Мигрантите низ Македонија

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Не ги рецка некој што не му е гајле за солидарноста , тој што е солидарен и учествува во хуманитарни акции знае и да ги најде и да помогне , не му требаат информации од ТВ и интернет .[DOUBLEPOST=1446914520][/DOUBLEPOST]

Нивно право е каде ја гледаат иднината и спасот , дали во околните земји или во Европа . А дека бегаат од војна тоа е сулудо да се минимизира како факт и да се поврзуваат разни теории на заговор.
Значи не ги гледаш фактите. Ај пак: Најголемиот дел од "бегалците" не се од воени зони туку се од Авганистан и Пакистан, што значи дека се економски мигранти.
Какво е тоа нивно право каде да ја гледаат иднината? Како што кажа и сам, како што ние треба да се жалиме од Грујо така и они нека се жалат од нивните водачи. Ако е нивно право да одат кај сакаат, право и на земјите кај што одат е да не ги примаат.
Ако секој има право да оди кај сака еве и ние да се собереме и да идеме сите у Германија, наше право е да ја гледаме иднината и спасот од Грујо у Германија.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
@Ligar од каде стекна таков впечаток стварно не знам , ако реално си бил таму ќе си ја увидел реалната ситуација , таму има беспомошни , гладни лица .
Заборави да додадеш трудници и деца-сираци и ќе ти поверувавме. :pos: Ти го кажувам тоа што сум го видел, не еднаш, ПЕТ пати. Статистички 75% од мигрантите се военоспобни мажи. Се останато се бајки ...

Т

Триптико

Гостин
@Rigil кој го ебе Миленко. Една емисија не сум гледал. Сакаш да направиме тест? Одбери држава, еве Европа нека биде. Да не мешаме континенти (иако луѓево кои ги браниш го прават тоа). Ќе тргнеме заедно, без денар во џеб и пешки, без документи за идентификација ќе одиме таму. Треба да ги поминеме сите граници, да одбиеме идентификација и земање отисоци. Кога ќе стигнеме во одбраната држава, ќе бараме моментално добивање статус на азиланти, сместување во стан или куќа, месечно да ни бидат покриени трошоците. Сакаш да пробаме и да се увериш каков третман ќе добиеме?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
@Rigil кој го ебе Миленко. Една емисија не сум гледал. Сакаш да направиме тест? Одбери држава, еве Европа нека биде. Да не мешаме континенти (иако луѓево кои ги браниш го прават тоа). Ќе тргнеме заедно, без денар во џеб и пешки, без документи за идентификација ќе одиме таму. Треба да ги поминеме сите граници, да одбиеме идентификација и земање отисоци. Кога ќе стигнеме во одбраната држава, ќе бараме моментално добивање статус на азиланти, сместување во стан или куќа, месечно да ни бидат покриени трошоците. Сакаш да пробаме и да се увериш каков третман ќе добиеме?
Ќе тргнеш , ти земаат отисок , влезен си во евиденција , те откриваат дека си од Македонија , која не е воено подрачје , нормално имаш право на апликација за азил , а дали ќе ти го прифатат , не .
Ќе повторам , тоа што доаѓаат од воени зони , не можете да го минимизирате .

Заборави да додадеш трудници и деца-сираци и ќе ти поверувавме. :pos: Ти го кажувам тоа што сум го видел, не еднаш, ПЕТ пати. Статистички 75% од мигрантите се военоспобни мажи. Се останато се бајки ...
Јас пак тебе воопшто не ти верувам дека ти си стапнал на граница , се кладам дека на ТВ си гледал .

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Јас пак тебе воопшто не ти верувам дека ти си стапнал на граница , се кладам дека на ТВ си гледал .
Јок ни на тв не сум видел, ми кажа еден другар. Негов втор братучед гледал видеа на Јутуб. Ти, Ленка и Солидарност што пишувате се темели на апсолутна вистина и проверени информации од терен. Постовите од Табановце да не ги куцаш? :D

Т

Триптико

Гостин
Ќе тргнеш , ти земаат отисок , влезен си во евиденција , те откриваат дека си од Македонија , која не е воено подрачје , нормално имаш право на апликација за азил , а дали ќе ти го прифатат , не .
Ете кој гледа само на ТВ. Не дозволуваат да им се земе отисок. Немаат документи за идентификација, ама имаат ајфони во рака. Кој бега, а не зема барем лична карта со себе? Или телефонот е поважен? Не си во право. Да не пишувам исти информации, прочитај назад што сѐ е постирано, со слики, видеа, извори. Денес Сирија е во војна. Сите други, освен Сиријците, се шлепаат и најмногу дигаат џева на граници.
Кратко и јасно: државна граница се преминува на обележан граничен премин со точно утврдена процедура. Не смее да немаш документи. Не смееш да одбиеш да ти земат отисоци и да те проверат кој си. Ако си бегалец, нема да бегаш преку пола планета. Нема да одбиваш храна и вода, а како алиби да наведуваш дека полиција те малтретира, а ти имаш Вселенско право да се правиш Џек. Економски мигрант е тоа. Мигрант! Како им кажуваат на нашите при барање на азил? Ооо, мирно ви е во Македонија. Имате економски напредок. Нема што да барате ваму. Ние со 200е во џеб нема што да бараме таму, мигрантиве твои со 5-6 илјади имаат? Прочитај ја темава, без да скокаш и ти ќе имаш став како на повеќето.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Зошто не ми го цитираше делот кај што велам дека поголемиот дел од тие луѓе не се бегалци туку економски мигранти?
@Lurtz дека се злоупотребува и позиција и ситуација, да! Да те прашам: Зошто воопшто сме должни да покажеме емоции и солидарност кон тие луѓе?
Со @Vanlok зборев за наплатата на карти, како се потсмева на мислењето на некоиси млади правници во врска со тој проблем, кои сепак се во право. За друго, солидарност итн не се мешам. Пак ќе споменам, кога нашиот државен врв не го интересира мислењето на граѓаните во Македонија, кога се спремни да примат "до 2000 мигранти", кога и без оваа криза све живо ни се усели низ државава, што можат граѓаните.

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Со @Vanlok зборев за наплатата на карти, како се потсмева на мислењето на некоиси млади правници во врска со тој проблем, кои сепак се во право. За друго, солидарност итн не се мешам. Пак ќе споменам, кога нашиот државен врв не го интересира мислењето на граѓаните во Македонија, кога се спремни да примат (одлука веројатно пак поврзана со пари) до 2000 мигранти, кога и без оваа криза све живо ни се усели и учки и муџи, нинџи и самураи ни шетаат низ државава, што можат граѓаните. Да организираат нов Мајдан?
Добро, јас коментирав друго, не за наплатата на карти.
За владата јас одамна кажав, уште на други теми, треба да се организираат непартиски протести, не само заради мигранти, туку заради сите срања што ни се случуваат.[DOUBLEPOST=1446921061][/DOUBLEPOST]
.
Стварно, не знам колку пати треба да се повтори, и со линкови и со се, дека најголемиот дел од мигрантите не доаѓаат од воени зони.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
STRUČNJACI UPOZORAVAJU: U Evropi uskoro počinje građanski rat!
Novembar 7, 2015

Stručnjaci upozoravaju da će u Evropi uskoro početi građanski rat zbog miliona migranata koji svakodnevno pristižu na ovaj kontinent.

Autor i profesor na Stenfordu, DŽ. M. Dejvis, kaže da veruje da se rat može sprečiti samo „razvijanjem efikasnih anti-islamističkih političkih pokreta“ u Evropi.

Situacija u Evropi već izmiče kontroli. Austrijanci nagomilavaju oružje, dok obaveštajni analitičari upozoravaju na neizbežan teroristički napad u Velikoj Britaniji.

U međuvremenu, evropske vlasti se lome jer na desetine hiljada muslimana marširaju kroz kontinent kao vojska koja se sprema na invaziju.

Dejvis tvrdi da će, ako mejnstim političke snage ne budu uspele da se izbore sa konstantnim priticanjem muslimanskih migranata u Evropu, radikalne organizacije preuzeti na sebe odbranu Evrope.

„Oni će prkositi svojim vlastima, što bi moglo da podigne čitave države protiv vlasti. Videli smo to u komunističkoj istočnoj Evropi između 1989. i 1991. godine s jedinom razlikom što će ovoga puta biti više nasilja“, rekao je on.

Dajana Vest, autor i kolumnista, rekla je da pravi neprijatelji Evrope nisu muslimani već vlasti evropskih zemalja.

„Vlasti su odbacile svoje najosnovnije odgovornosti za očuvanje svog naroda, religije, kulture, zakona, javne bezbednosti i svega ostalog zarad „multikulturalne“ ideologije. Neverovatno je posmatrati kako oni otvoreno napuštaju suverenost radi globalističkih ciljeva. Njihov šablon, marksistički po poreklu, može se najbolje opisati kao „primorana raznolikost““, objasnila je ona.

Vestova navodi da države poput Nemačke i Švedske zapravo „svrgavaju sopstveni narod“.

Ipak, Vestova smatra da će građanski rat biti zaustavljen pošto zapadne vlasti imaju previše represivnih alata na raspolaganju.

„Ove države su pune mehanizama ucene i primoravanja“, rekla je ona. „Plašim se da će na kraju doći do kapitulacije država koje primaju sve veći broj muslimana“.

Ona veruje da su Evropljani veoma uzrujani, ali nedovoljno odlučni da reaguju. Relativna pasivnost je rezultat krvave istorije Evrope i hrišćanske religije, rekla je ona.

„U prirodi je Hrišćana i posthrišćanskih Evropljana da budu miroljubivi. Upravo zato oni ne mogu da se suoče sa novom realnošću.

Pošto niko neće da iskoristi silu kako bi se suzbila ideologija, niko neće da prizna prirodu samog problema. Isto tako je došlo do uspona komunizma i nacizma“, rekao je Dejvis. Kao rezultat svega toga, Evropi će odžvoniti zbog njenih demokratskih shvatanja.

(Webtribune.rs)

http://www.infozona.net/strucnjaci-upozoravaju-u-evropi-uskoro-pocinje-gradanski-rat/

Т

Триптико

Гостин
Со @Vanlok зборев за наплатата на карти, како се потсмева на мислењето на некоиси млади правници во врска со тој проблем, кои сепак се во право. За друго, солидарност итн не се мешам. Пак ќе споменам, кога нашиот државен врв не го интересира мислењето на граѓаните во Македонија, кога се спремни да примат "до 2000 мигранти", кога и без оваа криза све живо ни се усели низ државава, што можат граѓаните.
Не се во право. Од кога постои тоа здружение? Зошто никогаш не помогнале на социјално загрозени лица ВО Македонија? Какви правници мешаат права/обврски со добра/услуги? Сигурни се дека сѐ правници? Ако сакаат да дејствуваат про боно, нека почнат од нашите граѓани. Имаат работа за наредните 15-20 години.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
^^ Тешки опутети се тие правдико, глеам мрчеле нешто и за Крива Паланка. Една работа имам да им кажам. Ако мислат дека мигрантите плаќаат скапи билети, нека извадат пари од нивен џеб и тие нека им го платат. Најлесно е да се курчиш со туѓи пари.

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
@Триптико не живеам во измислениот свет на заговори што ја сервира Миленко и нему сличните . Појди барем еднаш да ги видиш сите бегалци , изнемоштените деца , жени , мажи . Избери да помогнеш на најзагрозените , сигурно барем малку ќе те допре во душата кога ќе ја видиш таа болка на децата . Само еднаш , и ќе видиш како ќе го смениш овој твој тврдокорен став .[DOUBLEPOST=1446914914][/DOUBLEPOST]@Ligar од каде стекна таков впечаток стварно не знам , ако реално си бил таму ќе си ја увидел реалната ситуација , таму има беспомошни , гладни лица .
Ајде бе не продавај муда за бубрези!!! Што да отиде на граница на види, да види како ја каменуваат полицијата како криминално насилно минуваат државна граница мегународно призната и валидна, да види како ја испос**а Гевгелија, како го тормозат локалното население, да ги види купиштаата губре што ги оставија зад себе, да види како одбивааат пакети храна со крст на нив.

Патував со воз Скопје Велес за работа, ги гледав секојдневно, овие девојчињава од црвен крст им даваат бурек и јогурт, овие ја фрлаат со се кеса. Да види како ги искршија и замсрдеа сите возови, и тука ми зборувате картата била висока!!! Па кој ке ја плати дезинфекцијата што МЖ ја правеше секојјдневно во тоа време, и покрај тоа вагоните смрдат. Додека одеа по пругите, сите викендици покрај пругата на потегот од Рајко Жинзифов па до Зелениково ги демолираа. На почетокот ги жалевме сите, но видовме што багра се и која им е целта. 90% мажи и најчесто Афганистанци и Пакистанци, сите насмеани со знакот на победа, идеме у европа на фрее секс,фуд,мани мани и но ворк. Друго прашање е тоа во сите земји освен Ирак и Сирија нема војни, или конфликтите не се од таа големина да мораат лугето да бегааат на другиот крај на светот.

За сите вие што толку многу се солидаризирате со оркиве, еве ви пример што треба да го следите, земете си по некој дома, чувајте ги, третирајте ги како бегови ,па после некое време вратете се на темава....

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Во тежок филм сте влезени ,си инкорпорирате заговори , па и полувистини . Засмрделе возовите ,ма немој , каква аристократија живее во Македонија па се гнаси од миризба . Но до секој човек е , каков е , со сила никој ниту можеш да бидеш солидарен ни човечен , вашиот став се храни со заблудите , неинформираноста и стереотипите .
Ти ако си сретнал некој да фрли јадење , не ве познавам не можам да судам дали кажувате вистини или лаги , сами си одговарате за себе .
Таму има луѓе што молат за храна , но не , вашата слика мора да биде исконструирана со таа бесна банда што вршела терор .
Се надевам нема да дојдете во прилика да бидете бегалец , да се изживуваат со вас , да немате чиста вода за пиење , храна , а со себе да го носите единственото што го имате а тоа е децата .
Дали некој од вас донирал храна за децата , намерно ги спомнувам за да разбудам барем малку човечност , очигледно мажите бегалци се за вас терористи кои ќе ја уништат чистата Европа .[DOUBLEPOST=1446935650][/DOUBLEPOST]Предлагам Орбан да дојде и да подели медали за заслуги .

Последно уредено:
?

..........

Гостин
Во тежок филм сте влезени ,си инкорпорирате заговори , па и полувистини . Засмрделе возовите ,ма немој , каква аристократија живее во Македонија па се гнаси од миризба . Но до секој човек е , каков е , со сила никој ниту можеш да бидеш солидарен ни човечен , вашиот став се храни со заблудите , неинформираноста и стереотипите .
Ти ако си сретнал некој да фрли јадење , не ве познавам не можам да судам дали кажувате вистини или лаги , сами си одговарате за себе .
Таму има луѓе што молат за храна , но не , вашата слика мора да биде исконструирана со таа бесна банда што вршела терор .
Се надевам нема да дојдете во прилика да бидете бегалец , да се изживуваат со вас , да немате чиста вода за пиење , храна , а со себе да го носите единственото што го имате а тоа е децата .
Дали некој од вас донирал храна за децата , намерно ги спомнувам за да разбудам барем малку човечност , очигледно мажите бегалци се за вас терористи кои ќе ја уништат чистата Европа .[DOUBLEPOST=1446935650][/DOUBLEPOST]Предлагам Орбан да дојде и да подели медали за заслуги .
Тереза, тоа се мигранти џаболебари не се бегалци, од што тоа тие „бегалци“ бегат од Грција кон Македонија па нагоре? Грција е стабилна нема војна, бегалец бега во соседна земја се додека да стигне на безбедна територија, какви се тие ебани бегалци кои 99% од нив трчат во Германија да фатат гага и дури апла си признаваат зошто одат баш таму..

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Тереза, тоа се мигранти џаболебари не се бегалци, од што тоа тие „бегалци“ бегат од Грција кон Македонија па нагоре? Грција е стабилна нема војна, бегалец бега во соседна земја се додека да стигне на безбедна територија, какви се тие ебани бегалци кои 99% од нив трчат во Германија да фатат гага и дури апла си признаваат зошто одат баш таму..
Џабе коментираш, сто души истото го кажаа и со линкови од релевантни сајтови и со се, ама некој кога не сака да види нешто, нема да го види и тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom