Мигрантите низ Македонија

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Оти ќе сме биле нехумани.
Тоа е првото, но не е најважното.
Второто е што власта се полакоми по пари. Демек ајде, мигрантите и без тоа нема да останат кај нас, ама Германија ги сака. Значи вака или така ќе стигнат до таму, а голема можност постои и дека ЕУ ќе даде грдни пари за "менаџирање на кризата", па ќе откинеме и ние едно "апетитно парче". Зошто ние и "наши луѓе" да не се офајдиме со "бизнисов"?!!
ЕК сама рече - РМ има право да контролира границата си.
Аа, тоа дека власта се е полакомила по пари...тоа е друг проблем-внатрешен.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
ЕК сама рече - РМ има право да контролира границата си.
Аа, тоа дека власта се е полакомила по пари...тоа е друг проблем-внатрешен.
IMA PRAVO I OBVRSKA.a Fimi koga vas ke ve posetat pola miion Gosti !!!
koi treba da gi rvezete naranitte lecite. Togash nema da se lakomite po pari.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.220
Поени од реакции
34.812
Ком Септември официалните броjки беха 15 000 преди квотите.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/11/2608399_imigrantite_v_bulgariia_sa_okolo_15_hil_dushi_bez/
Отново фатен во лага.
Ти си тој што лаже. Дали сметаш дека сме глупави и не приметуваме дека која бројка да и да наведеш, квотата од 2000 - или некоја проценка од бугарски весник, од 15000: таа бројка е секако многу помала од бројката од окулу ЕДЕН МИЛИОН имигранти, кои ги делат другите ЕУ (и балкански) држави??

Да, твоите лаги се многу провидни. Факт е дека во Бугарија има неспоредливо помалку имгранти отколку во соседните држави, или во други ЕУ држави. Само лажго и спинер како тебе може тоа да се обиде да го негира. Тоа е факт, и прашањето повторно е истото:
- ШТО ПЛАТИ БУГАРИЈА, ЗА ДА НЕМА НИ ОДБЛИСКУ ТОЛКУ ИМИГРАНТИ, КАКО ВО ДРУГИ ДРЖАВИ???

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
IMA PRAVO I OBVRSKA.a Fimi koga vas ke ve posetat pola miion Gosti !!!
koi treba da gi rvezete naranitte lecite. Togash nema da se lakomite po pari.
Баш де и право и побитното обрска.
Па докато вие им давате коридор, нема да ни посетата и ке бират патот през вас. Треба да ви благодарим,што не контролирате добро гарницата си.[DOUBLEPOST=1445945908][/DOUBLEPOST]
Gi tepa.
ponekoj i Ubiva za da imdrzhat strav.
Нема што друго да се деси,кога не се подчинуват. Да не забораваме - тоа са и престапници,кои нарушуват државни граници. Не може да очекуват да ги частиш со локум.[DOUBLEPOST=1445945962][/DOUBLEPOST]
Ти си тој што лаже. Дали сметаш дека сме глупави и не приметуваме дека која бројка да и да наведеш, квотата од 2000 - или некоја проценка од бугарски весник, од 15000: таа бројка е секако многу помала од бројката од окулу ЕДЕН МИЛИОН имигранти, кои ги делат другите ЕУ (и балкански) држави??

Да, твоите лаги се многу провидни. Факт е дека во Бугарија има неспоредливо помалку имгранти отколку во соседните држави, или во други ЕУ држави. Само лажго и спинер како тебе може тоа да се обиде да го негира. Тоа е факт, и прашањето повторно е истото:
- ШТО ПЛАТИ БУГАРИЈА, ЗА ДА НЕМА НИ ОДБЛИСКУ ТОЛКУ ИМИГРАНТИ, КАКО ВО ДРУГИ ДРЖАВИ???
Прво беше БГ одбивала , после кога ти покажав 2000 квота, стаса само до 2000, кога ти покажав 15 000 стаса сега многу помала. Кое е наредното?
Не ми отговори,дали помалиот броj не се должи на засилената контрола по границите? Дали помалиот броj не се должи на подготвеноста за проблемот уште во 2013 година?
Дали помалиот броj не се должи на спречуване,а не овозможуване на мигрантските потоци?
Со што плати? - со трудот на безбедностните си служби,кои се пробат да спречуват,а не да олеснуват мигрантите. Сека ти е поjaсно?

Последно уредено:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Gi tepa.
ponekoj i Ubiva za da imdrzhat strav.
Превентивата е мајка на сигурноста.
Подобро така (иако е непријатно) отколку да почнат да палат логори, да силуваат жени, воопшто да не го почитуваат редот и законот на државата во која дошле.
Не тие (Бугарија, Унгарија, Чешка, Полска), а ние го ставивме сопствениот суверенитет на понуда. А не бевме ни најмалку обврзани.

Т

Триптико

Гостин
Што се замарате со Бугарија? Кај нив се знае: или по нивно, или куршум во чело и пријатно. Тоа што ние имаме армија и полиција кои ЧЕКААТ наредба, тоа е друго два. Граница може херметички да се затвори, само некој треба да го направи тоа. Не ти треба војска колку Грција за истото. Профитери се сите! Од локално население, "обичен" џандар или војник, па до командите на двете. Претседателот и онака ни е како кокиче. Да го помирисаш ќе настине.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.220
Поени од реакции
34.812
Прво беше БГ одбивала , после кога ти покажав 2000 квота, стаса само до 2000, кога ти покажав 15 000 стаса сега многу помала. Кое е наредното?
Мене па ми изгледа дека добро разбираш македонски... Зошто тогаш сметаш дека сме сите будали и не гледаме јасно како ден, дека постојано зборуваш за се и сешто, само не одговараш на истото прашање:

Колку кажуваш ти дека има имигранти во Бугарија? 15.000?
Ајде нека бидат и дупло, 30.000 нека бидат (иако НЕ се). Како тоа се споредува, ете со Грција, па потоа со Македонија, Србија, Унгарија, итн...?
They are part of the worst refugee crisis in Europe since the second world war. More than 670,000 people have crossed into Europe this year, with 56,000 arriving in Greece in just six days last week.
http://reliefweb.int/report/serbia/growing-numbers-refugees-serbia-croatia-and-slovenia

Лажи си ти колку сакаш, ама јасно е дека избегнуваш да се соочиш со вистината: Во Бугарија има малку бегалци, затоа што таа „услуга“ е платена - не затоа што имате многу паметни и храбри политичари, кои ете имаат храброст да ја затворат границата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Мора да е платена услугата. Не може другачие.

Замисли си влада која работи за националните интереси. Која направила добри одлуки по некое прашање кое не е директно поврзано со нивна лична ќар, туку за добробит на нацијата. Немогуче. Мора да платиле со нешто...
:tapp:

Замисли дека Грујо не иде на плажа у Грчка и дека не амнестира воени злосторници од таа плажа, кои вршеа воени злосторства врз Македонците. А? Немогуче.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Мора да е платена услугата. Не може другачие.

Замисли си влада која работи за националните интереси. Која направила добри одлуки по некое прашање кое не е директно поврзано со нивна лична ќар, туку за добробит на нацијата. Немогуче. Мора да платиле со нешто...
:tapp:

Замисли дека Грујо не иде на плажа у Грчка и дека не амнестира воени злосторници од таа плажа, кои вршеа воени злосторства врз Македонците. А? Немогуче.
Што толку си запнал за таа амнестија од плажа бре.
Па целиот закон за амнестија беше смислен од опзицијата и олеснувачите а Грујо МОРАШЕ со СИЛА и по налог на џандарот во свет да го донесе тој закон.
Патем кажи дали на истата плажа која ја спомнуваш во секој твој пост дали беше и опозицијата (бучковски)кога го донесе законот за територјална поделба?
Пардон бучковски беше во Струга а неговите слуги т.е Македноската полиција мораше да интервенира за да спаси жива глава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.220
Поени од реакции
34.812
Берик, тебе ти рекоа да идеш да си играш со другите деца.

Немаш ти појма која е цената што Бугарија ја плаќа за рекетот (пошто ова е класичен рекет).
Знам дека ти е природно да ја виткаш кичмата, ама оволку можеби и таквите како тебе не можат да ја свиткаат. Не можеш ни да поимаш колку вежбање има поминато еф-ем-и за да му се прошири фи-то. Не дека не си на добар пат, како што гледам колку слатко се држите рака под рака.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Немаш ти појма која е цената што Бугарија ја плаќа за рекетот (пошто ова е класичен рекет).
.
Неам. Неам ја увид у тие задкулисни игри на масонеријата и рептилијадата шо владее.
Ја будала, мислам дека е доволно да се донесат добри одлуки, без дневнополитички поени, личен ќар или трговија со ДУИ.

Е затоа ми те имаме тука тебе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Мене па ми изгледа дека добро разбираш македонски... Зошто тогаш сметаш дека сме сите будали и не гледаме јасно како ден, дека постојано зборуваш за се и сешто, само не одговараш на истото прашање:

Колку кажуваш ти дека има имигранти во Бугарија? 15.000?
Ајде нека бидат и дупло, 30.000 нека бидат (иако НЕ се). Како тоа се споредува, ете со Грција, па потоа со Македонија, Србија, Унгарија, итн...?

http://reliefweb.int/report/serbia/growing-numbers-refugees-serbia-croatia-and-slovenia

Лажи си ти колку сакаш, ама јасно е дека избегнуваш да се соочиш со вистината: Во Бугарија има малку бегалци, затоа што таа „услуга“ е платена - не затоа што имате многу паметни и храбри политичари, кои ете имаат храброст да ја затворат границата.
Знаеш,кога не читаш... немам вина jaс. Точно во предишниот пост сум ти отговорил со што плати Бугариja,ама коj да прочита..... треба да се курчиш и лажеш,а не да читаш.
Со што плати? - со трудот на безбедностните си служби,кои се пробат да спречуват,а не да олеснуват мигрантите. Сека ти е поjaсно?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.220
Поени од реакции
34.812
Така еф-ем-и, продолжи да објаснуваш колку Бугарија е независна и независно ги носи одлуките. Демек Бугарија може само така едноставно да одлучи да не пушта имигранти, кога никој друг во Европа не може. Можеби ќе ти поверуваме, ако си доволно упорен во повторувањето. :rolleyes:

На CNN и сличните медиуми, фрштат снимки за полициска бруталност на македонските полицајци - ама никаде не видовме ништо слично од бугарската армија. Дај кажете ни во што е тајната, не бидете себични! ;)
Од Унгарија истото, стотици километри ограда, водени топови, солзавец, критики од ЕУ и од западните медиуми - но од Бугарија повторно ништо. Таму чудесно успеваат да ги држат имигрантите надвор од државата, и никој не знае точно како, но бруталности нема.
Лошите Хрвати ја затворија границата, и веднаш беа критикувани на сите вести - но Бугарија повторно никој не ја критикува, а нивната граница е исто така затворена за имигрантите.

Сето ова може да не го разбираат некои од моиве заслепени сонародници (тебе те гледам Берик), но повеќето и тоа како им е јано дека таквиот повластен третман на Бугарија не може да биде случаен.
Ништо не е бесплатно на овој свет. Посебно не имунитет од проблемов со имигрантиве.

А таа приказна дека сето тоа е заради тоа што сте многу јака држава, и имате одлична армија и други служби - тоа на некој друг да му го раскажуваш.

треба да се курчиш и лажеш,а не да читаш.
Цитирано за евиденција.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.526
Поени од реакции
9.194
Ги болдирав речениците кои ми паднаа во очи, а кои се важни да се прочитаат

Упозорење свима, ово морате знати: Тајно писмо чешког лекара о азилантима!

Азилантска криза, Вести, Европа 27. октобар 2015.

Праг – Чешки лекар отвореним је писмом проговорила о стравичним искуствима из клинике у Муенцхену која прима мигранте из целог света…

‘Полиција чува клинике, болнице и амбуланте јер ти су људи јако непредвидиви’, открила је.

Невероватно је шта чешки лекари морају радити у немачким клиникама, наставља, и додаје како су муслимански и афрички имигранти застрашујуће тешки људи с којима није лако радити. Ова чешка докторка након рада с мигрантима упутила је вапај за пензијом јер, како каже, стање се не може издржати.

У писмо које је у скраћеном облику прочитано на чешкој телевизији, жена коју су назвали ‘звиждач из имигрантске кризе’ упозорила је на стравичан хаос у болницама. Многи мигранти у Европу уз АИДС и сифилис са собом носе хрпу егзотичних болести с којима ми не знамо радити. Ми не знамо лечити те болести, упозорава.

“Јуче смо имали састанак овде у муенцхенској болници јер ситуација је напросто неодржива. Многи муслимани напросто одбијају лечење ако их лече жене, а ми жене одбијамо ићи тим животињама, посебно онима из Африке. Однос између радника и миграната јако се погоршава, а однедавно мигранти по болницама ходају у пратњи полиције са псима па вам је онда јасно о чему се ради. Многи мигранти имају сиду, сифилис и многе егзотичне болести које ми никад нисмо видели у Европи, а ако случајно добију лек на рецепт који морају платити, ту долази до слома, туче, вике, насиља поготово ако је реч о лековима за децу.

Они оставе дете у амбуланти и само кажу: ‘Овде се деца лече бесплатно’, и ако им се не да лек они су спремни убити. Зато полиција уз болнице и азиле сада надзире и велике болнице. О овоме је забрањено говорити и писати, али ти људи су животиње. Тренутно, број незапослених у Немачкој је 2,2 милиона. Сада ће незапослених бити најмање 3,2 милиона. А већина тих људи су потпуно неспособни. Неки од њих немају никакво образовање. Њихове жене уопште не раде. Процењујем да је једна од десет жена трудна. Стотине хиљада њих донели су са собом децу и дојенчад, многи су јако мршави изгладнели. Ако се ово стање настави, враћам се кући па макар морала у присилну пензију. Не би ту радила више ни за двоструку плату. Јако су неугодни према женама.

Чак је и наш водитељ смене рекао да му је страшно тужно видети спремачицу која годинама ради у тој болници за 800 евра месечно и да сада мора пролазити поред младића који на њу насрћу, сексуално је узнемиравају, говоре јој; све или ништа, а ако одбије, онда постају агресивни све до доласка полиције. До сада је болничко особље некако успело избећи заразу или силовање, али то је због присуства великог броја полиције у близини Рајне. Не желим ни замислити шта би се догодило да их нема. А што се заразе тиче, питање је дана када ће се зараза проширити по Европи. Пре неколико недеља мигранти су ножевима напали лекаре у болници у близини Рајне, о томе сви ћуте. Наиме, дете старо 8 месеци вукли су 3 месеца кроз пола Европе. Дете је нажалост умрло успркос томе што је добило медицинску негу у једној од најбољих дечјих болница у Немачкој. Они су тада изболи лекара и две сестре. Лекар је оперисан, а две сестре су на интензивној нези, не зна се хоће ли преживети. Нико за тај злочин није кажњен. Сви су пуштени у име културалних разлика?!

Локалним медијима забрањено је писати о оваквим инцидентима који су свакодневни. Они свој заражени урин сифилисом или АИДСОМ бацају сестрама у главу и никоме ништа зато. Нико није процесуиран, ухапшен. Шта би се догодило да је обрнуто? Да неко насмрт избоде мигранта, да заражени урин бацамо по људима? Ако ништа друго, били би изведени пред лице правде, а мигрантима се ништа не догађа. Они смеју све и убијати и клати и нико им не жели ништа. Нико им не говори да је то погрешно. Ви не разумете да су ти људи испрани, да уопште нису хумани и да не прихватају ништа осим закона Аллаха или Мухамеда, а они су, по њиховом тумачењу, страшни, нељудски…

Замислите само да на послу морате бити окружени полицијом и полицијским псима стално од страха за властити живот па ће вам бити јасније о каквим људима је ту реч. Само, нејасно је зашто се њима све допушта, то ме упућује на то да неко други има мало већи план од онога који ми можемо замислити”, рекла је шокирана докторка која од почетка ове кризе ради с мигрантима и која сада жели свим силама побећи од страха за властити живот, с којим се, како каже коцка, сваки дан.

http://bktvnews.com/

http://www.vaseljenska.com/vesti/upozorenje-svima-ovo-morate-znati-tajno-pismo-ceskog-lekara-o-azilantima/
Eве го оригиналот:

MUST WATCH: WHISTLEBLOWER DOCTOR EXPLAINS HORRIFIC REALITY DEALING WITH MUSLIM INVADERS IN GERMANY

Kajgana Shop

На врв Bottom