Brutus Иронијата што сакаше да ја постигнеш , уствари е реалноста т.е стварно се шират на наш грб, само твојот СПИН успева кај простиот народ. Ај просто и на кратко
Странска фирма доаѓа во МКД и добива:
- земја (не е нејзина ама не плаќа ни кирија)
- не плаќа комуналии и инфраструктура
- придонесите ги плаќа државата
- ослободени се од бог знае што се не плус други бенефити
Зашто овие услови не ги добијат наши ПРОИЗВОДНИ фирми..
Е сега за сите овие работи да ги добијат Владата плаќа. За ова да го обезбеди Владата МОРА однекаде да
ЗЕМЕ за да даде.
Идеме сега со :
ОД КАДЕ ЗЕМА и на КОГО ДАВА.
Секако од приходите од приватниот сектор т.е ПРОДУКТИВНИТЕ кој покрај за платите на администрација т.е ПАРАЗИТИТЕ се користат и за странците.
Е сега бидејќи владата (без разлика дали се црвените кмери или плавите шлемови исто лајно се) нема доволно
СЕ ЗАДОЛЖУВА .
Проблеми:
1. ЗЕМА од ДОМА дава на СТРАНЦИТЕ
2. Домашните фирми водени од домашни бизнисмени се измолзени и се во втор план во секоја смисла
3. Од каде и е правото на Владата да го задолжи и син ми и неродениот внук ? Бидејќи овие задолжувања
ТИ и ВЛАДАТА нема да ги враќате . Да ги враќаме јас и ти ОК, бидејќи ние сме ги гласале, ама овие неродените кој ги праша ?
4. Освен платите на вработените во тие странски фирми македонија НЕМА ама баш никаква корист.
5. уште многу има ама рековме на кратко
Ако сакаш да имаш успех на долг временски период
единствено владата што треба е да овозможи
ИСТИ УСЛОВИ ЗА НАПРЕДОК. А не таа да одредува на кого ќе дава пари (се знае за кој ќе и овозможи уште 4 год да си полнат вреќите)
Постојано се фалите колку владата е успешна а ПОСТОЈАНО НЕ ЗАДОЛЖУВА. (уште се фалат со мала камата)
Ако сум успешен ќе вратам долг. Или сте ретардирани или имате корист (ако е второво ОК, поштувам) па не разбирате што е успех.
bitushanec ти си пример поради што и успешни и богати си одат од МКД. Не можеле да живеат во средина со такви како тебе.
Избришана навреда од админ