За пуштање „бомби“ 4 години затвор

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Уште од самиот почеток од објавувањето на бомбите тие дотичните кои се слушаат на снимките излегоа со изјави и негирања од типот „сечени, лепени, монтирани разговори“.До денеш ден тоа е се што слушаме. Ни еден не излезе со поплака ради неговата нарушена приватност и повредени човекови права и дека ке бара правда зошто неговиот разговор бил сниман неовластено. Зошто тоа не го направила? Просто - со тоа ке ја потврдеа автентичноста на нивните гласови и направените разговори (нешто што несомнено ке се докаже по легален пат доколку не отидеме у к*рац до тогаш).
Јас сум правник, кривичар, многу добро ја знам кривичната постапка и законитоста на доказите, односно незаконитоста на нелегално прибавени докази во постапка. Ова не е случај кај што просто можеме да се фатиме за одредбата од ЗКП и да викаме „ова се докази кои што во никој случај не можат да се употребат, пропаѓаат у вода“ и слично. Да, de jure не можат да се употребат, али de facto се ите какви докази кои ке послужат како „допрен глас„ до обвинителството (сега веќе до Специјалното, зошто на обичното диригентот не диригира да се покрене истрага) кое ке отвори длабока, опсежна истрага со сослушување сведоци, собирање материјални докази и слично кои ке претставуваат полноправни, употребливи докази во постапка.
За човекови права не би почнал у оваа прилика само поради фактот што човековите права на народот во земјава се на мизерно ниво по кривица на тие што треба да ги штитат истите. А да проповедам како се повредени сиротите права на нашите водачи со прислушкување и како треба да пееме кумбаја за нив... ништо од тоа. Правото е флексибилно, али не да се тегне према својата страна за да се напуни џебот туку да се обезбеди поголема заштита на основните човекови права и слободи и демократијата во едно општество.

Така да не зборете за правда и правичност, кажете си сега сме на власт сакаме да останеме или сакаме да бидеме на власт доста ни е во опозиција, не си играјте курташак со нас останатите, не сме офци ние, иако сакате да бидеме. No pasaran пријатели!

Министерствата не се приватни фирми. Правиш разлика, така?
небитно, зависи само колку плаќаат корисниците. И факултетите се државен, па уште јас кога студирав (70-75) имаше на факултет приватна кантина, а им носеа на професорите бадијала кафе... борба беше кој да влезе таму...[DOUBLEPOST=1445102552][/DOUBLEPOST]
Оние кои ги прекршија сите можни закони, правила и прописи, шампионите на двојните аршини, што ја силуваат правдата, а со уставот го избришаа газот, сега ни ги праќаат своите мегафони да зборат за закони, правда, правила, прописи, судови и пази молимте еднаквост на граѓаните пред законот. Катарза на патетичност и игнорантност.
Монте Негро ги почна преговорите со ЕУ а и за Нато има спремна покана, само ние висиме:D

http://www.in4s.net/index.php/gojko-raicevic-zavrsio-u-urgentnom-centru/

Последно уредено:
Вчерашната желба на САД е заповед за ВМРО. Ете, веднаш го именувале тимот! :D

Сега на ред е веста за тактичко бомбардирање. Го убија од шамари, и на крај пак друг ебан. :D

Четирите политички партии се договорија за преостанатите обвинители од тимот на специјалната обвинителка Катица Јанева, јавуваат македонските медиуми. Партиите потписнички на договорот од Пржино ќе испратат писмо до Советот за јавни обвинители, кое ќе биде потпишано од претставниците на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА и ќе побараат Советот в понеделник да ги избере останатите седуммина обвинители од предлогот на Јанева, по што тие треба истиот ден да дадат заклетва.

Вруќи шамари јадел паторот, вруќи.
Заушки.
Значи како си проаѓа времето само си утињаш и си утињаш... Абе Една работа не погоди до сеа.

Вруќи шамари јадел паторот, вруќи.
Заушки.
Значи како си проаѓа времето само си утињаш и си утињаш... Абе Една работа не погоди до сеа.
Каде тоа јас реков дека нема да и го изберат тимот на Катица? Јас неколку пати имам пишано дека договорот ќе се испочитува.

Е сега, ако во меѓувреме некои се примораат да кажат дека договорот не важи, се откажуваат од преговори, до утре ќе даделе став, па после да се вратат на преговори, а ставот да го нема нигде, тоа не е мој проблем.

Инаку, кој знае што ќе правиме сега со една изборна единица и без пратеници од дијаспора. Уште потежок пораз не чека. :(

Каде тоа јас реков дека нема да и го изберат тимот на Катица? Јас неколку пати имам пишано дека договорот ќе се испочитува.

Е сега, ако во меѓувреме некои се примораат да кажат дека договорот не важи, се откажуваат од преговори, до утре ќе даделе став, па после да се вратат на преговори, а ставот да го нема нигде, тоа не е мој проблем.

Инаку, кој знае што ќе правиме сега со една изборна единица и без пратеници од дијаспора. Уште потежок пораз не чека. :(

Ај ај, ќути си. Немој само вакви филмови и за ручекот да пробуваш да ми праиш, смешно е.
Остај тоа, најмал проблем, него избирачкиот список дека ќе остане фактички ист? :facepalm: Е за тоа ми иде да се утепам.. Ај шо не успеваш да добиеш 1 изборна единица, БАРЕМ избирачки СПИСОК да се среди. Без тоа ќе биде комедии, патетика класична. И после пак плачки.

Ај ај, ќути си. Немој само вакви филмови и за ручекот да пробуваш да ми праиш, смешно е.
Остај тоа, најмал проблем, него избирачкиот список дека ќе остане фактички ист? :facepalm: Е за тоа ми иде да се утепам.. Ај шо не успеваш да добиеш 1 изборна единица, БАРЕМ избирачки СПИСОК да се среди. Без тоа ќе биде комедии, патетика класична. И после пак плачки.
За ручекот е многу едноставно. Нема простор за филмови, важења и неважења. Бројки се, тие се прилично конкретни. За ова, може некој да претставува за победа откако плачел да му дадат нешто што предходно ветиле дека ќе му дадат. :D

Изумив за избирачкиот список. Ама па, за него немало противење од ВМРО-ДПМНЕ. Тие си прифатиле активна регистрација. СДСМ ретерирала на крај.

За ручекот е многу едноставно. Нема простор за филмови, важења и неважења. Бројки се, тие се прилично конкретни. За ова, може некој да претставува за победа откако плачел да му дадат нешто што предходно ветиле дека ќе му дадат. :D

Изумив за избирачкиот список. Ама па, за него немало противење од ВМРО-ДПМНЕ. Тие си прифатиле активна регистрација. СДСМ ретерирала на крај.

Се посраа со избирачкиот.
Иначе не е никава победа. Само пошо сереше нешо дека Грујо не јадел шамари од амери, еве, глеам колку не јаде. Онака Знаев дека ни 1 ден нема да им треба.

Чекај, не ликуваше ти овде

http://www.plusinfo.mk/vest/43564/go-prepolovija-timot-na-katica-janeva

Вчерашната желба на САД е заповед за ВМРО. Ете, веднаш го именувале тимот! :D

Сега на ред е веста за тактичко бомбардирање. Го убија од шамари, и на крај пак друг ебан. :D

дека наместо 14 ќе има само 7 обвинители во тимот на Катето? Сега испадна дека сепак ќе бидат 14. Уште една голема победа на ВМРО ДПМНЕ?

Чекај, не ликуваше ти овде

дека наместо 14 ќе има само 7 обвинители во тимот на Катето? Сега испадна дека сепак ќе бидат 14. Уште една голема победа на ВМРО ДПМНЕ?
Јас не ликував, туку му одговарав на Змеј горјанин со ист тон со кој тој ми пишуваше. :)

Не е победа, ама не е ни пораз. Само почитување на тоа што го договориле. Од друга страна, победа е тоа што ја примораа СДСМ повторно да си гази на зборот, во ист ден.

Јас не ликував, туку му одговарав на Змеј горјанин со ист тон со кој тој ми пишуваше. :)

Не е победа, ама не е ни пораз. Само почитување на тоа што го договориле. Од друга страна, победа е тоа што ја примораа СДСМ повторно да си гази на зборот, во ист ден.

Мислиш они газат по тоа што потпишале, па после ај со шило у чмар ќе ве бодеме дур да ви текне на шо сте стаиле потпис.
Мислам, стварно ти се комедии реторикиве.
газеле на зборот.. :facepalm:

Извинете што така ви се мешам (идам од друг подфорум, горе од кај бањите) и што е доцна (11ч. мада викенд е) се извинувам, арно ама нели снимките беа сечени, лепени, монтирани...?

Софистицирани сте како барок у сред Драчево.

Извинете што така ви се мешам (идам од друг подфорум, горе од кај бањите) и што е доцна (11ч. мада викенд е) се извинувам, арно ама нели снимките беа сечени, лепени, монтирани...?

Софистицирани сте како барок у сред Драчево.

Пази, ем биле сечени лепени монтирани, ем им ја нарушувале приватноста и требало да се забранат за да се заштитат актерите во нив :facepalm:

Пази, ем биле сечени лепени монтирани, ем им ја нарушувале приватноста и требало да се забранат за да се заштитат актерите во нив :facepalm:
Ами за ова К-15 треба доживотна, море смртна казна.
(аии кој ѓавол спомнав... јбг дај други К-15)

Мислиш они газат по тоа што потпишале, па после ај со шило у чмар ќе ве бодеме дур да ви текне на шо сте стаиле потпис.
Мислам, стварно ти се комедии реторикиве.
газеле на зборот.. :facepalm:
Се тоа супер, ама тука е битен јавниот настап. Тој на ВМРО беше рамнодушен за обвинителите и победнички затоа што договориле изборен законик кој им одговара. Од друга страна, СДСМ беше како изгубена тинејџерка. Едно кажаа во соопштение, второ направија, за трето збореа нивните функционери пред камери.

Настрана што предлогот сите четири партии да потпишат писмо до советот на обвинители (поголема глупост да се мачеле не можеле да смислат :facepalm: ) дојде од ВМРО-ДПМНЕ вчера. И СДСМ го прифати тоа дополнително тролање.

Ако тоа се победи на СДСМ, само нека продолжат така да победуваат, јас сум презадоволен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom