Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Do site sto im stiga meil od V Trnovo so 2 lista da ne plakaat bid2ejki jas plakav i mi kazaa deka ne go pronasle dedo mi.Vcera mi stigna meil konecno 1 list vo koj pisuva deka go pronasle.Ima ime prezime i koja vojskovna cast bil.Treba da platam 41 lev da mi go pustat na dom adresa.A do pred toa mi stigna 4 pati meil so po 2 lista site bea so razlicni sumi za plakanje. POZDRAV DO SITE

Ova malku ne go razbrav,
eve mene mi stigna email so da lista vo koj pisuva da platam 16.5leva i uvereniueo ke mi go ispratat na domasna adresa,

Vidi pogore koi informacii mu gi pisav,

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. што значи и уште колку треба да се чека

Sent from my iPhone using Tapatalk

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. што значи и уште колку треба да се чека

1 do 2 meseci cestitam koga ti se smenil i sto broj i godina si pozdrav

пред 4 месеци потвра за сродство од мој чичо од татко ми брат он има бг државјанство

пред 4 месеци потвра за сродство од мој чичо од татко ми брат он има бг државјанство

И јас сум од 2012 чекам месец и 25 дена до сега мада до 3 месеци макс треба да те има во протоколот. Од 1-3 месеци макс.

Голготава се ближи кон крајот, денес после точно 22 месеци и 18 дена ми се промени статусот во молбата ми е разгледана и дека чекам на потпис.
За оние кои не се информирани бројот ми е 4382/2014, а од дополнителни документи имам доставено крштеница од баба ми родена во 1942 година

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Spored celokupnata situacija vo vrska so protokolite ete I mojta drugarka so e od 2012 so dokumenti od cickoi denes I pisuva molbata vie uvazena sega ke ceka potpis od viceprezidenta jas mislam deka ne deka ne ja pregleduvat 2014 god no mi stoj deka se angazirani poveke za 2012/13 soe normalno neli sakat da gi iscistat I dvete godini pa da prodolzat redovno so 2014 kako do pred nekoe vreme pa potoa I so 2015 odgodina da zapocnat taka sa ima dosta uvazeni molbi si znaci ke ima dosta novi protokoli I deka rabotata e ulesnata 100% I ke ima za site pasosi kako I da e do mart april I nas od 2014 ke ne sredat taka da ni ostanuvaat uste nekolku meseci :) daj boze site da si docekame pasosi sto poskoro :)

Голготава се ближи кон крајот, денес после точно 22 месеци и 18 дена ми се промени статусот во молбата ми е разгледана и дека чекам на потпис.
За оние кои не се информирани бројот ми е 4382/2014, а од дополнителни документи имам доставено крштеница од баба ми родена во 1942 година

Cestitki drugar, so sreka i na moj drugar 516* mu se smeni denes, ima odneseno od cicko drzavjanstvo!

Cestitki da te sluzi za ubavi raboti :)[DOUBLEPOST=1445429592][/DOUBLEPOST]
Cestitki drugar, so sreka i na moj drugar 516* mu se smeni denes, ima odneseno od cicko drzavjanstvo!
Znaci deka so odobruvajne na molbite stignati se do kaj 5200/2014 taka?

И мене ми се смени денес за потпис ке се чека 26** - 2014...
Крштеница блгарска од 1942 со југословенски печат од дедо однесена у фебруари 2015 пред да ме вратат на дополнителна у мај-јун..

Крај на јули ме вратија на задолжителна и денес ми се смени за потпис.

Плус да кажам дека во крштеницата презимето на дедо ми е на ски а во умреницата на иќ....

Последно уредено:
И мене ми се смени денес за потпис ке се чека 26** - 2014...
Крштеница блгарска од 1942 со југословенски печат од дедо однесена у фебруари 2014 пред да ме вратат на дополнителна у мај-јун..

Крај на јули ме вратија на задолжителна и денес ми се смени за потпис.

Плус да кажам дека во крштеницата презимето на дедо ми е на ски а во умреницата на иќ....
I jas sum so bugarska krstenica od pra dedo mi kolku vreme cekase da ti se razgledi brojceto od samoto intervju do sega?

I jas sum so bugarska krstenica od pra dedo mi kolku vreme cekase da ti se razgledi brojceto od samoto intervju do sega?
Drugarce, i vo predhodnite postovi te gledam dek nemas strplenie, ama da ne te razocaram ako sakas odnesi i 6st krstenici vremeto na cekanje ke ti bide ne pomalku od 1 godina i 5/6 meseci od intervju! Pa sega ti smetaj si koga bese na intervju i koga treba da ti izlegne! Pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom