Мигрантите низ Македонија

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Despite their best efforts, she said, the sheer numbers of arrivals, coupled with the language barriers, were causing confusion.
Any refugee who was registered and had documents did not need to buy a train ticket. Yet most were buying tickets not just to the border of Hungary, but all the way to Germany, costing them hundreds of euros.

French rail company SNCF has vehemently denied offering migrants free tickets to travel in France or cross the Channel to Britain.
“There are no free tickets. These people are checked like other passengers, have to be in possession of a ticket like other passengers and can be fined if they don’t, like other passengers,” Christophe Piednoël told Agence France-Presse.
Ми цитираше само една реченица од постот.
Јас не викам дека Македонија е спремна да се справи со мигрантите, далеку од тоа. Тука не сме спремни за ништо веќе 25 години, а камоли за ваков сериозен проблем.
Туку ти кажи ми зошто Австрија и другите земји да не ги набројувам сега ставаат бодликава жица на границата? Зошто Германија и покрај ветувањата за прием на милиони мигранти сега сака голем дел да ги врати на Балканот? Зошто не ми го цитираше делот кај што велам дека поголемиот дел од тие луѓе не се бегалци туку економски мигранти? Зошто ништо не кажуваш за тоа дека поголемиот дел се мажи, дека поголемиот дел не се ни сиријци?
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html

Т

Триптико

Гостин
@Lurtz дека се злоупотребува и позиција и ситуација, да! Да те прашам: Зошто воопшто сме должни да покажеме емоции и солидарност кон тие луѓе?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Затоа што се луѓе , ти да си бегалец нема да сметаш на емоции и солидарност од други ?!

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Затоа што се луѓе , ти да си бегалец нема да сметаш на емоции и солидарност од други ?!
Бегалец и економски мигрант не е исто, милион пати е повторено ова, прочитајте малце поназад на темава, милион пати е објаснета разликата.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html
И одговорете веќе зошто Австрија, Унгарија и сл. ставаат бодликава жица, зошто Германија сака да ги врати мигрантите на Балканот?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Бегалец и економски мигрант не е исто, милион пати е повторено ова, прочитајте малце поназад на темава, милион пати е објаснета разликата.
Сите тие имаат мака , не си заминале од своето родно место тукутака . И што има врска солидарноста со тоа дали бил бегалец или економски емигрант , свашта.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Ние да бевме бегалци и да мигриравме преку муслимански земји. Како ќе бевме примени и пречекани? Само тоа запрашај пред да почнеш да се солидаризираш.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Сите тие имаат мака , не си заминале од своето родно место тукутака . И што има врска солидарноста со тоа дали бил бегалец или економски емигрант , свашта.
Многу површно гледаш на работите.
Ајде ако не и ние да станеме сите и да бараме азил во Германија, што има врска дека сме економски мигранти? И ние си имаме овде мака од државата. Кога ќе примиш огромна маса на луѓе со агресивна култура, тотално различна од твојата и кога ќе почнат да ти прават проблеми по дома, тогаш ќе видиш што има врска солидарноста.
Кажи ми зошто Австрија, Унгарија и сл. ги оградуваат границите?
https://muslimstatistics.wordpress.com/2015/03/19/sweden-77-6-percent-of-all-rapes-in-the-country-committed-by-muslim-males-making-up-2-percent-of-population/
http://pamelageller.com/2015/09/raging-horror-muslim-migrants-go-on-rampage-at-austriaitaly-border-eyewitness-account.html/

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Ние да бевме бегалци и да мигриравме преку муслимански земји. Како ќе бевме примени и пречекани? Само тоа запрашај пред да почнеш да се солидаризираш.
Како да бидеш пречекана ? Ако минуваш надвор од воено подрачје што може да ти се случи . И во тие земји можеш да најдеш семејства кои ќе те примат и нахранат , без разлика што вера си . Треба да бидеш човек , да знаеш да солидализираш .[DOUBLEPOST=1446913811][/DOUBLEPOST]
Многу површно гледаш на работите.
Ајде ако не и ние да станеме сите и да бараме азил во Германија, што има врска дека сме економски мигранти? И ние си имаме овде мака од државата. Кога ќе примиш огромна маса на луѓе со агресивна култура, тотално различна од твојата и кога ќе почнат да ти прават проблеми по дома, тогаш ќе видиш што има врска солидарноста.
Кажи ми зошто Австрија, Унгарија и сл. ги оградуваат границите?
https://muslimstatistics.wordpress.com/2015/03/19/sweden-77-6-percent-of-all-rapes-in-the-country-committed-by-muslim-males-making-up-2-percent-of-population/
http://pamelageller.com/2015/09/raging-horror-muslim-migrants-go-on-rampage-at-austriaitaly-border-eyewitness-account.html/
Ги оградуваат затоа што не сакаат да си нарушат својата комотна позиција , ако имаш мака од државата , жали се од Грујо , што се искористуваат луѓе во очај да го полнат фондот на ЖМРО??
Од каде заклучи ти за агресивната култура ? Оние во Крива Паланка што култура имаат ?

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Како да бидеш пречекана ? Ако минуваш надвор од воено подрачје што може да ти се случи . И во тие земји можеш да најдеш семејства кои ќе те примат и нахранат , без разлика што вера си . Треба да бидеш човек , да знаеш да солидализираш .
Не е така. Треба да сфатите една работа дека во име на солидарноста и хуманоста примате категорија на луѓе што е крајно нехумана и нетолерантна. Солидарноста почнува од дома. Ние имаме еден куп на луѓе што живеат бетер од Сирија, а никој од селфи хуманитарците не ги рецка. Зошто?
Има голема врска.Не постои човеково право на подобар живот и ,,европски стандард", туку само право на безбедност и човечко достоинство.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Не е така. Треба да сфатите една работа дека во име на солидарноста и хуманоста примате категорија на луѓе што е крајно нехумана и нетолерантна.

Има голема врска.Не постои човеково право на подобар живот и ,,европски стандард", туку само право на безбедност и човечко достоинство.
Има едно и неприкосновено право на живот , а некој што е економски емигрант не е нужно финансиски моќен , па трага по уште побогат живот.

Појди еден ден само да ги видиш тие емигранти и ќе оцениш дали тие се крајно нехумани и нетолерантни , од човек во беда и очај можеш да видиш тага и безнадежност , но нема да видиш злоба.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Како да бидеш пречекана ? Ако минуваш надвор од воено подрачје што може да ти се случи . И во тие земји можеш да најдеш семејства кои ќе те примат и нахранат , без разлика што вера си . Треба да бидеш човек , да знаеш да солидализираш .[DOUBLEPOST=1446913811][/DOUBLEPOST]

Ги оградуваат затоа што не сакаат да си нарушат својата комотна позиција , ако имаш мака од државата , жали се од Грујо , што се искористуваат луѓе во очај да го полнат фондот на ЖМРО??
Од каде заклучи ти за агресивната култура ? Оние во Крива Паланка што култура имаат ?
Епа што и авганистанците и пакистанците не се жалат од нивните лидери па тргнале на пат у пичку матер долг, нели од војна бегаа? Ако им беше за безбедноста може да побегнеа во земји кои се многу поблиску таму.
Од кај заклучив?
https://muslimstatistics.wordpress....slim-males-making-up-2-percent-of-population/
http://pamelageller.com/2015/09/rag...-austriaitaly-border-eyewitness-account.html/
И милион други видеа кои што ги нема на вести а ги поставуваат на youtube и од искуство на мои познати што живеат во западните земји.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Ние имаме еден куп на луѓе што живеат бетер од Сирија, а никој од селфи хуманитарците не ги рецка. Зошто?
Не ги рецка некој што не му е гајле за солидарноста , тој што е солидарен и учествува во хуманитарни акции знае и да ги најде и да помогне , не му требаат информации од ТВ и интернет .[DOUBLEPOST=1446914520][/DOUBLEPOST]
Епа што и авганистанците и пакистанците не се жалат од нивните лидери па тргнале на пат у пичку матер долг, нели од војна бегаа? Ако им беше за безбедноста може да побегнеа во земји кои се многу поблиску таму.
Нивно право е каде ја гледаат иднината и спасот , дали во околните земји или во Европа . А дека бегаат од војна тоа е сулудо да се минимизира како факт и да се поврзуваат разни теории на заговор.

Т

Триптико

Гостин
Не се бегалци!!! Тоа го потенцираме цело време. Јас да одам некаде во Европа, ќе се соберат здруженија од сите држави да ме "протнат" преку граници? Не! Ќе ме уапсат на српска граница во истата секунда. А, ако сум без документи, може и куршум да добијам. Ќе ми понудат храна и вода? Не! Ќе морам или да си носам или да купувам. Ќе ме пренесат од еден крај на државата до друг? Не! Ќе морам да платам. Сфаќаш, нели? Не бегаат тие од војна или од мака. Тие СЕ ПРЕСЕЛУВААТ затоа што некој им наредил и им тутнал куп пари во рака. Ете, затоа не заслужуваат солидарност.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Има едно и неприкосновено право на живот , а некој што е економски емигрант не е нужно финансиски моќен , па трага по уште побогат живот.
Точно така, правото на живот им е неприкосновено и истото им е исполнето од бегалските кампови каде што доаѓаат.
Појди еден ден само да ги видиш тие емигранти и ќе оцениш дали тие се крајно нехумани и нетолерантни , од човек во беда и очај можеш да видиш тага и безнадежност , но нема да видиш злоба.
Најмалку пет пати ова лето бев до граница и назад. Сум ја видел ситуацијата од прва рака. Моја скромна проценка е дали само 5% се добри луѓе на кои им треба вистинска помош.Сите останати што ги видов се гнаси невидени, не мрзат по дифолт затоа што сме христијани и не сметаат за луѓе од понизок ред.Не почитуваат ни основни вредности на едно цивилизирано опшество. Кога се во група од 20+ души дури се осеќаат силни и наредуваат на нашето локално население. Не се за жалење и помагање верувај.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
@Триптико не живеам во измислениот свет на заговори што ја сервира Миленко и нему сличните . Појди барем еднаш да ги видиш сите бегалци , изнемоштените деца , жени , мажи . Избери да помогнеш на најзагрозените , сигурно барем малку ќе те допре во душата кога ќе ја видиш таа болка на децата . Само еднаш , и ќе видиш како ќе го смениш овој твој тврдокорен став .[DOUBLEPOST=1446914914][/DOUBLEPOST]@Ligar од каде стекна таков впечаток стварно не знам , ако реално си бил таму ќе си ја увидел реалната ситуација , таму има беспомошни , гладни лица .

Kajgana Shop

На врв Bottom