S
SpaceTraveler
Гостин
Текнува ли ви порано на подното греење? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

FTXN50LV1B, ke siba nemaj gajle i na minusni bez nikakov problem[DOUBLEPOST=1445627880][/DOUBLEPOST]Каков модел на даикин имаш? ја ја земав летово ftx35jv,загревам околу 45 м2 и сега за сега сум презадоволен, без проблем ги загрева 45м2, али ќе видиме кога ќе стигнат минусниуте температури
FTXN50LV1B, ke siba nemaj gajle i na minusni bez nikakov problemКаков модел на даикин имаш? ја ја земав летово ftx35jv,загревам околу 45 м2 и сега за сега сум презадоволен, без проблем ги загрева 45м2, али ќе видиме кога ќе стигнат минусниуте температури
Nema kompresor vo 12ka sto moze da izvadi 17-18000btu ako ne e twin, neli citas deka se po 9000btu vo 12ki....pisi na gugl C-6RZ110H1A twin rotary iskacaat kup linkovi, ni za pojaki brendovi sekade nepisuvaat dali e twin obicno stavaat samo rotary....eve ti go nacrtan vo 3DMoze li informacija, link, kade stoi deka Hansol e so twin rotary kompresor.
C-6RZ110H1A ovoj model nigde ne se naogja kako twin-rotary, ni pred dve godini koga barav jas a ni sega

Ako go baram so twin rotary vadi podatoci, da. 326 linka.Nema kompresor vo 12ka sto moze da izvadi 17-18000btu ako ne e twin, neli citas deka se po 9000btu vo 12ki....pisi na gugl C-6RZ110H1A twin rotary iskacaat kup linkovi, ni za pojaki brendovi sekade nepisuvaat dali e twin obicno stavaat samo rotary....eve ti go nacrtan vo 3D
Прегледај го приврзокот 131463

Od kaj ti padna idejava deka daikin bil za mali povrsini za toshiba nejkam da komentiram (nemam).Po klimive so gi imas nevidov iskustvo da imas so daikin osven sea so si ja kupil novata.Ete jas veke ja koristam 3godini u golem prostor 60m2 odlicno tera neznam zasto pausalni moabeti se teraat na forumov.Praksa malku praksa od iskustvo ne lupetanje samo.
Pa ti go imas toj sanyo doma vo tvojot Hansol bidi ljubzen slikaj go pa dokazi deka ne e twin, sto drugo da ti kazam neznam, sakas veruj sakas ne...fincive vikaat deka e twin ako lazat oni lazam i jaAko go baram so twin rotary vadi podatoci, da. 326 linka.
No samo kompresorot bez twin rotary, vadi nesporedlivo poveke linkovi odnosno 24.400, i togas nigde ne pisuva deka e twin rotary.
Zatoa mi e malku cudno.
PS. Ok sega gledam negde go pisuva, iako retko. Valjda e sepak twin.![]()

ali mene interesuje na osnovu cega tvrdis da je Hanol I Vivax koje se prodaje u skandinaviji nisu isti kao ovi ovde.Pa i jos smo mi idioti sto ti neverujemo
Abe srbendo tebe li bre ke ti se objasnuvam,nepismenjacino edna odi brkaj pilci tamu ako si znael ne ke si greel edno stance so 3 klimi epten ti e znaenjevo nema stoJa nista ne pricam napemet .
Ti i sam znas na kojoj brzini moras da namestis ventilator i koja je to kolicina vazduha kada greje .Takve velike kolicine vazduha i turbulencije vazduha po meni nisu dobre i uticu na konfor grejanja.
Naravno da moze i Daikin da zagreje veliki prostor ali po mom misljenju takvi uredjaji su jako skupi.Ako hoces da zadovoljis i konfor i grejanje.Za nase uslove potpuno ne isplativo jer je struja jeftina.
Ja kada sam ovo pisao ja sam rekao da po nekom mom misljenju takva podela uredjaja Fujitsu,Mitsu,Daikin,Toshiba , to je moje misljenje a svako moze da ima i svoje misljenje.
Imam ja dovoljno iskustva i znanja , i tako da to sto ti sa osnovnim modelom Daikina grejes 60 m2 mene uopste ne interesuje.Te price ostavi za neke druge.
ogledaloogledalo
Moram da odgovoram na srpski bidejki ocigledno covekov ne razbira za sto razgovarame
Vo sekoj slucaj se izvinuvam na site
ogledaloogledalo
Moram da odgovoram na srpski bidejki ocigledno covekov ne razbira za sto razgovarame
Vo sekoj slucaj se izvinuvam na site

Me bunat grejacite kaj Vivaxsot,razgovarav so eden monter koj mi rece deka Vivax koristi postar tip kompresori i zatoa mu se potrebni grejacite,za razlika od Neo-to koe imalo posofisticirani Panasonic kompresori i nemalo potreba od grejaci i topla preporaka bese da zemam Neo inverter.
Pozdrav