Седумдесет родители ќе добијат прекршочна пријава бидејќи не ги вакцинирале децата

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
10 годишно девојче да не сакаш да ти каже точна дијагноза и да ти ги наброи сите болести од кои е болно? :icon_lol:

Нормално дека ќе каже настинка, кога како прво не е доктор и има факин' 10 години.

Да, да, смешно е!

Никако верување на докторите. Верување строго само на Баба Рада, Иван Исцелител и локалниот поп.

- Од што ви е болно детево?
- Од туберколоза.
- Чај од бреза, три пати пред јадење.

- Ти дечко од што си болен?
- Од колера.
- Маточина за тебе.
Не реков да не им се верува, велам дека треба да се имаат во предвид сите факти и за наше добро реално да ја согледаме ситуацијата.
Да не им се верува слепо, велам, а не воопшто.

Ова е „релевантен“ извор на информации? o_O
Како и да е, јас конкретно не сум заштитена. Исто како и еден куп други луѓе, меѓу кои и деца кои поминале најразлични медицински процедури и чија здравствена состојба се потпира на глобалната имунизација, како и новороденчиња чии животи се доведени во ризик. Зошто мислиш дека е соодветно ти со твоите неодговорни одлуки да го доведеш во ризик мојот живот и животот на n други луѓе, иако ти, ниту твоите деца имаат ризик при имунизацијата? Зашто си прочитал неколку статии, си видел неколку шарени сликички, тоа е твоето длабинско истражување на темата?

Темата е КАЗНА за родителите. Јас спомнав ЗАКОНСКИ се заштитени за другите прашања одговор можеш слободно да си најдеш кој што ќе ти одговара тебе. Бидејќи на моите даваш одговори а само обвинуваш неодговорен сум бил.

Релевантен извор кој претходно кажал дека Шеќерот е здрав , или дозволил ЛЕК да биде пуштен во употреба за после 20 години да каже пу пу неважи , бил СМРТНО опасен за да донесе и казни од неколку милијарди слободно читај си ги и верувај им.

Тоа што јас го имам прочитано и разбрано, доктори кои се пред пензија и во пензија ми го имаат потврдено ;)

Така де , во право си .
НЕ Е мое детето, на државата е . Да работи за нејзе да плаќа даноци , друго е небитно.
Не е тоа привезок или каков било личен посед. И да државата има обрска да се грижи за него бидејки не секогаш родителот му мисли добро на детето(родители алхохоличари,насилници) или пак од идиотизам како во овој случај. И мала е казната,нема ни да смени нешто.

Не е тоа привезок или каков било личен посед. И да државата има обрска да се грижи за него бидејки не секогаш родителот му мисли добро на детето(родители алхохоличари,насилници) или пак од идиотизам како во овој случај.

Јас сум идиот а ти си генијот :bravobe:
По пишувањето ми изгледа дека немаш деца , па затоа за тебе детето Државна сопственост. И после Грујо и Б.Ц биле виновни што од Македонија си оди народ :facepalm:

Во МКД незнам дали некој воопшто видел ДРЖАВЕН орган да ПРИЗНАЕ дека има погрешено . Толку се совршени да ти е мерак да живееш тука
Како што AlternativeF одма ја отфрли (не ни прочита) причината за епидемија дека може да е DDT пестицидот, а кога го забраниле ја снемало и епидемијата

Не глеам од кај па право на родителот да не го вакцинира детето ради нешто што читнал на нет. Не значи дека ако е твое дете можеш што сакаш да праиш.
E ај па да оставиме се,, во сигурните раце

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Јас сум идиот а ти си генијот :bravobe:
По пишувањето ми изгледа дека немаш деца , па затоа за тебе детето Државна сопственост. И после Грујо и Б.Ц биле виновни што од Македонија си оди народ :facepalm:

Во МКД незнам дали некој воопшто видел ДРЖАВЕН орган да ПРИЗНАЕ дека има погрешено . Толку се совршени да ти е мерак да живееш тука
Не мешај политика тука,ни Грујо ни БЦ. Всушност во оваа тема нема потреба ни да ја мешаме Македонија бидејки феноменов се шири највеќе во далеку посредени и развниени држави од нашата.
Пак сопственост. Детето не е ничија сопственост. Едноставно имаш твое мислење базирано на Миленко клипови и од друга страна доктори кој цел живот се посветиле на ова,и очекуваш ти да одлучуваш чисто зашто си го родил.

Да, да, смешно е!
Некаде по арапскиот свет, и овој се нарекува заболекар. Овде правиме муабет за доктори и научници кои го посветиле целиот свој живот на тие вакцини.

И сега, доаѓа некоја Слаѓана Велков, која се едуцирала од YouTube каналот Doomsday2012, не убедува дека сите вакцини предизвикувале тешки болести. На кој треба повеќе да му веруваме, на доктор со 30 години искуство или на Слаѓана Велков?

"U 7 god se primaju redovne vakcine protiv difterije, tetanusa, decije paralize i MMR. To su sve vakcine od kojih se dobijaju teske bolesti."

Некаде по арапскиот свет, и овој се нарекува заболекар. Овде правиме муабет за доктори и научници кои го посветиле целиот свој живот на тие вакцини.

И сега, доаѓа некоја Слаѓана Велков, која се едуцирала од YouTube каналот Doomsday2012, не убедува дека сите вакцини предизвикувале тешки болести. На кој треба повеќе да му веруваме, на доктор со 30 години искуство или на Слаѓана Велков?

"U 7 god se primaju redovne vakcine protiv difterije, tetanusa, decije paralize i MMR. To su sve vakcine od kojih se dobijaju teske bolesti."

А што ми ги објаснуваш мене овие работи? Ти кажа @Beric Dondarrion што е муабетот.

Не реков да не им се верува, велам дека треба да се имаат во предвид сите факти и за наше добро реално да ја согледаме ситуацијата.
Да не им се верува слепо, велам, а не воопшто.

Ех да, баш е забавна сликата кога македонскиот граѓанин доверливо го препушта своето здравје во рацете на службениците од реформираното македонско здравство. Абе нема утка.
Верувајте им! Тоа што баш тие што работат у здравство и ти викаат да го вакцинираш детето, со погореспоменатата вакцина, баш тие своите деца со таа вакцина, у Грчка си плаќаат по 50 евра и таму ги вакцинираат.

А што ми ги објаснуваш мене овие работи? Ти кажа @Beric Dondarrion што е муабетот.

Pa istiot rezultat na slepo veruvanje ke se dobie.
Sto pridobivka ako ti ne I'm veruvas slepo, tuku onaka skepticno po malku I'm veruvas?
I se prima na kraj vakcinata, poso za ova se soglasuvame. Muabetot e za potpolnata doverba samo taka? Taka? Kazi da.

Pa istiot rezultat na slepo veruvanje ke se dobie.
Sto pridobivka ako ti ne I'm veruvas slepo, tuku onaka skepticno po malku I'm veruvas?
I se prima na kraj vakcinata, poso za ova se soglasuvame. Muabetot e za potpolnata doverba samo taka? Taka? Kazi da.

Не им верувам за сите вакцини и не верувам за квалитетот на вакцините.

Јас убаво со БериЧ си правев муабет, ти ми се блинкува на сред дискусија. :D

И затоа што се вмешав во дискусија, ти фати да ми објаснуваш за „д-р“ Слаџана. Иди бегај! :)

Не мешај политика тука,ни Грујо ни БЦ. Всушност во оваа тема нема потреба ни да ја мешаме Македонија бидејки феноменов се шири највеќе во далеку посредени и развниени држави од нашата.
Пак сопственост. Детето не е ничија сопственост. Едноставно имаш твое мислење базирано на Миленко клипови и од друга страна доктори кој цел живот се посветиле на ова,и очекуваш ти да одлучуваш чисто зашто си го родил.

:dudlac:
Ти бидејќи си многу интелигентен (татко ти и мајка ти сигурно ти кажале дека Штркот те донел т.е. дека ТИТО те дал кај нив на чување) па кажуваш дека детето не е твоја сопственост во законот ти пишува дека ти си одговорен за него до 26 години, значи е твоја сопственост.
Од каде мене ми е мислењето добиено тебе сигурно нема да ти објаснувам

Законот вика : СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА ОДБИЕ МЕДИЦИНСКА ИНТЕРВЕНЦИЈА .
Што од ова не е јасно .....
"Прво дојдоа и ги затворија капиталистите, ништо не кажав бидејќи не сум капиталиста. Потоа дојдоа и ги затворија социјалистите, ништо не кажав бидејќи не сум социјалиста.
Потоа дојдоа ме затворија и мене, никој ништо не кажа бидејќи немаше кој да каже"

Дали вакцините се штетни или корисни си има друга тема за тоа. Јас никаде не спомнав дека се штетни . Само сакам да ми се остави правото на избор.

:dudlac:
Ти бидејќи си многу интелигентен (татко ти и мајка ти сигурно ти кажале дека Штркот те донел т.е. дека ТИТО те дал кај нив на чување) па кажуваш дека детето не е твоја сопственост во законот ти пишува дека ти си одговорен за него до 26 години, значи е твоја сопственост.
Од каде мене ми е мислењето добиено тебе сигурно нема да ти објаснувам

Законот вика : СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА ОДБИЕ МЕДИЦИНСКА ИНТЕРВЕНЦИЈА .
Што од ова не е јасно .....
"Прво дојдоа и ги затворија капиталистите, ништо не кажав бидејќи не сум капиталиста. Потоа дојдоа и ги затворија социјалистите, ништо не кажав бидејќи не сум социјалиста.
Потоа дојдоа ме затворија и мене, никој ништо не кажа бидејќи немаше кој да каже"

Дали вакцините се штетни или корисни си има друга тема за тоа. Јас никаде не спомнав дека се штетни . Само сакам да ми се остави правото на избор.

Za nekoj sto citira zakoni za argument si ultra nepismen. Ako ne, da go prodadam deteto, poso moja sopstvenost, jas go vakciniram, jas go ragam, posle 26 ako ne go prodadam sam neka se snavaga? Pravoto na izbor ti rekoa ti e zagarantirano na ostrov. Ako sakas da zivees vo opstestvoto, ima normi I pravila koi se pocituvaat, za pred se da se zapazi sigurnosta na istoto.

Mesas mnogu brzini, prociti osnovi malku, na demokratija, covekovi prava, zakoni.. pa dojdi popravi si go postot te molam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom