Филолошки факултет - Скопје

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
дали некој има влезено на ПИТ англиски и германски без да слушал германски у средно ?
затоа што ми рекоа дека неможам да влезам на германски,ако сум учела француски
Најубаво да си прашаш кога ќе се упишуваш, ја кога се упишував не даваа да запишеш германски ако го немаш учено, зашто се продолжува со учење од средно. Француски се почнува од почеток, зашто повеќето колеги не го знаат. Е сега, знам и постари колеги што немаат учено германски, а се запишале. Затоа ќе си прашаш на факултет.

Член од
5 март 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Не се знае уште кои студенти се ослободени од плаќање од уким??

Член од
23 август 2014
Мислења
37
Поени од реакции
4
Ми треба инфо за :
Реторика во односи со јавност
Дипломатска комуникација
Меѓународните институции и преведувањето

Споделете доколку имате нешто за и околу материјалот, професорите и полагањата.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.363
Поени од реакции
8.921
Ми треба инфо за :
Реторика во односи со јавност
Дипломатска комуникација
Меѓународните институции и преведувањето

Споделете доколку имате нешто за и околу материјалот, професорите и полагањата.
Реторика во односи со јавност го предава проф. Кристина Николовска (МКК), се полага испит (нема колоквиуми), прашањата се на заокружување. Јас го имав другиот курс кај истата професорка, ама предавањата по двата предмети заедно ги држеше. Го полагав пред две години, во прв семестар. Лесен е предметот, ама е досада жива. Плус може да те зеза за оцена професорката. Јас би ти рекол да баталиш Реторика во односи со јавност... За другиве предмети ништо не знам.

Член од
28 октомври 2015
Мислења
5
Поени од реакции
3
Вака. Јас сега слушам 4 година на англиски јазик и книжевност. Се ми е положено досега освен книжевностите. Меѓутоа, од страна на книжевностите, јас имам слушано само 4. Сакам да ве прашам дали догодина кога веќе ќе бидам "петта" година на факс, во зимски семестар ќе можам да запишам книжевност 5 и 7, со оглед на тоа што не ми е ислушан книжевност 6?

Член од
7 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
0
Дали некој ја знае целата процедура за префрлување од ектс на модуларни студии со сите положени испити и само дипломски труд треба да се бране што треба да се поднесе и колку да се плати инаку на ектс бев со кофинансирање. И доколку има некое друго решение освен префрлување бидејки ми се чини многу ќе треба да се плаќа

R

Redhead

Гостин
Вака. Јас сега слушам 4 година на англиски јазик и книжевност. Се ми е положено досега освен книжевностите. Меѓутоа, од страна на книжевностите, јас имам слушано само 4. Сакам да ве прашам дали догодина кога веќе ќе бидам "петта" година на факс, во зимски семестар ќе можам да запишам книжевност 5 и 7, со оглед на тоа што не ми е ислушан книжевност 6?
Нема да ти дозволат да запишеш книжевност 7 доколку не ти е ислушан книжевност 6.

Член од
10 февруари 2014
Мислења
9
Поени од реакции
0
Може ли некој да ми каже во прва година кои предмети ги има на катедрата Англиси јазк и книжевност?

R

Redhead

Гостин
Може ли некој да ми каже во прва година кои предмети ги има на катедрата Англиси јазк и книжевност?
1. Современ англиски јазик 1
2. Граматика на англискиот јазик - Морфологија 1
3. Англиска книжевност 1 (драма/поезија)

+ 3 изборни предмети

Член од
5 март 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Да не знае некој што ќе стане со колоквиумот по етика бидејќи професорот не ни дозволи нам од Филолошки да полагаме? Се дојде до некаков договор? :/

Kajgana Shop

На врв Bottom