Najverovatno se tie kandidati sto dobile proizhod uste po starite kriteriumi,i duri ima takvi niv ke gi vrakaat na dopolnitelna proverka,a na novive proizhodi pisuva vrz koj dokumenti e izdaden na koj nacin.samo neznam tocno do koga ima takvi aplikanti
Znaci prestanete da tresete zeleni od rakav, eve jas ke ti dokazam, mene me imaat preskoknato, iako jas go fativ posledniot voz na tie sto go izvadivme prosihodot bez nikakvi dopolnitelni dokumenti,uste po starata postapka bevme!!! .......
E sega da se nadovrazam za toa sto tolku mnogu ima odbieno: jas sum so brojce 599*, site sto ste bile na intervju znaete deka vo edna kancelarija se vrsat po dve intervjua, deckoto so beshe do mene bese od Moldavija misla(nebitno)bitno sto ne razbirase ni eden zbor bugarski, i taa so mu vrsese intervu v kraj se iznervira uste u kurac da go otera( mu rece da povika preveduvac), sega se sekavam i predpostavuvam deka e toj so brojot pod mene sto e e vraten. E sega moe mislenje e takvo sto ke se nadovrzam deka ne podnosime samo nie Makedoncite za pasosi, dovro znaeme od kade se podnosat! A i dokolku ima i od nas Makedoncite vrateni jas sum ubeden deka ili gi nemaat kompletirano dokumentite ili voopsto nemaat odneseno dokumenti koi sega gi trazat bidejki da ne se prajme slepi deka ne gledame deka e olesnata procedurata! Zatoa moj sovet ne cekajte grom od vedro nebo da padne, nosete dokumenti pred da ve vratat na dopolnitelna, sto pobrzo tolku podobro! P.S druze ne siri dezinformaci od rakav!