A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Абе другари, мене од One ме заебаваат нешто изгледа. Ми стигна сметка демек сум преминал интернетот, тој неограниченот што е (до 400 гига), демек сум потрошил 500 вкупно и треба да доплаќам 1300 денари плус за „широкопојасен интернет“. Не знам, мене тоа ми е невозможно. Сега пресметував според BitTorent све што сум симињал у последниве месец дена, и максимум преку сила израчунато му доаѓа 211 гига. Тоа да го дуплирам (што нема од кај да го дуплирам пошто не симињам ништо од ниедно друго место), пак нема да е толку колку што ми бараат. Дури и таму една што работеше рече дека не е возможно да се пројде. Мислам дека со сила да симињам нема да пројдам 400 гига у еден месец. Поднесов приговор ама не знам дали и што ќе вратат. Има некој идеја што може да се направи?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Абе другари, мене од One ме заебаваат нешто изгледа. Ми стигна сметка демек сум преминал интернетот, тој неограниченот што е (до 400 гига), демек сум потрошил 500 вкупно и треба да доплаќам 1300 денари плус за „широкопојасен интернет“. Не знам, мене тоа ми е невозможно. Сега пресметував според BitTorent све што сум симињал у последниве месец дена, и максимум преку сила израчунато му доаѓа 211 гига. Тоа да го дуплирам (што нема од кај да го дуплирам пошто не симињам ништо од ниедно друго место), пак нема да е толку колку што ми бараат. Дури и таму една што работеше рече дека не е возможно да се пројде. Мислам дека со сила да симињам нема да пројдам 400 гига у еден месец. Поднесов приговор ама не знам дали и што ќе вратат. Има некој идеја што може да се направи?
ako si gleal strimovi hd i slicno niso cudno da otide

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28

Еве резултати од Битола од оне за 1000 денари tv/fix/net
една година како сум префрлен на оне речиси и нема разлика...

Кај телекабел брзината ми беше 15 Мбс а ваму упола ама за разлика па Пингот и пакетот на загуби тука ми е 0 а кај телекабел ми беше и повеќе од 30%

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Моментално ми падна нетот, ми вика дека немам нет и дека тоа DNS server might not be available, и не ми отвара ништо освен форумов. Само кај мене или сегде е така?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Често имаат глобални проблеми некако, не знам како се другиве оператори со тоа. Ја исто така имам еден проблем, нетот еднаш дневно обавезно ми паѓа. Онака, на минута само, и после ќе се врати. Колку што сум прашувал, само кај мене е така. Имам неколку пати ѕвонето и не успеале да го средат, што е не знам.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Често имаат глобални проблеми некако, не знам како се другиве оператори со тоа. Ја исто така имам еден проблем, нетот еднаш дневно обавезно ми паѓа. Онака, на минута само, и после ќе се врати. Колку што сум прашувал, само кај мене е така. Имам неколку пати ѕвонето и не успеале да го средат, што е не знам.
Пиши им порака на ФБ. Али глобално и ние со мобилната нонстоп сме хаос. Кога плаќав сметка ми рекоа сите испади се од спојувањето

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
Дали може WADSL интернет да оди преку дополнителен рутер? Дали сум пропуштил нешто или тоа не е возможно?
Бирам PPPoE конекција во рутерот, го пишувам јузерот voip.xxxxxxxxx@one.mk и лозинката, нема интернет, пробувам да му дадам име ONE, нема интернет, со име On.Net исто нема интернет.
Каде ми е грешката?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Дали може WADSL интернет да оди преку дополнителен рутер? Дали сум пропуштил нешто или тоа не е возможно?
Бирам PPPoE конекција во рутерот, го пишувам јузерот voip.xxxxxxxxx@one.mk и лозинката, нема интернет, пробувам да му дадам име ONE, нема интернет, со име On.Net исто нема интернет.
Каде ми е грешката?
Може. Истиот јузер и пасворд се внесуваат како кога си имал директна конекција. Ама кога се менуваше уред своевремено мораше да се јавиш да ти додадат мак адреса сега не знам дали е потребно. Најдобро јави се на 181.

Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
Само јузерот пиши го без мајмунот и тоа оне. цом а за пасфорд ако не фаќа побарај да ти ја ресетираат

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.541
Поени од реакции
902
Вака, неколку прашања во врска со boomTV:
1, каков е квалитетот на сликата денес бидејќи порано многу луѓе имаја поплаки (сецкање ова она)
2, што е подобро CAM модул или дигиталниот приемник?
3, дали е поправено времето на одзив во префрлање меѓу каналите?
4. искуство поплаки добар лош?------> STRONG SRT8420 DVB-T2 HD STB
толку засега :)

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
1, каков е квалитетот на сликата денес бидејќи порано многу луѓе имаја поплаки
Иако моментално сум со индиректно искуство мислам дека ќе ти биде до некаде меродавно.
1. иста зашто нема промена на базна станица т.е. нема уште една плус која ќе придонесе до појак и "позаситен" сигнал
2. CAM модул, ќе го користиш приемникот за DVB-T на самиот телевизор кој е значително подобар од празниот Sagem
3. не а и нема да се промени, едноставно тоа е најзадоволително со mp4 декодинг. Промена може да се очекува само на DVB-T2

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
1, каков е квалитетот на сликата денес бидејќи порано многу луѓе имаја поплаки (сецкање ова она)
4. искуство поплаки добар лош?------> STRONG SRT8420 DVB-T2 HD STB
Нов BoomTV уред со нови можности!

ONE ја збогатува својата BoomTV понуда со нов уред - STRONG SRT8420 DVB-T2 HD STB.

Со новиот уред ќе Ви бидат достапни следниве нови можности:

• HDMI приклучок
  • Вграден Media Player со поддршка на сите популарни видео и аудио формати - што Ви овозможува гледање филмови од USB
  • Прелистувач на фотографии - можност да гледате фотографии на Вашиот телевизор
  • Подобар квалитет на звук и слика
Сите нови корисници на BoomTV како и постоечките корисници на BoomTV кои ќе направат обнова на договорот, ќе добијат еден нов уред STRONG бесплатно. Корисниците на повеќе BoomTV уреди, за вториот/третиот уред можат да одберат од новиот модел STRONG по цена од 499 денари/уред, или можат да одберат од постоечкиот модел SAGEM коj гo добиваат бесплатно.

Постоечките корисници на BoomTV кои не се достасани за обнова на договорот можат да направат замена на постоечкиот уред SAGEM со нов уред STRONG, по цена од 499 денари за еден уред, кој се плаќа еднократно. Корисниците на повеќе BoomTV уреди, доколку сакаат да направат замена на вториот/третиот уред, можат да направат замена по цена од 499 денари за секој уред.

За сите постоечки и нови корисници на Mini BoomTV, новиот уред STRONGе достапен по цена од 499 денари/уред.

За повеќе информации за новиот уред јавете се во Центарот за грижа за корисници на бројот 02/181 или повелете во продажните места означено со ONE брендот.

http://one.mk/nov_bommtv_ured_so_novi_moznosti.html

Јас едно време користев во Штип Бум ТВ и квалитетот е сосема океј. Јас имав само еднаш сецкање кога заврна снег.Јас бев со внатрешна антена и немав никаков проблем. Новиот ресивер ги фаќа и МРТВ каналите во ХД и има нешто повеќе опции. За квалитет БумТВ е подобар од просечна кабловска па би рекол и дигитална кај повеќето оператори.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
У моментов само форумов ми го отвара и ништо друго, anyone else?

Kajgana Shop

На врв Bottom