- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 4.680
- Поени од реакции
- 8.511
Ми цитираше само една реченица од постот.Despite their best efforts, she said, the sheer numbers of arrivals, coupled with the language barriers, were causing confusion.
Any refugee who was registered and had documents did not need to buy a train ticket. Yet most were buying tickets not just to the border of Hungary, but all the way to Germany, costing them hundreds of euros.
French rail company SNCF has vehemently denied offering migrants free tickets to travel in France or cross the Channel to Britain.
“There are no free tickets. These people are checked like other passengers, have to be in possession of a ticket like other passengers and can be fined if they don’t, like other passengers,” Christophe Piednoël told Agence France-Presse.
Јас не викам дека Македонија е спремна да се справи со мигрантите, далеку од тоа. Тука не сме спремни за ништо веќе 25 години, а камоли за ваков сериозен проблем.
Туку ти кажи ми зошто Австрија и другите земји да не ги набројувам сега ставаат бодликава жица на границата? Зошто Германија и покрај ветувањата за прием на милиони мигранти сега сака голем дел да ги врати на Балканот? Зошто не ми го цитираше делот кај што велам дека поголемиот дел од тие луѓе не се бегалци туку економски мигранти? Зошто ништо не кажуваш за тоа дека поголемиот дел се мажи, дека поголемиот дел не се ни сиријци?
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html