greska pravis zosto gi sporeduvas, mig-29 e lesen fajter koga ke gi vidis eden do drug ke zaklucis sto ti zboram, nego mozes da go sporedis so f-16 primer a su-27 e teska kategorija i negov konkurent e f-15, SMT ne veruvam da e katastrofa zosto ruskata BBC gi kupuva i gi menuva so dotraenite lovci 29ki od sovetsko vreme. Mig-35 e ustvari nadgradba na mig-29M, a podobren avion so novi avioniki i sistemi ne mozes da go nareces los u sporedba na obicnata verzija koja ja imaat bugarive primer ili srbite. MIG-35 ima podobreni motori, nov radar, pogolem opseg za vrsenje operacii, mnogu poveke oruzje da nosi itn.
Jas ne sporeduvam nisto tuku pisuvam kako sto e. Inaku sum dobro zapoznaen so karakteristikite kako na starite avioni taka i na novite, sepak toa e tvoe mislenje bez razlika dali e ispravno ili pogrsno.
Znaci povtorno ke napisam za toa kolku e dobar.
Golema potrosuvacka.
Pomal radius.
Limitirani borbeni moznosti.
Tezok za odrzuvanje i mal zivoten vek.
Dokolku ne go ima vizuelno protivnikot togas e vo golemi problemi.
Dobar e vo
Areodinamikata.
Manevrite.
Eftini delovi.
Dejstvuvanje vo site vremenski uslovi.
Sozdaden vo 70te i vlece koreni od Mig 15/19/21 za razlika od nego Su 27 e paraven po informaciite od tajnite sluzbi spored F 15 osobeno vnimanie posvetuvaat na negoviot radius na dejstvuvanje kako i na potrosuvackata plus e razvivan od naj golemite umovi vo sovetski sojuz so negovite nadgraduvanja i denes e eden od naj baranite avioni. Podocna e nadgraduvan da mu se sprotistavi na F 16.
Za razlika od nego Mig 29 e samo zamena na Mig 21bez mnogu napredna tehnologija sto go pravi eftin i pigoden za masovno proizvodstvo i taka ja gubi pozicijata i e 2 mesto. I se naoga vo golema senka od Su 27.
Kolku za primer ti so Mig 29 poletuvas od areodrom
petrovec a jas so Su 27 te nisanam i te soboruvam od Zagreb taa e razlikata.
Za kupuvanjeto na ruskoto v.v e moralno dokolku saka da gi prodava, ne moze da prodava avioni koi i tie samite ne gi koristat, ne sakam da bidam svaten deka se losi avioni i deka nema nikakva korist od niv no tie se samo zamena na Mig 21 i nisto poiveke.
Za sporedbite toa e normalna rabota i ne e moja vina sto rusite bea kasa popara do doaganjeto na Putin i nivnite kompanii se natprevaruvaa edni so drugi megu sebe i si pravea steta samo no na takov nacin Mig ja izgubi bitkata koga ke se dodade Vietnam kade sto gi butaa kako kruski ruskite migovi kamuglirani so vietnamski oznaki i pilotirani od ruski piloti.
Bugarskite i srbskite migovi se mnogu dobri avioni za vizuelna borba i mislam deka pisuvavme po poraka deka igraat uloga od psiholoski aspekt za mali grupi teroristi no ne za golemi sili go zneme nivniot pridones za vreme na bombardiranjeto na Srbija.
Mig 35 ne moze da se narece nadgradba toa e nov avion.