your inseam length. Don't base your inseam simply on your jeans size. The more precise, the better.
- Stand with your back against a wall and spread your feet 6-8" apart.
- Place a book between your legs and up against the wall, spine up; raise it until snug against your crotch (this mimics your bike seat).
- Have another person measure from the top of the book (spine) down to the floor.
Благодарам за опширниот советМожеш и седејќи дома да одлучиш која рамка ќе ти биде поточна. Како што знаеме, во поново време кај сите рамки М или L покажува должина на top-tube додека онаа големина во инчи ја покажува должината на seat-tube. Она што за нас е побитно е top-tube должината, бидејќи seat-tube е нели подеслива (со кревање и симнување на седиште).
Како да одлучиш од дома? Измери си inseam (малку подоле имам копирано упатство) и таа мерка стави ја во однос со вкупната твоја висина. Обично, должината на ногата претставува околу 43%-50% од вкупната висина. Што поголема процентажа, тоа подолги нозе, а пократко торзо имаш, и ќе ти треба пократок top-tube а подолг seat-tube, и обратно, што помала процентажа, пократки нозе а подолго торзо, и аналогно на тоа, пократок seat-tube а подолг top-tube (секој производител на точаци индивидуално си ги одредува овие мерки, затоа на некој Cube му „легнува“, на некој Specialized, и така натаму).
За пример, еве ги моите мерки:
175 cm вкупна висина
82 cm inseam
inseam-to-body ratio = 46.86%
Што значи јас сум баш на средина во просекот, можам каталошки да бирам точак со големина М.
Како се мери:
Ако можам уште некако да помогнам, прашај.![]()
мислиш тој у средина@Ryan Giggs Четвртиот точак, од лево на десно, средина меѓу Ќубот и Спешалајзот шо е?